ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
רביית תוכונים
מנהל: מפקחים
רביית תוכונים
יש לי זוג תוכונים שכבר הביאו צאצאים לעולם לפני עשרה חודשים ומאז הכל יבש הייתי רוצה לדעת למה זה נעצר? הכלוב שלהם בגודל מטר אורך. רוחב וגובה שלושים ס״מ, הם מקבלים את התזונה הכי טובה
Re: רביית תוכונים
הם התרבו בכלוב הנוכחי או שזה כלוב חדש?
האם התוכונים בקשר טוב (מנקים זה לזה נוצות, יושבים יחד..) או מסוכסכים?
האם הצאצאים איתם בכלוב?
מה התזונה שלהם? האם יש סידן קבוע בכלוב?
היכן בדיוק הכלוב ממוקם? (בבית/בחוץ, במקום גבוה/על הרצפה..)
האם יש תא הטלה בגודל מתאים עם חור כניסה מתאים?
בלי קשר לריבוי אני ממליצה להחליף כלוב אם זה אפשרי. אומנם מטר אורך זה טוב אבל שלושים על שלושים זה צר מדיי לדעתי..
עריכה: במצב כזה התא יחסית קרוב לרצפה וזה יכול להשפיע על הריבוי. בכלוב שמים את התא כמה שיותר גבוה וככה התוכים מרגישים
שהוא בטוח יותר/פחות נגיש לטורפים.. כמו שבטבע הקן נמצא בגובה ולא צמוד לקרקע.
האם התוכונים בקשר טוב (מנקים זה לזה נוצות, יושבים יחד..) או מסוכסכים?
האם הצאצאים איתם בכלוב?
מה התזונה שלהם? האם יש סידן קבוע בכלוב?
היכן בדיוק הכלוב ממוקם? (בבית/בחוץ, במקום גבוה/על הרצפה..)
האם יש תא הטלה בגודל מתאים עם חור כניסה מתאים?
בלי קשר לריבוי אני ממליצה להחליף כלוב אם זה אפשרי. אומנם מטר אורך זה טוב אבל שלושים על שלושים זה צר מדיי לדעתי..
עריכה: במצב כזה התא יחסית קרוב לרצפה וזה יכול להשפיע על הריבוי. בכלוב שמים את התא כמה שיותר גבוה וככה התוכים מרגישים
שהוא בטוח יותר/פחות נגיש לטורפים.. כמו שבטבע הקן נמצא בגובה ולא צמוד לקרקע.
הכלוב הוא כלוב חדש הם בקשר טוב כל היום מנקים אחד את השני והזכר מהנהן כל הזמן בראש הם נמצאים לבד בכלוב הם מקבלים תזונה של דוחן פירות ירקות ביצים מים נקיים יש סידן קבוע בכלוב, הכלוב ממוקם בחדר סגור עם חלונות במקום גבוהה סמוך לתקרה , יש להם בית הטלה רגיל שהם כבר הטילו בהם לשעבר
בכלוב החדש הם נמצאים כבר חודש ואמרו לי שזה כלוב לרביה מה גם שכל היום הם מחזרים אחד אחרי השני אבל כלום לא קורה יש לציין שאני נמצא רוב היום בחדר אתם האם זה מפריע?
הכלוב בהחלט משונה וללא פרופורציות30*30*100ס"מ זה כלוב מאולתר. כדי שישמר היחס של גובה עומק ואורך הכלוב באורך כזה צריך להיות במידות רוחב ועומק של 45 ס"מ. כרגע הכלוב כמו שרוול ובעצם גם אם הוא היה באורך חצי מטר זה לא היה משנה לתוכים.
תוכים מתרגלים לנוכחות בני אדם במיוחד תוכים קטנים כגון תוכונים. תענה לשישרלי על השאלות ונוכל להמשיך ואולי למצוא את הבעיה.
תוכים מתרגלים לנוכחות בני אדם במיוחד תוכים קטנים כגון תוכונים. תענה לשישרלי על השאלות ונוכל להמשיך ואולי למצוא את הבעיה.
כמו שאלי כתב הם מתרגלים לנוכחות.. גם אצלי הקוקטיילים בחדר שלי והם התרבו ללא בעיה..
מעבר לכלוב חדש יכול להשפיע אבל אתה כותב שהם עברו לא מזמן
אם הם בקשר טוב ויש תזונה טובה צריך להתייחס לכל שאר התנאים - גודל הכלוב, מיקום תא ההטלה..
ראיתי בתמונה בנושא קודם שלך שיש לתא ההטלה פתח גדול מדי, אם זה עדיין אותו התא כדאי להחליף לתא עם פתח בקוטר מתאים
כי אולי בגלל זה הם מרגישים שהתא לא מספיק בטוח
ורצוי להחליף להם כלוב שיהיה להם יותר מרווח
חשוב גם שיהיו מקלות עמידה נוחים בקוטר מתאים שהם יוכלו לעמוד ביציבות

מעבר לכלוב חדש יכול להשפיע אבל אתה כותב שהם עברו לא מזמן
אם הם בקשר טוב ויש תזונה טובה צריך להתייחס לכל שאר התנאים - גודל הכלוב, מיקום תא ההטלה..
ראיתי בתמונה בנושא קודם שלך שיש לתא ההטלה פתח גדול מדי, אם זה עדיין אותו התא כדאי להחליף לתא עם פתח בקוטר מתאים
כי אולי בגלל זה הם מרגישים שהתא לא מספיק בטוח
ורצוי להחליף להם כלוב שיהיה להם יותר מרווח
חשוב גם שיהיו מקלות עמידה נוחים בקוטר מתאים שהם יוכלו לעמוד ביציבות

שוב, מציעה להחליף את הכלוב.. ואם הפתח בתא גדול מדי - להחליף גם את התא.
ומסכימה עם בן, רצוי שיהיו מקלות לעומק ולא לאורך וככה הם יעופו מצד לצד ויחזקו את שרירי הכנפיים
ואת התא למקם למעלה
ומסכימה עם בן, רצוי שיהיו מקלות לעומק ולא לאורך וככה הם יעופו מצד לצד ויחזקו את שרירי הכנפיים
ואת התא למקם למעלה