ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מה הסימנים לתוכי רעב ?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

מה הסימנים לתוכי רעב ?

שליחה על ידי zhuvnkl »

נגיד התוכי שלי רעב, איך אני יכול לדעת את זה ?
ואם נגיד הוא ממש מורעב איזה סימנים יש לזה ?
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון
שם פרטי:: יש כינוי

Re: מה הסימנים לתוכי רעב ?

שליחה על ידי ben.m »

צריך להיות תמיד מזון נגיש, למה שיגיע למצב הזה בכלל תמונה

תוכים/ציפורים שותים ממש מעט - האוכל לפעמים יותר חשוב תמונה
תמונה
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

ברור שיש לתוכים שלי תמיד מזון נגיש, אבל סתם שאלתי את השאלה מתוך התעניינות ומתוך זה שאם זה יקרה לי בטעות מתישהו אני אדע שהם רעבים ..
בבקשה לענות על השאלה תוך התייחסות לתוכי האכלת יד ותוכי פרא .. ואם צריך לציין סוג אז קוקטיל האכלת יד וקוקטיל פרא
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי ben.m »

אני מאמין שסימנים כללים כמו במחלה: אם התוכי נפוח, סגור בתוך עצמו, עיניים עצומות, חוסר הגבה תשישות, עייפות וכו'...

תמתין לעוד תגובות..
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכי רעב בכלוב לרוב יעמוד ליד כלי האוכל הריק וינבור בו גם אם אין מזון.לאחר מכן הוא יהפוך להיות די אפטי וחסר פעילות.
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

ואם נגיד עכשיו אני מביא לתוכי המון אוכל והוא אוכל והוא ממש שבע, ואז אני לוקח לו את המזון תוך כמה זמן הוא ימות ? אם זו שאלה לא רלוונטית אז תגידו חחח פשוט אני נורא סקרן לדעת את זה ..
והסוג הוא קוקטיל ותוכון
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

התוכי לא "שבע" כשהוא אוכל הרבה כי המזון לא נכנס ישר לקיבה. יש לו זפק ושם המזון נאגר, משם בהדרגה המזון עובר לקיבה ומתעכל.
תוכי מלשלש בממוצע כל 20 דק' משמע מערכת העיכול שלו פעילה מאוד, והזפק מתרוקן תוך כמה שעות, לכן תמיד צריך לדאוג למזון זמין!

אם התוכי לא אוכל מכל סיבה שהיא (אין אוכל/מחלה/בעיה פיזית) הצואה שלו תהיה קטנטנה, בצבע ירוק כהה-שחור,
ובהמשך בכלל לא יהיה צואה בלשלשת, אלא רק שתן
מיום ליום הוא יתחיל לאבד במשקל, הגוף יתחיל לפרק מאגרים - ולתוכים ובעלי כנף אין הרבה מאגרי שומן, אח"כ הגוף יפרק את הסוכרים,
חלבונים ולבסוף יתחיל לפרק את השרירים, בשלב הזה התוכי יתחיל להיות מאוד חלש ולא יהיה מסוגל להרים את עצמו/לעמוד/לעוף/לטפס
זה כבר שלב קריטי..

הסימן הראשון הכי חשוב לשים לב אליו זה הלשלשת, ברגע שרואים שאין מספיק צואה - זה כבר צריך להדליק נורה אדומה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”