ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכי נכנס לתוך דלי מים עם איזשהו חומר של סבון!!!
מנהל: מפקחים
התוכי נכנס לתוך דלי מים עם איזשהו חומר של סבון!!!
בבקשה נסו לענות לי כמה שיותר מהר.
התוכי היה בכלוב ואמא שלי שטפה את הבית והיה ליד הכלוב דלי עם מים וסבון התוכי עף לכיוון הרצפה ונכנס לתוך הדלי והספיק להיות שם 5-10 שניות פחות או יותר עד שלקחתי אותו וכולו היה מלא סבון לא יודע איזה סבון אבל מה שבטוח הוא רעיל בשבילו!!
יש סיכוי שהוא ימות?????
מתחנן תענו לי במהירות לפני שבת בבקשה!!
עריכה:
אחרי כל מה שקרה התוכי היה עליי ורועד בלי הפסקה נכנסתי לאמבטיה הפעלתי חימום שבא ברוח אבל הלכתי לצד שלא יבוא עליו ושאחותי באה לקחת אותו הוא נשך אותה ושפתח את הפה גם כל פעם הוציא אוויר/נשיפות או לא יודע מה!
לגבי הנשיכות הוא נושך אותה כי הוא לא רגיל השאלה היא לגבי הנשיפות האלה!
התוכי היה בכלוב ואמא שלי שטפה את הבית והיה ליד הכלוב דלי עם מים וסבון התוכי עף לכיוון הרצפה ונכנס לתוך הדלי והספיק להיות שם 5-10 שניות פחות או יותר עד שלקחתי אותו וכולו היה מלא סבון לא יודע איזה סבון אבל מה שבטוח הוא רעיל בשבילו!!
יש סיכוי שהוא ימות?????
מתחנן תענו לי במהירות לפני שבת בבקשה!!
עריכה:
אחרי כל מה שקרה התוכי היה עליי ורועד בלי הפסקה נכנסתי לאמבטיה הפעלתי חימום שבא ברוח אבל הלכתי לצד שלא יבוא עליו ושאחותי באה לקחת אותו הוא נשך אותה ושפתח את הפה גם כל פעם הוציא אוויר/נשיפות או לא יודע מה!
לגבי הנשיכות הוא נושך אותה כי הוא לא רגיל השאלה היא לגבי הנשיפות האלה!
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
Re: התוכי נכנס לתוך דלי מים עם איזשהו חומר של סבון!!!
נראה שהוא בלחץ ובמיוחד מהתגובות שלך, קודם כל תירגע כי התוכי חש שאתה בלחץ.
תפתח מים פושרים (לא חמים מידי) בכיור ותשטוף מהתוכי את שאריות הסבון ע"י מים זורמים. לאחר מכן תוציא את הכלוב לשמש ותתן לו להתייבש לבד. שים לב שלא יהיה בשמש יותר מידי זמן ושחלק מהכלוב יהיה בצל.
הכי חשוב תירגע. אם הוא לא שתה את הסבון לא נשקפת לו סכנה מידית.
תפתח מים פושרים (לא חמים מידי) בכיור ותשטוף מהתוכי את שאריות הסבון ע"י מים זורמים. לאחר מכן תוציא את הכלוב לשמש ותתן לו להתייבש לבד. שים לב שלא יהיה בשמש יותר מידי זמן ושחלק מהכלוב יהיה בצל.
הכי חשוב תירגע. אם הוא לא שתה את הסבון לא נשקפת לו סכנה מידית.
תודה אבל מה הכוונה סכנה מידית, יקרה לו משהו בעתיד?
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
לא ,זה לא ישפיע עליו מיד אבל תשטוף אותו מהסבון ותראה עם אין לו בפה סבון.

התוכי של יריו (:
שכחתי לשאול אלי עדיין לא שטפתי אותו והוא הספיק כבר להתייבש ולסדר לעצמו את הנוצות,
לשטוף עכשיו??
לשטוף עכשיו??
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
היה עדיף אם מיד היית רוחץ אותו..
אבל בכל מקרה תעשה לו עכשיו מקלחת כמו שאלי רשם, להסיר שאריות סבון (אם יש)
פשוט לרחוץ אותו קצת מתחת לזרם מים פושרים/חמימים - להיזהר על הנחיריים והעיניים
אח"כ לעטוף אותו לכמה שניות במגבת-נייר (לא חובה) ואז תשים את הכלוב בשמש, כשחצי כלוב מואר ישירות מהשמש, וחצי כלוב מוצל.
הוא יתייבש בשמש תוך כמה דקות
להבא כדאי לוודא שאין דלי עם מים כשהתוכי משוחרר.. צריך להיזהר גם מסירים/מחבתות, וכל דבר עם נוזל או אש/חום שעלול לסכן אותו
אבל בכל מקרה תעשה לו עכשיו מקלחת כמו שאלי רשם, להסיר שאריות סבון (אם יש)
פשוט לרחוץ אותו קצת מתחת לזרם מים פושרים/חמימים - להיזהר על הנחיריים והעיניים
אח"כ לעטוף אותו לכמה שניות במגבת-נייר (לא חובה) ואז תשים את הכלוב בשמש, כשחצי כלוב מואר ישירות מהשמש, וחצי כלוב מוצל.
הוא יתייבש בשמש תוך כמה דקות
להבא כדאי לוודא שאין דלי עם מים כשהתוכי משוחרר.. צריך להיזהר גם מסירים/מחבתות, וכל דבר עם נוזל או אש/חום שעלול לסכן אותו
תודה רבה שירלי!
נראה לך שיקרה לו בהמשך?
נראה לך שיקרה לו בהמשך?
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
נראה לי שלא, אם הוא לא בלע את הסבון..
בכל מקרה תרחץ אותו תתן לו להתייבש, ושיהיה לו מים ואוכל זמינים
ואל תילחץ..
בכל מקרה תרחץ אותו תתן לו להתייבש, ושיהיה לו מים ואוכל זמינים
ואל תילחץ..

שטפנו אותו בזנב, בכנפיים מאחוריי הכנפיים ובכל מקום חוץ מאזור הפנים 
ורציתי לשאול.
למה אחרי שזה קרה לו לקחתי אותו להירגע והוא עצם עיניים וכמעט נרדם(אחרי המקרה הראשון)?
ורציתי לשאול.
למה אחרי שזה קרה לו לקחתי אותו להירגע והוא עצם עיניים וכמעט נרדם(אחרי המקרה הראשון)?
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
אני מניחה בגלל הסטרס.. לא יודעת כמה הוא התרטב בדיוק, אבל ליפול לכלי עם מים זה חוויה לא נעימה וזה מלחיץ מאוד
איך הוא מתנהג עכשיו? האם יש בעיות בנשימה או שהוא מתנהג כרגיל?
איך הוא מתנהג עכשיו? האם יש בעיות בנשימה או שהוא מתנהג כרגיל?