ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כל שבוע חדש(יום ראשון) התוכי מתחיל פחות לאהוב מגע(כבר מעצבן)

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

כל שבוע חדש(יום ראשון) התוכי מתחיל פחות לאהוב מגע(כבר מעצבן)

שליחה על ידי Amir96 »

שלום לכם תמונה
התוכי קוקטייל שלי כל פעם שמתחיל שבוע חדש מתחיל יותר ויותר לא לאהוב מגע דבר שכבר מעצבן אותי.
בהתחלה שהבאתי את התוכי הוא רצה שאני אלטף אותו זה ברור בגלל שרק הוא נכנס לבית אבל לאחר כשבוע הוא כבר הסכים ונהנה.
ביום שבת הייתי איתו כל היום ויום למחרת יום ראשון הוא פתאום לא נותן ללטף, עולה ליד קופץ לכתף עושה עליי מה שמתחשק לו אבל ללטף פשוט לא לאחר מספר ימים הוא נתן ללטף וששוב עד שהגיע שבת הוא נתן ללטף הרבה ושנינו נהננו, שהגיע יום ראשון הכל חזר חלילה וכעבור מספר ימים הוא נתן ללטף, ככה גם יום שבת וראשון שבאו.
היום יום שני והמקרה האחרון(בשבת) היה לפני יומיים, הוא פשוט לא נותן ללטף שאני מלטף הוא מנסה להגיע לכתף שלי ושאני מחזיר ליד ועושה לו סולם הוא קצת מתעייף או משהו בסגנון נותן ללטף ושוב ממשיך ללכת בלי הפסקה וככה זה תמיד.

ממה זה נובע תמונה
מה לעשות תמונה
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: כל שבוע חדש(יום ראשון) התוכי מתחיל פחות לאהוב מגע(כבר מע

שליחה על ידי שירלי87 »

שמתי לב שתוכים צעירים לאחר גמילה (קוקטילים לפחות) בד"כ פחות סבלניים ופחות מחפשים מגע..
הם יותר מחפשים דברים לכרסם או מעדיפים לשבת על הכתף או לעסוק בשלהם.. זה נורמלי
כשהם קצת יותר מתקרבים לגיל בגרות אז הם יותר מחפשים ליטופים ומתפנקים

זה לא קבוע וזה משתנה בין תוכי לתוכי

יכול להיות שקרה משהו שגרם לשינוי במצב רוח שלו, יכול להיות שעשית משהו שהוא פירש לא נכון וגורם לו להרתע
יכול להיות גם שהכול בסדר והוא פשוט לא מעוניין במגע
זה לא אומר בהכרח שיש בעיה או שצריך לתקן משהו, תוכי זה לא רובוט או בובה.. אומנם הוא רגיל למגע ולבני אדם אבל עדיין זה לא אומר
שהוא ירצה ליטופים בכל פעם שיתחשק לנו.. בכל זאת זה בעל חיים ויש לו רצונות משלו..

אני מציעה שלא תלטף אלא אם הוא מוריד את הראש ורוצה ליטוף (אתה תזהה כשהוא יבקש ליטוף)
גם כשאתה מלטף - תלטף קצת ותפסיק, תמיד תשאיר אותו עם חשק לעוד
ופשוט תתן לו מרחב אם הוא לא רוצה מגע, זה זכותו
תלמד לקרוא את שפת הגוף שלו ותזהה מתי הוא במצברוח לליטופים ומתי הוא רוצה לשחק עם הצעצועים שלו או להעסיק את עצמו..

הטיפוס למעלה זה טבעי, תוכי תמיד יעדיף לשבת במקום הגבוה ביותר, ובמקרה שהוא עליך, הוא ינסה להגיע לכתף או לראש..
זה גם אזור יותר "יציב" כי הידיים זזות אבל הכתף נשארת באותו מקום אז זה גם משהו שגורם לו לרצות להגיע לשם..
תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי תודה, ואני יודע מה אתה הוא רוצה הוא תמיד מוריד את הראש או מתכרבל בתוך היד.
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כן, התכוונתי שאתה בטח מזהה כשהוא רוצה ליטוף.. תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

לי אין בעיה שהוא כל היום יהיה על הכתף..
רק אני מפחד משני דברים.
1. שהוא בעתיד לא יהיה מורגל לליטופים.
2. שאולי הוא לא אוהב אותי כי הוא רוצה אותי שאני עובר ליד הכלוב או שורק לו הוא מחזיר שריקה אבל ללטף הוא בורח.. מבינה את העניין? :)
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אם הוא נותן ללטף ורוצה ליטוף (אפילו אם זה רק מדי פעם ולא תמיד) לדעתי אין מצב שהוא לא יהיה מורגל בעתיד..
כי הוא מכיר את התחושה ואם הוא יהיה מעוניין בליטוף - תאמין לי שהוא יבקש את זה

אם הוא רוצה להיות איתך זה טוב וזה סימן שהוא נקשר אלייך, זה בסדר אם הוא לא רוצה ליטופים כל הזמן.. זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך או שהוא מפוחד, פשוט לא מתאים לו כרגע מסיבה זו או אחרת..

אל תדאג, תחכה שיתבגר קצת ותראה שהוא יהיה פינוקי וכמה שלא תלטף - הוא ירצה עוד ועוד.. תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

עכשיו כל פעם שאני עובר ליד הכלוב מלטף אותו קצת בראש בלחיים ושהוא מוריד את הראש אני מביא לו צ'ופר והולך ושאני איתו הוא על הכתף נגיד הרבה זמן ואז מלטף אותו ואחרי כמה דקות מביא צ'ופר..
אגב למרות שזה לא בעיה של צ'ופרים אני מעדיף ככה.
צ'יף בקע ב 3.9.11

שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”