ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכי 'נרתע' משינוי עיצוב הכלוב..
מנהל: מפקחים
התוכי 'נרתע' משינוי עיצוב הכלוב..
היי.
קניתי לצ'יף כלי אוכל חדש כיוון שהוא היה נכנס לקודם ואוכל כאשר הוא בפנים, זה היה גורם לבלאגן וגם אמא שלי לא אהבה את זה.
לכלי אוכל החדש אין לו אפשרות להיכנס וגם שיניתי לו עוד כמה דברים בכלוב.
בדר"כ הוא היה יושן בתור הכלי אוכל בצד ואתמול בלילה שהוא לא יכל להיכנס לתוך כלי האוכל לאחר שכיבנו את האורות הוא היה מבוהל. הוא היה רזה מאוד ועם ציצית זקופה!
לא היה לי מה לעשות אז פתחתי את הכלוב מלמעלה והוא ישן שם אבל אני לא יוכל לעשות זאת קבוע כי אני לא יודע מה יקרה לו בלילה אם יבוא לו חשק לקפוץ או שהוא ייבהל.
מה אפשר לעשות?
קניתי לצ'יף כלי אוכל חדש כיוון שהוא היה נכנס לקודם ואוכל כאשר הוא בפנים, זה היה גורם לבלאגן וגם אמא שלי לא אהבה את זה.
לכלי אוכל החדש אין לו אפשרות להיכנס וגם שיניתי לו עוד כמה דברים בכלוב.
בדר"כ הוא היה יושן בתור הכלי אוכל בצד ואתמול בלילה שהוא לא יכל להיכנס לתוך כלי האוכל לאחר שכיבנו את האורות הוא היה מבוהל. הוא היה רזה מאוד ועם ציצית זקופה!
לא היה לי מה לעשות אז פתחתי את הכלוב מלמעלה והוא ישן שם אבל אני לא יוכל לעשות זאת קבוע כי אני לא יודע מה יקרה לו בלילה אם יבוא לו חשק לקפוץ או שהוא ייבהל.
מה אפשר לעשות?
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
Re: התוכי 'נרתע' משינוי עיצוב הכלוב..
קודם כול לא משאירים תוכי לישון בכלוב פתוח ללא השגחה.
בדיוק ממהתוצאות שאתה ציינתה שעללות לקרות.
בנוגע לכלי האוכל,ככה..
אני ממליץ על כלי נרוסטה,
במידה והוא מנסה להפיל את הכלי עם האוכל או משחק איתו,תקבע את המקום.
אם הוא מפזר את האוכל כשהוא אוכל,אז תדאג לשים כמות קטנה יותר,זאת אומרת שאם תמיד הייתה ממלא את כול הכלי או ממלא חצי.. אז תשים הרבה פחות,וכמובן תדאג להוסיף כשחסר..
אם יש לך בעיה שהתוכי מעביר את האוכל אל הכלי של המים,פשוט תדאג להרחיק את הכלי של המים מהכלי של האוכל,לא שזה יפתור ב 100% את הבעיה אבל יש סיכוי שזה יעשה משהו.
עוד משהו,איך המקלות שלו מסודרות?למה הוא יושן בכלי האוכל.. למרות שמתמונות שראיתי מהג'אקוים של אלי זה נראה שגוזלים מרגישים שם הרבה יותר נוח ובטוח..
אם אפשר תעלה תמונה על סידור המקלות..
ואם אתה רוצה לחסוך בבלאגן תעביר את התוכי שלך מתערובת(ניחוש פרוע שזה מה שאתה מאכיל את התוכי שלך)לכופתיות(אין לך מושג באיזה הבדל יש ברמת הבלאגן)
בהצלחה !
בדיוק ממהתוצאות שאתה ציינתה שעללות לקרות.
בנוגע לכלי האוכל,ככה..
אני ממליץ על כלי נרוסטה,
במידה והוא מנסה להפיל את הכלי עם האוכל או משחק איתו,תקבע את המקום.
אם הוא מפזר את האוכל כשהוא אוכל,אז תדאג לשים כמות קטנה יותר,זאת אומרת שאם תמיד הייתה ממלא את כול הכלי או ממלא חצי.. אז תשים הרבה פחות,וכמובן תדאג להוסיף כשחסר..
אם יש לך בעיה שהתוכי מעביר את האוכל אל הכלי של המים,פשוט תדאג להרחיק את הכלי של המים מהכלי של האוכל,לא שזה יפתור ב 100% את הבעיה אבל יש סיכוי שזה יעשה משהו.
עוד משהו,איך המקלות שלו מסודרות?למה הוא יושן בכלי האוכל.. למרות שמתמונות שראיתי מהג'אקוים של אלי זה נראה שגוזלים מרגישים שם הרבה יותר נוח ובטוח..
אם אפשר תעלה תמונה על סידור המקלות..
ואם אתה רוצה לחסוך בבלאגן תעביר את התוכי שלך מתערובת(ניחוש פרוע שזה מה שאתה מאכיל את התוכי שלך)לכופתיות(אין לך מושג באיזה הבדל יש ברמת הבלאגן)
בהצלחה !
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
כן שירלי הוא אוכל מהכלי.
SayZor כבר ניסיתי לשים כמות קטנה, עדיין הוא מעיף הכל החוצה אין לי מושג איך. הבעיה היא לא הכלי של המים והמקלות אכן מסודרות ממש טוב.
הוא אוכל תערובת עשירה לקוקטייל אני לא רואה בזה בעיה כרגע..
SayZor כבר ניסיתי לשים כמות קטנה, עדיין הוא מעיף הכל החוצה אין לי מושג איך. הבעיה היא לא הכלי של המים והמקלות אכן מסודרות ממש טוב.
הוא אוכל תערובת עשירה לקוקטייל אני לא רואה בזה בעיה כרגע..
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
מבחינת האוכל אין בעיה.
כשאני גידלתי זוג קוקטיילים גם לי הייתה בעיה שהם העיפו את האוכל לכול מקום,
לעומתך כשהפחתתי את כמות האוכל הבעיה הסתדרה..
שוב אם אתה רוצה יותר סדר,ועזוב סדר,כופתיות הרבה יותר טוב ומזין ובריא..
למרות שזה יקר,זה שווה כול שקל..
כשאני גידלתי זוג קוקטיילים גם לי הייתה בעיה שהם העיפו את האוכל לכול מקום,
לעומתך כשהפחתתי את כמות האוכל הבעיה הסתדרה..
שוב אם אתה רוצה יותר סדר,ועזוב סדר,כופתיות הרבה יותר טוב ומזין ובריא..
למרות שזה יקר,זה שווה כול שקל..
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
אם הוא נלחץ עדיין ולא התרגל אז אולי כדאי להחזיר לו לזמן מה את הכלי הישן (לא חייב לשים בו אוכל) כדי שהוא יבחר אם לישון שם או לא
ובאמת עדיף שהוא ישן בכלוב סגור..
תדאג שהמקל העליון בכלוב יהיה יציב ונוח ושלא יהיה צעצוע או משהו שיפריע לתוכי לנוע על המקל העליון
כי תוכים מעדיפים בד"כ לישון על המקל הכי גבוה.
אם התוכי מגיב קשה לשינויים עדיף לבצע שינויים הדרגתיים ולא קיצוניים מדי.. ז"א אם מחליפים כלי אוכל אז לא לשנות גם ענפים ומשחקים
אלא לחכות כמה ימים בין שינוי לשינוי שהתוכי יתרגל כל פעם למצב החדש
ובאמת עדיף שהוא ישן בכלוב סגור..
תדאג שהמקל העליון בכלוב יהיה יציב ונוח ושלא יהיה צעצוע או משהו שיפריע לתוכי לנוע על המקל העליון
כי תוכים מעדיפים בד"כ לישון על המקל הכי גבוה.
אם התוכי מגיב קשה לשינויים עדיף לבצע שינויים הדרגתיים ולא קיצוניים מדי.. ז"א אם מחליפים כלי אוכל אז לא לשנות גם ענפים ומשחקים
אלא לחכות כמה ימים בין שינוי לשינוי שהתוכי יתרגל כל פעם למצב החדש
הכלי אוכל הגדול עדיין בכלוב אבל תלוי למטה(שם אני אשים אוכל מזין כמו פירות וכו'..).
כן, יש צעצועים בקו של המקל, אני אוציא אותם ו.. תצטרכו לחכות למחר בשביל עדכון
כן, יש צעצועים בקו של המקל, אני אוציא אותם ו.. תצטרכו לחכות למחר בשביל עדכון
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
אם צ'יף לא נרתע מהצעצוע אז לא חייב להוציא אותו, רק תדאג שהצעצוע לא יפריע ללכת/להסתובב על המקל
אם הוא פוחד מהצעצוע אז כן כדאי להוציא אותו..
תעדכן
אם הוא פוחד מהצעצוע אז כן כדאי להוציא אותו..
תעדכן

הא לא, הוא לא.
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11