ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

צ'יף נרתע ממשהו בכלוב, התפרע ונראה כאילו יצא בנזק.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

צ'יף נרתע ממשהו בכלוב, התפרע ונראה כאילו יצא בנזק.

שליחה על ידי Amir96 »

שלום.

היום קניתי לצ'יף צעצוע חדש סולם + מראה(מחובר), בהתחלה הוא שיחק עם זה מחוץ לכלוב, אפשר להגיד שהתרגל לזה.
עכשיו לפני כעשר דקות צ'יף היה בכלוב באתי להגיד לו לילה טוב לבדוק שהכל טוב לא עברו כמה שניות פתאום הוא עף קדימה נתקע בכלוב ובלי הפסקה עף לכל צדדי הכלוב שכל פעם שהוא עף הוא נתקע בסורגים עד שהגיע למטה עם כנפיים פרושות(הוא נתקע בסורגים במהירות שהיה מאוד קשה אפילו לראות איך הוא זז). נבהלתי ישר פתחתי את הכלוב הוא עף לרצפה וחשבתי שהוא כנראה ראה את עצמו במראה ונבהל וזה מה שקרה כתוצאה מכך..

הוא עלה על אחותי והשמיע צווחות קטנות כאלה(לא ארוכות ממש כזה של שניה והפסיק אבל כמה כאלו), שמתי לו אצבע הוא בא לנשוך אבל בסוף לא נשך ועלה. ליטפתי אותו ניסיתי להרגיע אותו הבאתי לו צ'ופרים..

עכשיו שמתי לב שיש על הרצפה כמה נוצות שככל הנראה נתלשו לו ואני מפחד גם שקרה לו משהו בראש, מזה אני הכי פוחד.
הוא ממש נתקע בסורגים כל פעם שעף.

מה אתם ממליצים לעשות, אין לי מושג מה לעשות במצב הזהתמונה
אני מאוד מפחד וגם זה היה במזל גדול כי הייתי עייף באתי לישון ורק במקרה, באמת שבמקרה עברתי לדבר איתו קצת. אני חושב אם הייתי משאיר לו את הצעצוע מחר שהייתי בבית הספר..
בקיצור תודה לה', עכשיו אני מחכה לעזרה מכם.
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: צ'יף נרתע ממשהו בכלוב, התפרע ונראה כאילו יצא בנזק.

שליחה על ידי שירלי87 »

תוציא את הצעצוע מהכלוב..

הוא התעופף כשהיה אור בחדר או כשהיה חשוך?

בכל מקרה כדאי לתת כמה ימים להתרגל כשהצעצוע מחוץ לכלוב
וגם אחרי שהוא התרגל - אם בחושך הוא פוחד מההשתקפות שלו אז כדאי פשוט להוציא את הצעצוע בלילות

הנוצות כנראה נפלו בגלל החיכוך בסורגים של הכלוב, אבל לא נראה לי שהוא נפגע..
אם אין בעיה או שינוי כלשהו בהתנהגות לא צריך לדאוג, רק לתת לו להירגע..
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

את הצעצוע הוצאתי ישר.. אני רק מפחד אולי קרה לו משהו בראש או במקום אחר בגוף? בינתיים אני לאאעשה כלום עם הצעצוע עד שהוא יחזור לעצמו.
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אולי צריך וטרינר או משהו כדי לבדוק שהכל בסדר? אני באמת מאוד פוחד שאולי הוא נפגע ולא רואים את זה או שהוא מסתיר..
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הוא היה נפגע היו רואים עליו. יש שינוי בהתנהגות?
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

לא שינוי משמעותי שאני שם לב אליו..
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אז אין סיבה לדאגה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”