ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה בעיות עם הקוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
volanderon
ביצה
ביצה

כמה בעיות עם הקוקטייל

שליחה על ידי volanderon »

כמה בעיות עם הקוקטייל המוחתם שלי, נמצא אצלי חודש-חודשיים, לא יודע ב100% אם זה זכר או נקבה והגיל זה חצי שנה.
1. הוא מאוד אגרסיבי וחששן, כשאני מקרב אליו את היד שלי הוא בורח או נושך כמו משוגע. איך ללמד אותו לא לנשוך ולא לפחד ממני?
2. לפני מספר דקות שמתי לב שיש עליו סוג של קרציה, היא היתה באורך 3 מ"מ בערך ומאוד דקה. איך לטפל בזה? אגב, אני לא מצלחי לקלח אותו, הוא בורח.. מאז שהוא אצלי הצלחתי לקלח אותו רק פעם אחת

אני כבר ממש מתוסכל כי כשקניתי אותו לא חשבתי שזה יהיה כל כך קשה לטפל בו
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כמה בעיות עם הקוקטייל

שליחה על ידי eli_lea »

תקרא את המאמרים הבאים ואם יהיו שאלות תשאל:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html

http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html
volanderon
ביצה
ביצה

כשאני אומר לו "לא" בקול תקיף הוא מתחיל לנשוך עוד יותר חזק
אני עושה משהו לא נכון או שיש עוד משהו שצריך לעשות?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

1. תמיד הוא נשך ונרתע ממגע, או רק לאחרונה הוא נרתע ממך? כשקנית אותו, הוא היה ידידותי למוכר/מגדל? נתן לו לגעת בו?
או שהוא ברח גם מהיד של המוכר?
כי אם הוא ברח מהמגדל/מוכר אני מאמינה שקנית תוכי פרא/מורגל, וייקח הרבה הרבה זמן לרכוש את אמונו ולהרגיל אותו למגע - אם בכלל.

במצב כזה (אם התוכי לא הוחתם, או שלא הוחתם כראוי) לדעתי עדיף להביא בן/בת זוג, ולגדל אותם יחד, או להחליף/למכור ולהביא
תוכי מוחתם. תוכי מוחתם מתרגל תוך מספר ימים בד"כ, ולא אמור להתנהג כמוש אתה מתאר.

2. אם יש לו טפילים כדאי לקחת לוטרינר שמתמחה בבעלי כנף, לאיבחון ולקבל טיפול (איבומק) במינון שהוטרינר ימליץ.

לא מכריחים תוכי להתקלח, תקרא במאמר שאלי נתן קישור אליו, איך להרגיל תוכי להתקלח

תמונה
volanderon
ביצה
ביצה

1. כשאני חושב על זה, באמת יכול להיות שהוא רק מורגל.. הוא תמיד היה תוקפני, גם כלפי המוכר (אומנם פחות מאשר עכשיו)

2. אוקי תודה :)

אני אחשוב על האפשרות של למכור אותו וקנות מוחתם.. אני יכול לקנות ג'אקו\קקדו או שזה לא מומלץ עם הניסיון הקטן שיש לי ועדיף לקנות קוקטייל\תוכון?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

קקדו לא מומלץ כי יש להם צעקות חזקות - זה ממש מחריש אוזניים ואני בטוחה שרוב האנשים לא יוכלו להחזיק קקדו לטווח רחוק בבית (או קצר).
הם גם מאוד תובעניים מבחינת יחס, וכאשר הם לא מקבלים יחס מתאים, הם מתחילים למרוט ולפגוע בעצמם.

לגביי ג'אקו, או כל תוכי אחר - לפני שרוכשים כל סוג של תוכי, מומלץ לבדוק מה התנאים שהוא דורש, מה עוצמת הקול שלו,
מה האופי שלו, מה התזונה המתאימה לו, מה הצעצועים/העשרה סביבתית שהוא דורש... בקיצור עדיף לעשות שיעורי בית לפני שקונים
כל סוג של תוכי. במידה ואפשר לספק את התנאים, ולוקחים בחשבון את הלכלוך/רעש/אופי של התוכי - אפשר לקנות ג'אקו, ארה אמזונה, תוכון
קוקטייל וכו' כתוכי ראשון. אין דבר כזה "הכנה/רכישת ניסיון" על תוכים קטנים כי תוכי גדול דורש תנאים שונים לגמרי ויש לו אופי שונה.

לפני שקונים צריך גם לחשוב מה יהיה בעתיד כשהולכים לצבא/לימודים /חו"ל ואין מי שישגיח על התוכי ואם תאלץ למכור/למסור..
תוכי (מוחתם) נקשר לבנאדם, ומעבר לבית חדש עלול להיות חוייה קשה מאוד בשבילו

צריך לקחת הכול בחשבון. אני ממליצה שתקרא את המאמר הבא: מדריך לרכישת תוכי
volanderon
ביצה
ביצה

תודה רבה לך :)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”