ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הטלה ראשונה... :)
מנהל: מפקחים
Re: הטלה ראשונה... :)
לא מחתימים ללא אומנת. גוזל חייב חימום.
מזל טוב 
מסכימה עם אלי.. גוזלים צריכים חימום והאכלה בשעות קבועות. ככל שהם צעירים יותר, צריך להאכיל אותם לעיתים תכופות יותר
גם את זה צריך לקחת בחשבון במידה ויש לימודים או עבודה.. אי אפשר להרעיב אותם ולהאכיל בשעות שנוח לנו.
לדעתי כדאי לתת להורים לגדל אותם
בהצלחה

מסכימה עם אלי.. גוזלים צריכים חימום והאכלה בשעות קבועות. ככל שהם צעירים יותר, צריך להאכיל אותם לעיתים תכופות יותר
גם את זה צריך לקחת בחשבון במידה ויש לימודים או עבודה.. אי אפשר להרעיב אותם ולהאכיל בשעות שנוח לנו.
לדעתי כדאי לתת להורים לגדל אותם
בהצלחה

שמעתי שמגיל שבועיים וחצי שלוש לא ממש חייב... ומה שהתכונתי לשאול זה אם יש לי אומנת (בקרוב יהיה לי)
איך אני יקח אותם בלי להפריע לריצ'י???
ובעיה נוספת יכול ליהיות שיש לריצ'י ביצה כלואה כי מאז ההטלה החמישית שבוע שעבר עדיין יש לה
נפיחות של ביצה... והיא פחות יוצאת מהתא ההטלה ו...
לא יודע אם זה קשור
אבל הקקי שלה ממש ענקי (כמו של קוקטייל) לאומת צ'יקו זה ענק..
איך אני יקח אותם בלי להפריע לריצ'י???
ובעיה נוספת יכול ליהיות שיש לריצ'י ביצה כלואה כי מאז ההטלה החמישית שבוע שעבר עדיין יש לה
נפיחות של ביצה... והיא פחות יוצאת מהתא ההטלה ו...
לא יודע אם זה קשוראבל הקקי שלה ממש ענקי (כמו של קוקטייל) לאומת צ'יקו זה ענק..

"
לגביי הלשלשת - כשההורים נמצאים בתא הרבה זמן (במהלך הלילה וגם ביום) הם מתאפקים ולא מלשלשים, כדי לא ללכלך את התא.
אז אתה מציין שהיא בתא הרבה, וכנראה מתאפקת, לכן כשהיא יוצאת - הלשלשת גדולה יותר, זה נורמלי.
גם בזמן שיש ביצה, הלשלשת גדולה יותר, אבל קשה לי להאמין שמדובר בביצה כלואה כי תוכי לא ישאר במצב כזה למשך שבוע..
זה מצב דיי קריטי/קטלני..
איך היא מתנהגת בכללי? פעילה/אוכלת... ? תוכית עם ביצה כלואה תראה במצוקה ולא תתנהג כרגיל.
לגבי הגוזלים - בגיל שבועיים וחצי- 3 שבועות הנוצות עדיין לא "נפתחות", והגוף לא יתמודד טוב עם טמפרטורת חדר, בעיקר בחורף,
בעיקר בלילה... גם אם הגוזל לא ימות מהיפותרמיה, הוא עלול לסבול מהקור, וזה ייפגע בהתפתחות ובעיכול שלו.
ומה לגביי גוזלים שלא התפתחו כראוי עוד בתא, ובגיל 3 שבועות נראים (ומנוצים) כמו גוזל בן שבוע?
ברור שגוזל כזה לא ישרוד ללא אומנת.
לדעתי לא כדאי להקשיב לשמועות שמעודדות לחסוך על חשבון בעל חיים כלשהו. מדובר בתינוק, גוזל קטן שצריך אספקת חום קבועה
אחרת הוא לא יתמודד ועלול למות או לסבול ללא החום הזה. אם אין תקציב לאומנת פשוט לא מוציאים להחתמה, זו דעתי.
כשתרצה להוציא גוזל - ייתכן מאוד שההורים יושפעו מזה. בשום אופן לא מוציאים גוזלים כשההורים בתא, מחכים שההורים יצאו
ורק אז מוציאים את הגוזלים.
אז אתה מציין שהיא בתא הרבה, וכנראה מתאפקת, לכן כשהיא יוצאת - הלשלשת גדולה יותר, זה נורמלי.
גם בזמן שיש ביצה, הלשלשת גדולה יותר, אבל קשה לי להאמין שמדובר בביצה כלואה כי תוכי לא ישאר במצב כזה למשך שבוע..
זה מצב דיי קריטי/קטלני..
איך היא מתנהגת בכללי? פעילה/אוכלת... ? תוכית עם ביצה כלואה תראה במצוקה ולא תתנהג כרגיל.
לגבי הגוזלים - בגיל שבועיים וחצי- 3 שבועות הנוצות עדיין לא "נפתחות", והגוף לא יתמודד טוב עם טמפרטורת חדר, בעיקר בחורף,
בעיקר בלילה... גם אם הגוזל לא ימות מהיפותרמיה, הוא עלול לסבול מהקור, וזה ייפגע בהתפתחות ובעיכול שלו.
ומה לגביי גוזלים שלא התפתחו כראוי עוד בתא, ובגיל 3 שבועות נראים (ומנוצים) כמו גוזל בן שבוע?
ברור שגוזל כזה לא ישרוד ללא אומנת.
לדעתי לא כדאי להקשיב לשמועות שמעודדות לחסוך על חשבון בעל חיים כלשהו. מדובר בתינוק, גוזל קטן שצריך אספקת חום קבועה
אחרת הוא לא יתמודד ועלול למות או לסבול ללא החום הזה. אם אין תקציב לאומנת פשוט לא מוציאים להחתמה, זו דעתי.
כשתרצה להוציא גוזל - ייתכן מאוד שההורים יושפעו מזה. בשום אופן לא מוציאים גוזלים כשההורים בתא, מחכים שההורים יצאו
ורק אז מוציאים את הגוזלים.
אוקיי תודה שירלי הרגעת אותי
במיוחד עם הביצה הכלואה היא מתנהגת רגיל ולא במצוקה
מה שכן כבר עבר כמעת שבוע מאז ההבלטה של הביצה...
אולי אני יבנה אומנת אבל אני לא בטוח יספיק לגוזלים האלה
אז מה אתם מציאים לעשות אם הגוזלים?? אצלי אני לא ממש יכול להשיר אותם...
נ.ב. שירלי ממש ממש הרגעת אותי

תודה
במיוחד עם הביצה הכלואה היא מתנהגת רגיל ולא במצוקה
מה שכן כבר עבר כמעת שבוע מאז ההבלטה של הביצה...
אולי אני יבנה אומנת אבל אני לא בטוח יספיק לגוזלים האלה
אז מה אתם מציאים לעשות אם הגוזלים?? אצלי אני לא ממש יכול להשיר אותם...
נ.ב. שירלי ממש ממש הרגעת אותי
תודה

"
על לא דבר..
לדעתי כדאי לתת להורים לגדל אותם, וכשיצאו מהתא ויאכלו עצמאית - תמצא להם בית חדש
בהמשך את הגוזלים הבאים תוכל להוציא להחתמה. עד אז גם תצבור ידע לגביי החתמה
לדעתי כדאי לתת להורים לגדל אותם, וכשיצאו מהתא ויאכלו עצמאית - תמצא להם בית חדשבהמשך את הגוזלים הבאים תוכל להוציא להחתמה. עד אז גם תצבור ידע לגביי החתמה

עכשיו רואה את הגוזל השלישי מת מתוך התא הוא אפילו קצת מעוך 

הוא עדיין בתא השאלה מה לעשות איתו?? או שהיא תעשה את זה????
ממש כאב הלב..
רק שלא יקרה ככה לביצים שיהיו בקרוב הגוזלים הבאים..

הוא עדיין בתא השאלה מה לעשות איתו?? או שהיא תעשה את זה????
ממש כאב הלב..
רק שלא יקרה ככה לביצים שיהיו בקרוב הגוזלים הבאים..
"
תוציא את הגוזל המת מהתא . זה קורה ומצער אבל אין מה לעשות, מאחל לך הצלחה בהמשך