ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בחירת תוכי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
כפיר גל
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

בחירת תוכי

שליחה על ידי כפיר גל »

שלום לכולם!

מזה תקופה של כ-חודשיים אני מגדל תוכי קוקטייל חמודה ויפה,האכלת יד.
עם האוכל בא התאבון ועכשיו אני מעוניין "בדבר האמיתי" כלומר תוכי גדול{ג'אקו}
נכנסתי לעניין בצורה עמוקה ועל מנת שאני באמת יבחר את הדבר הנכון יש לי מספר שאלות לחברים אך רק לפני אציין כי ברור שאני אקנה בחווה מסודרת,גוזל האכלת יד ולא באיזה שוק בצורה

1.לאחר קריאת מאמרים ושוטטות באתרים כאלו ואחרים עדיין לא מצאתי את התשובה מה רמת הרעש של הג'אקואים.{כמובן שבהשוואה לקאקדו הוא שקט את זה הבנתי}אבל בכל זאת הוא חופר הרבה הוא שזה נסבל לגידול?{לאחרונה עברתי לבניין משותף מבית פרטי...}
2.על כרמלה הקוקטייל קשה לי לוותר האם היא יכולה להסתדר עם הג'אקו{כשכל אחד בכלוב נפרד אבל באותו החדר}..
3.בסה"כ הבנתי שהג'אקו נוח לגידול אבל בסכומים כאלו ובאיכות חיה שכזו מפחיד אותי מעט כל האירועים שמתרחשים לחלק מהאנשים איתם.לדוגמא לאחר כ- 3חודשים התוכי החל להיות תוקפן.. או אחר שהתחיל למרות נוצות...

אציין שברוב ימי השבוע אני מגיע בשעות הצהריים הביתה ויש לי זמן לתוכי.

תודה רבה אשמח על כל תשובה וטיפ...:}
אם אין ציפור שיר גם עורב יחשב לזמיר
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: בחירת תוכי

שליחה על ידי שירלי87 »

1. רמת הרעש תלויה בסביבה בה התוכי גדל, וביחס של דיירי הבית אל הג'אקו.
לג'אקו כושר חיקוי/דיבור מעולה והוא ילמד לחקות את הסביבה שלו.
השפעות סביבה -
ג'אקו שגדל בבית עם ילדים קטנים שצועקים/צורחים הרבה בשעת משחק, או עם תוכים אחרים שנוטים לשרוק הרבה - סביר שהוא
יחקה את השריקות/צעקות ויהיה קולני בהתאם לרעש שיש בבית. ג'אקו שגדל בבית "שקט" יהיה שקט יחסית.
השפעות תקשורת -
ג'אקו ששורקים אליו הרבה, ילמד לתקשר בשריקות, לפעמים ישרוק חזק. ג'אקו שידברו אליו - ילמד לתקשר בדיבור.
בעיות התנהגות -
ג'אקו שישרוק (לקבל תשומת לב) ויקבל יחס - ילמד שכדי לקבל מה שהוא רוצה הוא צריך להרעיש, וזה יכול להפוך לרעש בלתי נסבל.
ג'אקו שמתעלמים ממנו כשהוא שורק וצועק - יהיה שקט יותר.

אז זה עניין יחסי, זה תלוי בסביבה ובמגדל בעיקר. באופן כללי, רוב משפחת האפריקאים (ג'אקו, סנגל וכו') נחשבים שקטים,
אבל במידה והוא יצעק/ישרוק (בעיית התנהגות) הוא יהיה רועש וישמעו אותו היטב..

2. אם כל אחד בכלוב נפרד, ושניהם מקבלים יחס, אין סיבה שתהיה בעיה. אם שניהם משוחררים חשוב להשגיח שאין חיכוכים.
כדאי לקנות ג'אקו צעיר, ממש אחרי שנגמל מדייסה, וכבר בימים הראשונים להכיר לו בהדרגה את הקוקטייל. ככה יש יותר סיכוי שהם
יסתדרו יחד ולא יהיו מריבות..

3. בעיות עם התוכי הן לרוב באשמת המגדל-
א. כי הוא לא קנה ממקור אמין - וסובל מתוכי פחדן/נשכן שלא הוחתם כראוי, או שסובל מבעיות רפואיות.
ב. כי הגישה שלו אל התוכי היא לא טובה, לא קורא נכון את שפת הגוף של התוכי, לא מתנהג אליו כמו שצריך, לא מספק תנאים טובים,
לא נותן יחס מתאים (עודף יחס/חוסר יחס) - וכתוצאה מזה התוכי מפתח בעיות התנהגות.

* אני מצרפת לך קישור מומלץ מאוד לקרוא הכול - מדריך לרכישת תוכי
* חשוב לקנות ממקור אמין שתקבל מידע איך צריך להתנהג עם התוכי, איך לגשת אליו, מה הוא צריך לאכול, מה מסוכן לו, איך יודעים אם
התוכי חולה, איך למנוע בעיות התנהגות.... תקבל הרבה מידע.
אם אתה לא מקבל את המידע הזה כשאתה רוכש תוכי, לא הייתי מגדירה את המקור כ"אמין".
לדעתי לא כדאי לקנות תוכים מחווה, מהרבה סיבות.. במדריך מפורט לך מה צריך לבדוק לפני שרוכשים תוכי

בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
gili456
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gili456 »

1.רמת הרעש כמו ששירלי אמרה תלויה איפה התוכי נמצא או עם בני הבית צועקים והתייחסות אליו.
2. לפי דעתי הזאקוית יכולה להסתדר כי כשאני הבאתי את הקוויקר שלי הזאקוית שלי שמחה והיה לה סוף סוף חבר חדש(:
3.וכמו ששירלי אמרה רוב הדברים האלו זהו אשמת המגדל.
בהצלחה!!!
כפיר גל
ביצה
ביצה

שליחה על ידי כפיר גל »

וואו תודה רבה רבה!!!
אני אציין שהרעש היחיד הוא מהמוסיקה שאני שומע או משידור של משחק כדורגל:]..
מדובר על בית ללא ילדים רק אני והחברה.
ובהחלט עכשיו אני ממש בבעיה בקשר לחוות למיניהן..צריך להמשיך לחפור לעומק ממי לקנות ולהכין דף עם שאלות כמובן..;}
אם אין ציפור שיר גם עורב יחשב לזמיר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חשוב מאוד שתדע מה הצרכים של התוכי שאתה עומד לרכוש ומה הציפיות שלכם מהתוכי. חשוב מאוד לקבל ייעוץ והכוונה נכונים ומלאים לאורך זמן (אתה יכול להיעזר בפורום לשם כך) אתה יכול להשתמש במאמרים כאן בפורום ומתוך זה לבחור ולשאול את השאלות הרלוונטיות. אני אישית ממליץ לשאול שאלות שהתשובות עליהן ידועות לך. מתוך תשובות המגדל לשאלותיך תוכל להתרשם מה מידת המקצועיות של המגדל ומה רמת סבלנותו. מגדל שבשלב זה יתן חצאי תשובות או תשובות שאינן מקצועיות או שיגלה חוסר סבלנות בוודאי שכדאי להימנע מלרכוש דרכו.

רכישת תוכי ובמיוחד הזנים הגדולים יותר יכולה להיות חוויה ויכולה להפוך מהר מאוד למפח נפש. לכן חשוב שאתה מבצע את הבדיקות ושואל את השאלות.

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”