ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מעבר מכופתיות קייטי לכופתיות פריטי בירד - שאלות..

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
boosy
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

מעבר מכופתיות קייטי לכופתיות פריטי בירד - שאלות..

שליחה על ידי boosy »

אהלן חבר'ס,
כל התוכים שלי ניזונים מכופתיות קייטי, במיוחד זוג הג'אקו שברשותי, וכתוצאה של חוסר ספקים של קייטי וחוסר זמינות של הכופתיות, אני מעוניין לעבור לכופתיות פריטי בירד, שלפי מה שאני רואה הרבה יותר זמין..
יש לי מס' שאלות.
1. יש הבדל רציני בין קייטי לפריטי בירד מבחינת תזונה? צבע הכופתיות? גודל? ריח?
2. כיצד אני מבצע את השינוי עצמו..? לערבב ביחד עם קייטי? להשים רק פריטי בירד ולהעלים את קייטי?
3. אין איזה שהם תופעות שיכולות לקרוא לתוכים ממעבר סוג אחד לשני?
4. יכול להיות מצב שהזוג מתעלם מהכופתיות החדשות?

אשמח אם תעזרו לי בנושא הזה, אם יש לכם מה להוסיף, בשמחה!
תודה ושתיהיה שבת שלום !!
תמונה
:)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: מעבר מכופתיות קייטי לכופתיות פריטי בירד - שאלות..

שליחה על ידי eli_lea »

אני אענה לך מניסיוני מאחר ואני לפני מספר שנים החלפתי את התזונה מקייטי לפריטי בירד.

קודם כל לידיעה כללית, לא פעם בעבר פתחתי שק של קייטי והוא היה מלא בחידקיות (ג'וקים קטנים).לא רק אני סבלתי מכך אלא הרבה מגדלים שהכרתי. איכשהו השלמתי עם זה. מה שגרם לי לחפש חברה טובה ואמינה זה בדיוק הבעייה שכולם נתקלים בה וזה החוסרים. הייבואן מעדיף להחזיק במלאי כמויות קטנות בכל פעם ולזלזל בלקוחות. מלא י קטן = פחות מקום ופחות מזומנים שיש להוציא.
מעבר לזה לצערי מעולם לא הצלחתי להגיע להבנה עם שירות הלקוחות והמנכ"ל מעולם לא ענה לי גם לא למכתבים רשומים שטרחתי לשלוח. ההתנהגות שלהם הייתה מתחת לכל ביקורת בכל שלב של פנייה שלי אליהם.
מי שמכיר אותי טוב יודע כמה אני נוח ואם אני מתלונן אז יש על מה.
לעיתים שווה לשלם עוד כמה שקלים ולקבל מענה אמין ומסודר בנוגע למוצרים שמספקים לנו.
החלטתי לעבור לפריטי בירד לאחר בדיקה מעמיקה של המוצר מאחר ולא רציתי לבצע מעברים חוזרים ממוצר למוצר.
בפריטי בירד קיבלתי מענה מקצועי לכל שאלותי והיחס אלי כלקוח היה מעולה ואני מאמין שכך לכולם.
חברת פריטי בירד הינה חברה מובילה בארה"ב והחוות הגדולות בארה"ב ובכל אירופה משתמשות עם המוצר. כולל חוות מוכרות בעולם לריבוי מינים בסכנת הכחדה שמשתשמשות הן בכופתיות והן בדייסות שאני משתמש בהם.
מבחינת מרכיבים פריטי בירד לא נופלים מקייטי ואף במספר פרמטרים טובים יותר.
לפריטי בירד קווי ייצור הכי משוכללים בעולם לייצור מזון ויש להם תהליך ייחודי שנקרא "שיחול" שבו הם מחסלים את החיידקים במזון (כמו מזון שמיוצר לבני אדם , קורנפלקס וכו').
כל השקים של פריטי בירד מגיעים בוואקום לשמירת הטריות והם היחידים שעושים זאת. אצלי למשל כשמגיעים שקים אם אני רואה שק שאינו בוואקום משמע שהשק עם חור ואני לא מקבל אותו. הייבואן יודע כבר ודואג לכך .
תוקף הכופתיות ארוך במיוחד ואין בעייה של טריות. למשל השקים האחרונים בתאריך תפוגה של סוף 2014.

עכשיו בהתייחס להעברה, ההעברה פשוטה ביותר, אתה יכול לעשות זאת ע"י עירבוב חצי חצי למשך יומיים ואחר כך יום של 75% פריטי בירד ו 25% קייטי.
לאחר מכן לשים רק פריטי בירד. גם אם תעביר ישר לפריטי בירד איני רואה בעייה אבל כמו בכל מעבר כדאי לבצע בהדרגה.

הכופתיות של פריטי בירד בהירות מעט ואולי טיפה קטנות יותר. יש לכופתיות ריח עדין של פירות יער, אני למשל לא מריח כלום (גם את הדייסות כבר לא) אולי כי התרגלתי .
בדרך כלל אין תופעות נלוות למעבר מסוג לסוג .

תוכי לא יתעלם ממזון ובמיוחד אם הוא אכל כבר כופתיות. רכשו ממני כבר לא מעט מגדלים שהתוכי שלהם ניזון מגרעינים והעבירו את התוכים לכופתיות בקלות יחסית.
boosy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי boosy »

אלי,
תודה רבה על תגובתך המפורטת, בהחלט נתת לי כמה נקודות למחשבה,
אני מאמין שבקרוב מאוד אקנה שק ויתחיל לערבב לתוכים עם קייטי עד שיעברו ל100% פריטי בירד,
ועוד שאלה, אתה אולי יודע כיצד נקראות הכופתיות באנגלית? אני מעוניין לחפש תגובות עליהם בחול כדי להיות בטוח במאת האחוזים..
שוב תודה רבה אלי ושבת שלום!
noamn
גוזל
גוזל

שליחה על ידי noamn »

אני מאכיל אם הכופתיות האלא הם מעולות !!!!! בהצלחה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתר היצרן (pretty bird) אם לזה התכוונת:
http://www.prettybird.com/
boosy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי boosy »

התכוונתי למוצר עצמו, לכופתיות, זאת אומרת אם אני מחפש בגוגל באנגלית כופתיות פריטי בירד שיביא לי תוצאות כך שאוכל לחקור לעומק את התגובות בחו"ל..( pretty bird ... "כופתיות באנגלית" ) אין לי מושג איך לחפש כופתיות באנגלית, ופירוש של כופתיות לאנגלית לא ממש מניב תוצאות ככה שכנראה יש לזה שם אחר באנגלית..
מקווה שהבנת למה אני מתכוון.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כופתיות באופן כללי נקראות Pellets
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”