ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
לפעמים צ'יף(תוכי קוקטייל) נמצא בכלוב ופתאום נבהל ומתחיל ל"רוץ" בכלוב כאשר הכנפיים בצורת לב(לא תמיד), אבל כשהוא נבהל לא היה רעש מסויים או משהו. היה שקט ופתאום הוא התחיל לעשות את זה.
בגלל שיהיה לכם קשה להבין ככה(כפי שנראה לי) אז העלתי סרטון:
*אני יודע שבחלק מהסרטון זה קורה כי הוא נבהל מהמצלמה אבל תחשבו שכך בידיוק קורה ללא מצלמה וללא שום דבר.
לפעמים הוא גם ממש עושה לב עם הכנפיים ושהוא הולך בכלוב הוא עושה את זה בזריזות(כמו ריצה).
מה זה ומדוע זה קורה
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
הוא לא נראה מפוחד. מה שכן הוא מטייל הרבה על הכלוב, זז מפה לשם כל הזמן וזה אולי מעיד על כך שהוא לא מרגיש בנוח. לא חייב להיות רעש כדי שהוא יבהל, יכול להיות שיש חפץ שמטריד אותו, משהו מול הכלוב, או בתוך הכלוב. אני לא יודעת מה יש מול הכלוב שלו, תנסה לבדוק, להזיז אותו לגמרי מהעין של התוכי ולבדוק אם זו הבעיה. או הצעצוע שבתוך הכלוב, נסה להוציא אותו ליומיים ותראה אם זה חוזר על עצמו.
חפץ שמטריד אותו לא נראה לי, לא הוספתי צעצועים/חפצים חדשים לכלוב בשבוע האחרון..
מה שלא רואים בסרטון זה שלפעמים פתאום הוא מתחיל ללכת ממש מהר כמו בסרטון בשניה 0:36 אבל הוא הולך ככה להרבה זמן, לא לשנייה אחת.
הוא יכול להיות רגוע ופתאום זה יקרה לו.
תודה לך, אחכה לעוד תגובות.
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
כשהתוכי מרחיק את הכנפיים מהגוף כמו שציינת בצורת לב והולך וחוזר (לרוב עם השמעת שריקות או ציוצים ) זה יכול להעיד על חיזור או הפגנת טריטוריה . אני לא רואה שום בעייה עם ההתנהגות .