ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קצת היתייעצות בקשר לבחירה של התוכי?!

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
salbratan
ביצה
ביצה

קצת היתייעצות בקשר לבחירה של התוכי?!

שליחה על ידי salbratan »

שלום חברים, אני כבר סגור שאני יקח אחד מהשתיים, האופציות זה סנגל או קוניור גרין צ'יק, ורציתי לדעת חסרונות ויתרונות של שני התוכים, וקצת להרכיב אלייהם,כי אין לי הרבה ידע אלייהם ומה דעתכם על הבחירה, דרך הגב התוכי מיועד לילד??

*גם קצת חושש לקחת תוכי חדש, ביגלל שליפני חודש מת לי גוזל ג'אקו שקניתי היה אצלי בידיוק חודשיים, אז אתם יודעים איך זה אחרי שקורה דבר כזה ((

תודה מראש :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קצת היתייעצות בקשר לבחירה של התוכי?!

שליחה על ידי eli_lea »

שני התוכים מתאימים, שניהם באותו גודל פחות או יותר.
הסנגל מעט קטן בגודל (שלושה ס"מ) בעיקר בגלל זנבו הקצר יותר משל הקוניור.
שני התוכים זהים כמעט מבחינת רמת הרעש. שניהם פעילים ושובבים.
לסנגל כושר דיבור מעט מפותח יותר משל הקוניור אבל כאמור זה תלוי בתוכי ובהשקעה של המגדל.
לדעתי הבחירה שלך צריכה להיות על פי המראה החיצוני (למה אתה נמשך יותר) ועל פי רמת ההחתמה והסביבה בה גדל התוכי.
שניהם כתוכי מוחתם יסבו לכם הנאה.
מאחר ונכווית ברכישת התוכי הקודם (אם יש עידכון לגבי המגדל אשמח לכך ) הפעם תנסה למצוא מגדל שבית הגידול שלו נבדק למחלות מצד אחד ומצד שני הסטריליות נשמרת בבית הגידול ובסביבת בית הגידול.
מציע שתתייעץ עימנו טרם הרכישה.

אם תרצה לעדכן:
התוכית שלי מתה, לא מעכל, ולא מבין איך ?!
salbratan
ביצה
ביצה

שליחה על ידי salbratan »

בעיקרון מהגדל מימנו קניתי את הג׳אקו, יעקוב סמדג׳ה, אבל המוות של התוכי לא ניראה לי שזה היה קשור למגדל כי כשה קניתי אותו מימנו התוכי היה במצב נהדר, וגם אני יודע שיעקוב הוא מגדל מסודר ודיי טוב נחשב, כניראה שכשה התוכי כבר היה אצלי הוא חלה במשהוא ומת, אני קצת חושש לקחת גרין צ׳יק יישר אחרי ההחתמה כשה הוא עדיין גוזל שלא ימות לי חס וחלילה ביגללל שייש לי כבר טראומה המג׳אקו ליפני, מה אתה אומר אלי?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בבקשה אל תפנה הודעות אלי או אל חבר באופן ספציפי מאחר וזה מונע מאחרים לענות ולהביע את דעתם וחבל.
אני לא אתייחס למות הגוזל והסיבות שהביאו לכך בדיון זה כדי לא לסטות מהנושא.
תוכי בריא בשלבי גמילה לא אמור למות. אתה יכול לרכוש תוכי לאחר גמילה ואין סיבה שיחלה לפתע אלא אם בא במגע עם תוכים חולים או היה חשוף לחיידקים שנישאו באויר.
חשוב לוודא בעת הרכישה שבית הגידול לא מכניס תוכים ממקורות שונים. עדיפות לכך שההורים במקום. לבית הגידול נעשות בדיקות תקופתיות.
מעבר לזה לצפות בתוכי ולראות שאינו מראה סימפטומים של מחלה.
גם אם התוכי נראה בסדר אין זה אומר שאינו נשא של מחלה שתתפרץ מאוחר יותר ולכן נושא ההיגיינה ואופן הגידול חשוב.
מעבר לזה לבדוק את הסימנים הבאים באם הם נראים לעין:
הפרשות מהעיניים ומהאף.
ניצוי פגום או מקורזל.
נשימה בפה פתוח או עם זנב עולה ויורד.
אפטיות וחוסר קשר עם הסביבה.
סימור נוצות וחוסר עניין בסביבה לרוב ישהה בתחתית הכלוב.
עיוותים שונים במקור ברגליים.
חוסר בניצוי נקודתי עם קרחות. (אם לא מדובר בגוזל בשלבי התנצות).
חוסר תיאבון.
חוסר יציבות ושיווי משקל (במידה ולא מדובר בגוזל צעיר).

salbratan
ביצה
ביצה

שליחה על ידי salbratan »

הבנתי תודה על המיידע, ועוד שאלה נישאר לי הכלוב שהיה לתוכי הקודם, וזה כלוב ממש גדול, רציתי לדעת האם זה בסדר להכניס לשם תוכי כמו גרין צ׳יק, מיבחינת זה שלא יעבד שם ביגלל הנפח של הכלוב, :) ועוד שאלה אחרי שמתה לי הגוזלת ז׳אקו, שטפתי את הכלוב עם מים וסבון, האם אני צריך לינקות בעוד איזה שהיה פעולת ניקיון בכלוב ליפני שאני מכניס לשם תוכי חדש??
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין בעייה עם כלוב גדול.
מים וסבון לא מספיקים לחיטוי הכלוב. לפני הבאת התוכי הכלוב צריך להיות מחוטא.
קח כוס אקונומיקה ל 5 ליטר מים ושטוף את הכלוב כך שכולו יהיה שטוף עם אקונומיקה, עדיף עם כרית ניקוי. את כלי האוכל תטבול בדלי, צעצועי עץ בד או צעצועים מתכלים שלא ניתן לשטוף אותם תשליך ותשים חדשים.
תן לכלוב לעמוד עם האקונומיקה חמש דקות ולאחר מכן שטוף היטב עם מים. לאחר מכן ייבש את הכלוב.
salbratan
ביצה
ביצה

שליחה על ידי salbratan »

הבנתי תודה רבה על העזרה:)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”