אתה צריך לשנות את אופן החשיבה שלך..
אם אתה בא והתוכי לא נותן ללטף - אתה חושב שהוא לא רוצה יותר ליטופים ולא אוהב אותך
מה שאתה צריך לחשוב זה - התוכי מעדיף לעשות משהו אחר כרגע, אם זה להשאר בכלוב או לעלות על הכתף שלך... זה הכול.
תבין שלתוכי יש רצון משלו, וצריך לכבד את זה.. הוא לא "בובת ליטופים" שאמור להתייצב בכל פעם שנרצה לגעת בו
אם הוא לא רוצה ליטוף, זה לא אומר שהוא שונא אותך או שהוא לא ירצה יותר ליטופים לנצח, זה רק אומר שעכשיו לא מתאים לו.
אם הוא עושה את הנשיכות הקטנות האלו, ומוריד ראש - הוא סתם מתלונן ורוצה תשומי/ליטוף
אם הוא עושה את הנשיכות האלו ומתרחק - הוא מסמן שהוא לא מעוניין, וצריך להקשיב לו
אתה צריך לפעול בהתאם להתנהגות שלו.. שפת הגוף שלו זה הדרך היחידה שיש לו לומר לך מה הוא מרגיש/רוצה,
כי הרי הוא לא יכול פשוט לומר לך במילים...
אז ברגע שתלמד את שפת הגוף של התוכי - תבין שיש לו רצונות משל עצמו ולא תמיד הוא ירצה ליטוף
אז תראה שאין שום בעיה בעצם.
תחשוב שכל פעם שבאים אליך - מלטפים לך את הראש, כל הזמן. אולי בהתחלה זה נעים אבל בהמשך זה כבר מתחיל לעצבן נכון?
אח"כ ברגע שיתקרבו, אתה כבר תבין שעומדים ללטף אותך, ואתה לא רוצה בזה - אז תנסה להרחיק את ה"מלטף" נכון?
זה בדיוק מה שהתוכי עושה...
אני מציעה בכלל לא ללטף אלא אם התוכי בא ומוריד את הראש / מתקרב לאצבעות שלך כדי לסמן לך שהוא רוצה ליטוף
אם אתה בא לכלוב פשוט תציע לו יד שיעלה, תן צ'ופרים, תן לו לשבת על הכתף.. אל תתן ליטופים בכלל.
אם אתה בא לכלוב והוא מוריד ראש - אז תלטף
אם הוא על היד ומוריד את הראש ונוגע באצבעות שלך - אז תלטף
אם הוא על הכתף ונצמד לפנים שלך - אז תלטף
תחכה שהוא יבקש - ואז תתן. לא ההיפך.
ככה אני מתנהגת, ולרוב הם מיד רצים ומורידים ראש כבר ברגע שאני פותחת את הכלוב או מתקרבת לכלוב
ואם התוכי עסוק במשהו או שהוא לא מוריד ראש - אני מקרבת אצבע אחת מול הפנים שלו, ומזיזה קצת את הקצה של האצבע
למעלה ולמטה כאילו לשאול אם התוכי מעוניין בליטוף, ואז כשהתוכי מוריד ראש אני מלטפת.
לדעתי זה טוב להרגיל את התוכי מההתחלה לסימן הזה שמגיע לפני ליטוף, וככה התוכי מבין שאתה מציע ליטוף,
ואם הוא מעוניין הוא יוריד ראש, ואם לא - הוא יתרחק או יתעלם.
את רמבו לימדתי עם המילה "ליטוף", אני רק אומרת את המילה והוא כבר מוריד את הראש..
אם תרצה אני אעלה סרטונים להדגמה