שלום!
יש לי שאלה:
הקוקטייל שלי בכל פעם שאני מביאה גרעינים לתת לו מתקרב לאצבעות שלי עם ציצית שטוחה וצווח צווחות קטנות (כמו חריקה של גיר על לוח)
כאילו הוא גוזל שמבקש אוכל- הוא בן 5 חודשים!
איך אמורים לפרש צליל זה ?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
צווחות של קוקטייל
מנהל: מפקחים
Re: צווחות של קוקטייל
לא בטוח אבל אני חושב שזה מעיד שהוא עצבני,
שוב אני אומר תחכי לעוד תגובות.
שוב אני אומר תחכי לעוד תגובות.
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
גם רמבו התנהג ככה קצת אחרי שהבאנו אותו (כשהוא היה בן חצי שנה), הוא היה עושה תנועות האכלה כשהבאתי לו צ'ופר או קירבתי את האצבעות אליו.
יכול להיות שכשאת מביאה לו מזון זה "מחזיר אותו לילדות" ומזכיר לו את הדייסה שאכל,
אז הוא מתנהג בהתאם ובוכה כדי לדרבן אותך להמשיך להאכיל...כמו שגוזל בוכה כדי לקבל דייסה.
אם מדובר בתוכי בוגר יחסית (ולא בגוזל שזה עתה נגמל) ושהוא חדש בבית, לדעתי זה מראה על רצון של התוכי לקבל חיזוק ממך,
או תמיכה.. כאילו הוא מראה שהוא זקוק לך
כשהורה/מגדל מאכיל גוזל, יש גם השפעה פסיכולוגית, הגוזל לא מקבל רק אוכל אלא גם תחושת ביטחון.. שדואגים לו.. שיש מי שמטפל בו..
ככה אני רואה את זה לפחות, אז זה מה שהתוכי מחפש לדעתי, לא את המזון, אלא את ההרגשה הזו
אגב גם תוכים בוגרים מאכילים זה את זה, בד"כ הזכר מאכיל את הנקבה וככה מראה לה שהוא מוכן/מסוגל לדאוג לה ולגדל איתה צאצאים,
זה תורם לחיזוק הקשר..

יכול להיות שכשאת מביאה לו מזון זה "מחזיר אותו לילדות" ומזכיר לו את הדייסה שאכל,
אז הוא מתנהג בהתאם ובוכה כדי לדרבן אותך להמשיך להאכיל...כמו שגוזל בוכה כדי לקבל דייסה.
אם מדובר בתוכי בוגר יחסית (ולא בגוזל שזה עתה נגמל) ושהוא חדש בבית, לדעתי זה מראה על רצון של התוכי לקבל חיזוק ממך,
או תמיכה.. כאילו הוא מראה שהוא זקוק לך
כשהורה/מגדל מאכיל גוזל, יש גם השפעה פסיכולוגית, הגוזל לא מקבל רק אוכל אלא גם תחושת ביטחון.. שדואגים לו.. שיש מי שמטפל בו..
ככה אני רואה את זה לפחות, אז זה מה שהתוכי מחפש לדעתי, לא את המזון, אלא את ההרגשה הזו
אגב גם תוכים בוגרים מאכילים זה את זה, בד"כ הזכר מאכיל את הנקבה וככה מראה לה שהוא מוכן/מסוגל לדאוג לה ולגדל איתה צאצאים,
זה תורם לחיזוק הקשר..

כן זה די מסביר את התופעה.
השאלה היא- מה לעשות?
הוא בן 5 חודשים ואני מניחה שהוא נגמל לא מזמן.
להמשיך להאכיל אותו כשהוא מבקש ?
אני אציין שיש לו כופתיות בכלוב והוא גם אוכל לבד....
השאלה היא- מה לעשות?
הוא בן 5 חודשים ואני מניחה שהוא נגמל לא מזמן.
להמשיך להאכיל אותו כשהוא מבקש ?
אני אציין שיש לו כופתיות בכלוב והוא גם אוכל לבד....
לדעתי את יכולה לתת צ'ופר, קצת יחס, ולחזור לעניינך.. לתת חיזוק אבל לא לעודד אותו להיות תלותי
שיירגע קצת אז תחזרי ללטף/לתת יחס..
שיירגע קצת אז תחזרי ללטף/לתת יחס..