ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי מסוג ז'אקו כושר דיבור

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
שני גפן
ביצה
ביצה

תוכי מסוג ז'אקו כושר דיבור

שליחה על ידי שני גפן »

היי כולם

אני רוצה לדעת אם התוכי שלי הוא מהפריטים שלא ילמדו לדבר?

הוא כיום בן שנה וחודשיים הוא אומר את השם שלו, שורק ומחכה קולות כמו מכונת כביסה ועוד כמה דברים קטנים.
שומעים אותו הרבה כאילו "מדבר" אבל דברים ממש לא ברורים, זה נשמע כאילו הוא מנסה... זה ככה כבר כמה חודשים...
יש סיכוי שככה גם ישאר?

תודה

[title][/title]
ronnie
בקיעה
בקיעה

Re: תוכי מסוג ז'אקו

שליחה על ידי ronnie »

עם הזמן הוא ישתפר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי מסוג ז'אקו כושר דיבור

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל הוא מדבר , אם הוא אומר את שמו אז זה כבר מעיד על כך שהוא מנסה ומצליח. הוא משמיע דברים לא ברורים מאחר וזה מה שהוא קולט כנראה. אם תקשיבי לשיחה בין מספר אנשים קצת ממרחק תשמעי את מה שהתוכי שלך ממלמל.

קודם כל צריך להתמקד במילה וצריך שלמילה תהיה משמעות או שתגרום לו לגירוי ולרצון לומר אותה.
נניח אם תקחי את המילה "קו קו" ותעמדי מולו ותגידי אותה שוב ושוב בקול ברור יתכן שהוא יחזור עליה אבל לאחר זמן רב יותר מאשר
תצאי מהחדר ותציצי לכיוונו כשאת אומרת את המילה. ההצצה שלך בליווי המילה זהו ההקשר ויצירת העניין , לאחר מספר פעמים הוא כבר ימתין ל"קו קו" שלך ולכך שתציצי עליו. גם אם בהתחלה הוא ישמיע קול שאינו בדיוק הקול שהשמעת תגשי אליו עם צ'ופר ותשבחי אותו.
נסי לקשר בין המעשים לדיבור וכל פעולה שתהיה מלווה בהסבר ממש כמו לילד קטן. חשוב לדבר ברור .
שנה וחודשיים זה לא מאוחר לדיבור וישנם תוכים שמתחילים את המילה הראשונה גם בגיל מאוחר יותר.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”