מה ג'אקויים דורשים מהמגדלים בגידול כדי שההחתמה תשמר?
מה מידת ההשקעה שצריך בשביל שיישארו חברותיים למספר רב של אנשים ולא ל1 2?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גידול ג'אקו
מנהל: מפקחים
Re: גידול ג'אקו
אתה מדבר לאחר גיל הגמילה אם הבנתי נכון.
בעיקרון כשאתה מקבל גוזל גמול אתה ובני המשפחה מעצבים את אופיו, יש להקפיד שכמות היחס שניתנת לגאקו תהיה כזאת שניתן להמשיך ולתת אותה לאורך זמן ללא עליות וירידות חדות. יש להרגיל את התוכי מיד עם הביאו הבייתה לכך שהוא נמצא גם בכלוב וגם מחוצה לו.
יש להכיר לו את בני הבית וליצור עימו קשר טוב, להבין כיצד יש לגשת אליו על מנת שלא ירתע מבני בית מסויימים כגון ילדים קטנים שהגישה שלהם עלולה לגרום לתוכי לרתיעה. יש ליצור עם התוכי קשר בצורה כזאת שלא רק אחד מבני הבית יטפל בו יוציא אותו מחוץ לכלוב ויצ'פר אותו. כך בעצם שומרים על יחס מצד כל בני הבית לתוכי והקשר מתחזק. זה נכון לכל סוגי התוכים.
בעיקרון כשאתה מקבל גוזל גמול אתה ובני המשפחה מעצבים את אופיו, יש להקפיד שכמות היחס שניתנת לגאקו תהיה כזאת שניתן להמשיך ולתת אותה לאורך זמן ללא עליות וירידות חדות. יש להרגיל את התוכי מיד עם הביאו הבייתה לכך שהוא נמצא גם בכלוב וגם מחוצה לו.
יש להכיר לו את בני הבית וליצור עימו קשר טוב, להבין כיצד יש לגשת אליו על מנת שלא ירתע מבני בית מסויימים כגון ילדים קטנים שהגישה שלהם עלולה לגרום לתוכי לרתיעה. יש ליצור עם התוכי קשר בצורה כזאת שלא רק אחד מבני הבית יטפל בו יוציא אותו מחוץ לכלוב ויצ'פר אותו. כך בעצם שומרים על יחס מצד כל בני הבית לתוכי והקשר מתחזק. זה נכון לכל סוגי התוכים.
הבנתי מעוד מגדלים שג'אקו נקשר בעיקר למגדל גם אם חושפים אותו למספר גדול של אנשים והוא לא יהיה חברותי לכל אחד
גם אני לא חברותי לכל אחד
. ממש כמו בעלי חיים ותוכים אחרים. הכל תלוי בגישה אל התוכי ותלוי במגדל. אם יבואו ילדים קטנים שידפקו על רשת הכלוב התוכי עלול להירתע מהם ולראות בהם איום. אני יכול להביא לך דוגמאות דיונים אין ספור שנפתחו כאן על סוגי תוכים שונים שלא נקשים לאחרים ורק לאדם אחד, תוכים גדולים וקטנים מכל הסוגים. אין קשר לג'אקו ככל. ג'אקו ותוכים גדולים יותר הינם ברמת אינטלגנציה גבוהה יותר משל התוכים הקטנים ולכן הגידול שלהם והגישה מורכבת יותר. עם יחס וגישה נכונים התוכי יהיה חברותי לבני הבית ואף לאחרים.
אגב אני רואה את התנהגות התוכים כלפי זרים טבעית. מבחינת התוכי אנשים שאינם מוכרים יכולים להוות איום בדיוק כמו שכלב שהוא החיה המבוייתת העתיקה ביותר נלחץ כשזרים מגיעים הבייתה ורואה בהם איום (נובח וכו').
אני רואה מידי תקופה משפחות שרכשו ממני ג'אקו והסטיגמה של "תוכי של בן אדם אחד" או תוכי של "מגדל אחד" מתמוססת.
תוכי שלא ראה אותי שנה יוצא מהכלוב ונותן לי להרימו, מדבר ואף מאפשר לגזור את הנוצות. אני יכול להביא לך דוגמאות בלי סוף. אנשים אלו ישמו את העצות שקיבלו ממני לאורך כל הדרך. לעומתם ישנם כאלה שהתוכי אכן מסוגר יותר ולא נקשר לבני הבית. תמיד מסתבר שהאשמה אינה בתוכי אלא בסובבים אותו. גישה לא נכונה, התעלמות מהתוכי, חוסר רצון או חשק ליצור עימו מערכת יחסים וכו'.
. ממש כמו בעלי חיים ותוכים אחרים. הכל תלוי בגישה אל התוכי ותלוי במגדל. אם יבואו ילדים קטנים שידפקו על רשת הכלוב התוכי עלול להירתע מהם ולראות בהם איום. אני יכול להביא לך דוגמאות דיונים אין ספור שנפתחו כאן על סוגי תוכים שונים שלא נקשים לאחרים ורק לאדם אחד, תוכים גדולים וקטנים מכל הסוגים. אין קשר לג'אקו ככל. ג'אקו ותוכים גדולים יותר הינם ברמת אינטלגנציה גבוהה יותר משל התוכים הקטנים ולכן הגידול שלהם והגישה מורכבת יותר. עם יחס וגישה נכונים התוכי יהיה חברותי לבני הבית ואף לאחרים.אגב אני רואה את התנהגות התוכים כלפי זרים טבעית. מבחינת התוכי אנשים שאינם מוכרים יכולים להוות איום בדיוק כמו שכלב שהוא החיה המבוייתת העתיקה ביותר נלחץ כשזרים מגיעים הבייתה ורואה בהם איום (נובח וכו').
אני רואה מידי תקופה משפחות שרכשו ממני ג'אקו והסטיגמה של "תוכי של בן אדם אחד" או תוכי של "מגדל אחד" מתמוססת.
תוכי שלא ראה אותי שנה יוצא מהכלוב ונותן לי להרימו, מדבר ואף מאפשר לגזור את הנוצות. אני יכול להביא לך דוגמאות בלי סוף. אנשים אלו ישמו את העצות שקיבלו ממני לאורך כל הדרך. לעומתם ישנם כאלה שהתוכי אכן מסוגר יותר ולא נקשר לבני הבית. תמיד מסתבר שהאשמה אינה בתוכי אלא בסובבים אותו. גישה לא נכונה, התעלמות מהתוכי, חוסר רצון או חשק ליצור עימו מערכת יחסים וכו'.