ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך לגרום לתוכי לתת בי אמון?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
klipso
ביצה
ביצה

איך לגרום לתוכי לתת בי אמון?

שליחה על ידי klipso »

בס"ד

שלום לכולם,
יש לכם המלצות איך לקנות את ליבו של התוכי? הקוקטיילית שלי התחילה להיות מאוד תוקפנית לאחרונה.
יש לה מצבים טובים ופחות, היא אוכלת גרעינים מהיד, אני מלטף אותה היא מתפסת עלי והכל. אבל יש מצבים שהיא מפחדת מהיד שלי (ממש בורחת) לא יכולה לעמוד עלי רגע ובורחת לכלוב (אני נותן לה שתעשה מה שרוצה) והיא גם נושכת וצווחת אם אני מנסה לגעת בה או משהו.

אבל שוב זה לא משהו קבוע לפעמים טוב לפעמים פחות, היא כבר התחילה ללמוד את הפקודה "בואי" ולעלות על היד, אבל זה רק שהיא מחוץ לכלוב ואם היא בפנים היא תעדיף להשאר שמה לא משנה מה יהיה. אני רוצה כבר לאלף אותה ולהרגיל אותה אלי יותר, מה אפשר לעשות כדי שהיא תיתן בי אמון? היא אצלי כבר קרוב לשבועיים, צ'ופרים מהיד היא אוכלת ואני מפנק אותה כל יום, + שריקות, משחקים, דיבור, לוקח אותה לחלון לשמוע ציפורים .. נותן לה חופשיות בחדר וכ' וכ'..

ואם כבר פתחתי נושא, שאלה נוספת שמטרידה אותי מעט, שמעתי שנקבות קוקטייל לא מדברות ושורקות כמו הזכרים האם זה נכון? ואם כן זה ניכר באופן קריטי?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: איך לגרום לתוכי לתת בי אמון?

שליחה על ידי שירלי87 »

איך לקנות את ליבו של התוכי? לדבר הרבה, לצ'פר הרבה, לא לכפות מגע/לא להגזים עם מגע, ולהיות סבלניים..

אמון נבנה עם הזמן בהתאם לאינטרקציה שלך עם התוכי. רצוי ליצור כמה שיותר חוויות חיוביות ולא חוויות שליליות
חוויה חיובית - כל דבר שמתבצע בהסכמה של התוכי - ליטוף קצר, נתינת צ'ופר, דיבור/תקשורת, עלייה ליד מרצונו של התוכי
חוויה שלילית - כל דבר שמבתצע בניגוד לרצונו של התוכי - ליטוף כשהתוכי לא מעוניין בכך, להרים תוכי בניגוד לרצונו,
להכניס יד לכלוב ולנסות להוציא את התוכי..

פשוט מאוד כשהתוכי לא מעוניין - להניח לו. צריך ללמוד לקרוא את שפת הגוף שלו ולהבין מתי יש לו רצון להיות איתנו ולצאת מהכלוב,
ומתי הוא מעדיף להיות בכלוב ולנוח או להתעסק בענייניו.

כשהתוכי מתרחק ממך וחוזר לכלוב, אתה לא אמור לנסות לגעת בו ולהגיע למצב שהוא צורח.. אלא להניח לו.

נשמע לי כאילו אתה לחוץ קצת יותר מדי ומאיץ בתוכי (אולי אני טועה?) פשוט תתן לה זמן, תתקדם בקצב שלה
ככל שהגישה שלך תהיה יותר מתונה ומשוחררת - ככה היא תתחבר מהר יותר.
אם תנסה לזרז תהליכים ולהרים אותה שוב ושוב למרות שהיא מתרחקת - אתה רק מרחיק אותה

זה יעזור אם תעלה סרטון קצר שנראה בדיוק איך אתה ניגש ואיך היא מגיבה, נראה אם זו בעיה בגישה או שיש בעיה בהתנהגות שלה..
תמונה

נקבות קוקטייל הן שקטות בד"כ, זה נכון. זה ניכר בשטח, קוקטייל זכר מגיל בגרות ישרוק במהלך היום שריקות סלסולים ארוכות
ונקבה לא תעשה "רעש" כזה..
כמו כן קוקטייל זכר ילמד מהר יותר שריקות, ויהיה קל יותר לגרום לו לשרוק כי זה בא לו טבעי.
נקבה לעומת זאת יהיה קשה לדרבן לשרוק כי זה לא באופי שלה, אבל אפשר לנסות ללמד גם נקבות
סה"כ המבנה שלהם הוא אותו מבנה ויש לה את אותה היכולת, פשוט אצל הזכרים זה טבעי יותר לשרוק..
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”