ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תופעה של מוות אצל גוזלים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
lin_m
ביצה
ביצה

תופעה של מוות אצל גוזלים

שליחה על ידי lin_m »

שלום,
לאחרונה אני נתקלת בתופעה מוזרה בכלוב של ציפורי אהבה שלי.
לפני שלושה חודשים בערך, יצאו מתא ההטלה 2 גוזלים, אחרי ניצוי, אכלו לבד וכו'. בבוקר מצאתי את שניהם
בקרקעית הכלוב מתים. אני הסקתי שהם מתו בגלל הקור (באותו לילה היה ממש קר) מאחר שלא נכנסו לתוך תא הטלה.
לפני חודש בערך, יצאו מתא הטלה 4 גוזלים חדשים. אכלו לבד, התעופפו בכלוב בחופשיות ולא נראה שום בעיה.
לפני שבוע מצאתי גוזל אחד מהם מת בקרקעית הכלוב. לגוזל זה הייתה בעיה ברגליים ואני חשבתי שהוא מת כי לא יכל להיכנס
חזרה לתוך תא ההטלה ושוב היה לו קר.
את שלושת הגוזלים האחרים מסרתי לידיד שלי. היום הוא סיפר לי שהוא מצא את שלושתם מתים בתוך תא ההטלה בתוך הכלוב שלו.
הכלוב שלו נמצא בבית ולא היה בעיה של קור.
כל הגוזלים הללו הם מאותו זוג עובד. שכבר היו לי הצלחות עם גוזלים ממנו (לא פעם ולא פעמיים).
למישהו יש מושג מה קורה? מה יכול לגרום לתופעה הזו?
אני מאכילה את אותו אוכל, נותנת את אותם ירקות ופירות. בתוך הכלוב, יש עוד זוג ציפורי אהבה וכולם אוכלים את אותו הדבר.
תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תופעה של מוות אצל גוזלים

שליחה על ידי eli_lea »

יש לך עוד תוכים או גוזלים מזוגות אחרים בכלוב?
lin_m
ביצה
ביצה

שליחה על ידי lin_m »

יש לי שני זוגות של תוכים. אחד הזוגות הם ההורים.
אלו לא תוכים חדשים. הם אצלי כבר תקופה ארוכה מאוד ביחד באותו כלוב.
גודל הכלוב - מטר על מטר ורוחב חצי מטר.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נשמע מוזר שהמוות הוא פתאומי וללא סימנים מקדימים, מוזר יותר שהתוכים מתים ביחד. לרוב כשיש תמותה כללית ללא סימני מחלה מקדימים הכיוון הוא הרעלה. אם נצא נקודת הנחה שלתוכים פגם גנטי מולד ( אם לא ניצפו סימני מחלה) גם אז מוזר שהתמותה היא למספר תוכים באותו זמן. שוב , אם אני מנסה לחשוב על חיידק שתקף את התוכים לבטח הייתם רואים סימנים מקדימים.
לעניות דעתי לא תקבלי תשובה חד משמעית וכל וטרינר או מי שעוסק בתחום יפנה אותך למרכז וטרינרי לשם נתיחת אחד התוכים המתים על מנת לקבוע את סיבת המוות.
לצערי איני מצליח לתת לך מענה בגלל תיאור המוות .
אני מציע שתפתחי נושא בפורום "מענה וטרינרי" ותפני לד"ר גדי שרביט לקבלת מענה, אולי אני טועה והוא יכול להשיב לך על החידה.

לכניסה לפורום מענה וטרינרי :
http://www.tukinfo.com/forum/viewforum.php?f=23

את יכולה להעתיק את שאלתך ולהדביק בפורום מענה וטרינרי.
בהצלחה ונשמח לעידכונים אם יהיו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”