ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכי 'נבהל' ממשהו ומסתובב הלוך חזור בכלוב.
מנהל: מפקחים
Re: התוכי 'נבהל' ממשהו ומסתובב הלוך חזור בכלוב.
לא התכוונתי שלפעמים הוא מסלסל בלי שום קשר לתנועות, הוא יושב ניחוח ושקט ומתחיל לסלסל.(לרוב אפילו בלי לזוז)
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
*ניסיון חיזור/סימון טריטוריה
*ראה משהו בזווית העין / שמע רעש שאתה לא שמעת, ונבהל (אם הציצית מורמת לגמרי)
*ניסיון למשוך את תשומת הלב שלך - אם הוא רוצה שתתקרב לכלוב ותרים אותו או שתביא לו משהו שאתה אוכל..
אם בזמן הקרוב הוא יתחיל לדפוק עם המקור על הכלוב, כמו נקר, תדע שזה גם טבעי
ככה הזכרים מסמנים טריטוריה ומושכים תשומת לב של הנקבה

*ראה משהו בזווית העין / שמע רעש שאתה לא שמעת, ונבהל (אם הציצית מורמת לגמרי)
*ניסיון למשוך את תשומת הלב שלך - אם הוא רוצה שתתקרב לכלוב ותרים אותו או שתביא לו משהו שאתה אוכל..
אם בזמן הקרוב הוא יתחיל לדפוק עם המקור על הכלוב, כמו נקר, תדע שזה גם טבעי
ככה הזכרים מסמנים טריטוריה ומושכים תשומת לב של הנקבה

שירלי תודה רבה על התשובה, עכשיו הבנתי הכל 
עריכה:
שכחתי להגיד שהתוכי לפעמים עושה את זה גם עליי, לא בידיוק אותו דבר.
לפעמים שאני מרים אותו אז הוא רץ מהר ולא יציב כזה עם כנפיים בצורת לב, מה הוא מנסה לעשות?

עריכה:
שכחתי להגיד שהתוכי לפעמים עושה את זה גם עליי, לא בידיוק אותו דבר.
לפעמים שאני מרים אותו אז הוא רץ מהר ולא יציב כזה עם כנפיים בצורת לב, מה הוא מנסה לעשות?
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
קשה להבין מהתאור בלבד... צריך לראות את המצב
הוא רץ ימינה ושמאלה? רץ למעלה לכתף?
איך הציצית שלו?
אולי הוא לחוץ (ראה משהו שהבהיל אותו, נגיד אם מישהו עשה תנועה מהירה או הזיז חפץ גדול או משהו)
אולי הוא רצה להגיע למקום גבוה
אולי הוא מנסה להפגין התנהגות גברית/טריטוריאלית
צריך לפרש את ההתנהגות בהתאם למצב, לסביבה. לפעמים התנהגות מסוימת יכולה להתפרש בדרכים שונות.
לדוגמה כשהתוכי מצמצם/מקטין אישונים, זה סימן שהוא מנסה לתקשר, או מביע הנאה
מצד שני כשהוא מצמצם אישונים וסומר נוצות ראש - זה אומר שהוא מנסה להרחיק/מרגיש מאוים וכו'..
למרות שבשני המקרים יש צמצום אישונים, כל מקרה מצביע על התנהגות אחרת..
עם הזמן אתה תבין לקרוא את שפת הגוף של התוכי, ותבין למה הוא מתנהג באופן מסוים
אם עדיין לא מכיר - פירוש דפוסי התנהגות של התוכי
הוא רץ ימינה ושמאלה? רץ למעלה לכתף?
איך הציצית שלו?
אולי הוא לחוץ (ראה משהו שהבהיל אותו, נגיד אם מישהו עשה תנועה מהירה או הזיז חפץ גדול או משהו)
אולי הוא רצה להגיע למקום גבוה
אולי הוא מנסה להפגין התנהגות גברית/טריטוריאלית
צריך לפרש את ההתנהגות בהתאם למצב, לסביבה. לפעמים התנהגות מסוימת יכולה להתפרש בדרכים שונות.
לדוגמה כשהתוכי מצמצם/מקטין אישונים, זה סימן שהוא מנסה לתקשר, או מביע הנאה
מצד שני כשהוא מצמצם אישונים וסומר נוצות ראש - זה אומר שהוא מנסה להרחיק/מרגיש מאוים וכו'..
למרות שבשני המקרים יש צמצום אישונים, כל מקרה מצביע על התנהגות אחרת..
עם הזמן אתה תבין לקרוא את שפת הגוף של התוכי, ותבין למה הוא מתנהג באופן מסוים

אם עדיין לא מכיר - פירוש דפוסי התנהגות של התוכי
מה זה אישונים מורחבים? ראית את המדריך שהבאת ולא כ"כ הבנתי מה זה.
אגב לפעמים שאני עובר ליד הכלוב התוכי עושה את מה שאמרתי בתחילת הנושא(בסרטון), מה זה אומר?
הוא מנסה לסמן לי את הטריטוריה שלו? (לגבי הרעש, לפעמים שאני עובר בכלוב שאין רעש הוא עושה את זה.)
אגב לפעמים שאני עובר ליד הכלוב התוכי עושה את מה שאמרתי בתחילת הנושא(בסרטון), מה זה אומר?
הוא מנסה לסמן לי את הטריטוריה שלו? (לגבי הרעש, לפעמים שאני עובר בכלוב שאין רעש הוא עושה את זה.)
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
לדעתי הוא עושה את זה כי הוא רוצה שתרים אותו.. מנסה למשוך את תשומת הלב שלך
אישון זה העיגול השחור בעין
כשאומרים שהאישונים מורחבים, זה אומר שהעיגול השחור במרכז כל עין נהיה גדול יחסית
לעומת אישונים מכווצים/מצומצמים, שהעיגול השחור בכל עין הוא קטן
אישון מורחב

אישון מכווץ

אישון זה העיגול השחור בעין
כשאומרים שהאישונים מורחבים, זה אומר שהעיגול השחור במרכז כל עין נהיה גדול יחסית
לעומת אישונים מכווצים/מצומצמים, שהעיגול השחור בכל עין הוא קטן
אישון מורחב
אישון מכווץ
תודה רבה, עזרת לי המון!
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11