ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
איחוד של כל התוכים לכלוב אחד
מנהל: מפקחים
איחוד של כל התוכים לכלוב אחד
שלום לכולם רצתי להתייעץ איתכם על איחוד של כל התוכים שלי לכלוב אחד יש לי קוקטל ,סניגל ראש חום ,קונר שמש ,דררה כולם האכלת יד שמסתדרים יפה מאוד יחד הם מבלים את כל הזמן שלהם יחד יש לכל אחד כלוב לבד אבל הם תמיד נמצאים יחד בכלוב אחד מרצונם ובגלל שקשה לי לנקות את כל הכלובים כל יום חשבתי לקנות /לבנות להם כלוב אחד גדול וכך להמנע מלכלוך בכל הבית אני יודעת שכולם יקפצו ויגידו שזה מקלקל את האכלת היד אבל הם מסתדרים יחד ותמיד אני מוצאת אותם יחד משחקים והם תמיד חבורתים אלי ואל הילדים שלי כך שתמיד יש מי שמשחק איתם חשבתי על כלוב של a19 או כלוב של חצר אבל כמובן שהם היו בבית השאלה אם זה מספיק בגודל כדי שהם יוכלו להיות בנחת עם תנאים מתאמים מה דעתכם אני ישמח לקבל תגובות ואם אני רוצה לבנות להם כלוב בערך מה עלות של בניה כזאות
בכל אופן שהיה לכם יום נעים סתוית
בכל אופן שהיה לכם יום נעים סתוית
Re: איחוד של כל התוכים לכלוב אחד
בדרך כלל מומלץ שלא לעשות זאת ולתת לכל תוכי את הכלוב והפינה משלו. מאחר והתוכים שלך חיים ביחד די הרבה זמן ומסתדרים יפה הייתי אומר שזה אפשרי אבל עם הסתייגות מסויימת. כשהתוכים משוחררים ובוחרים להיות זה ליד זה ועושים זאת מבחירה זה שונה מאשר הם נמצאים בתוך הכלוב מאחר ובתוך הכלוב כל תוכי בוחר את הפינה והשטח שבו הוא מרגיש בטוח וכאן עלולה להיווצר בעייה בשלב כלשהוא כששני תוכים או יותר יבחרו את אותו המקום. קשה לצפות את ההתנהגות של התוכים במצבים שונים ולאורך זמן במקרה כזה. לעיתים מגדלים מכניסים לכלוב סוגים שונים של תוכים וציפורים ולכאורה נראה שהכל מתנהל על מי מנוחות, אך לא תמיד זה כך, חיכוחים וריבים לא מתחילים מיד אלא לאחר זמן מה בו התוכים מתחילים לחוש שתוכי אחר חודר לפרטיות שלהם, תוכי לא צריך גדרות כדי לתחום את שטח המחייה שלו, הוא תוחם את השטח "שלו" בעין ומסמן אותו, ברגע שתוכי אחר חודר לשטח הוא עלול להוות לגביו איום. לכן אני מסתייג מהכנסת מספר תוכים לכלוב.
מצד שני לזכותך יאמר שהצלחת לגרום להם לחיות בהרמוניה (מחוץ לכלוב אני מבין) כך שהמצב שונה במעט.
אם את עושה את המהלך את חייבת לעשותו בהדרגה ולאורך זמן ובמקביל לספק לכל התוכים מקומות עמידה מתאימים ומספיק כלי אוכל ומים
מה שיכול להקל על המצב. אם הכלוב מיועד בעיקר לשינה אז A19 יכול להספיק אם כי אי אפשר לומר שהוא יהיה מרווח מעבר לשינה ושהייה מועטה בו.
לגבי בניית כלוב. כלוב בנוי מרשתות צריך להיות מספיק גדול כדי לאכלס את כולם כי אחרת מבחינת עלויות את די מתקרבת למחיר A19 שיראה כמובן יותר "מקצועי" או יותר מתאים לבית.
אם נצא מנקודת הנחה שכלוב A19 מידותיו הם (נטו) בסביבות 80*60 ס"מ אני מעריך שהמינימום שתבני יהיה 1.5 *1.5*1מטר.
עלות רשת במידות 2*1מ' הינה בסביבות 100ש"ח כך שהרשתות יעלו לך בסביבות 600 ש"ח. אם תוסיפי סטנד מגש ניקוי כלי אוכל וכו'
תגיעי למחיר של A19 כמעט ללא העבודה של הרכבת הכלוב עצמו. כמובן שהכלוב יהיה גדול יותר אך עדיין לא כלוב שמעוצב לתוך הבית ולא כולם רוצים כלוב שבנוי מרשתות ומחפשים כלוב מעוצב יותר.
מצד שני לזכותך יאמר שהצלחת לגרום להם לחיות בהרמוניה (מחוץ לכלוב אני מבין) כך שהמצב שונה במעט.
אם את עושה את המהלך את חייבת לעשותו בהדרגה ולאורך זמן ובמקביל לספק לכל התוכים מקומות עמידה מתאימים ומספיק כלי אוכל ומים
מה שיכול להקל על המצב. אם הכלוב מיועד בעיקר לשינה אז A19 יכול להספיק אם כי אי אפשר לומר שהוא יהיה מרווח מעבר לשינה ושהייה מועטה בו.
לגבי בניית כלוב. כלוב בנוי מרשתות צריך להיות מספיק גדול כדי לאכלס את כולם כי אחרת מבחינת עלויות את די מתקרבת למחיר A19 שיראה כמובן יותר "מקצועי" או יותר מתאים לבית.
אם נצא מנקודת הנחה שכלוב A19 מידותיו הם (נטו) בסביבות 80*60 ס"מ אני מעריך שהמינימום שתבני יהיה 1.5 *1.5*1מטר.
עלות רשת במידות 2*1מ' הינה בסביבות 100ש"ח כך שהרשתות יעלו לך בסביבות 600 ש"ח. אם תוסיפי סטנד מגש ניקוי כלי אוכל וכו'
תגיעי למחיר של A19 כמעט ללא העבודה של הרכבת הכלוב עצמו. כמובן שהכלוב יהיה גדול יותר אך עדיין לא כלוב שמעוצב לתוך הבית ולא כולם רוצים כלוב שבנוי מרשתות ומחפשים כלוב מעוצב יותר.
תודה על התגובה רצתי לדעת עם יש כלוב יותר גדול מהסידרה של a19 ומה דעתכם על הכלוב של החצר שמוצא למכירה באתר האם הוא יותר גדול מהסידרה של a19 או לחלופין אם יש למשהוא רעיון אך אפשר לצמצם את הליכלוך של הכלובים כך שהכל היה מרוכז ושלכל אחד היה את הכלוב שלו כמו לדוגמא כלוב עם קומות יש לציין כי אני את רוב שעות הבוקר מקדישה להלחליף נייר ונקיון שלהם יש לציין כי יש לי גם את מיקה בנוסף תוכי גאקו שלה יש כלוב מהסידרה של a19 שגם אותו אני מנקה בכל יום אחרת זה נראה ממש מגעיל וכמו שלי לא נעים לראות את הלכלוך אני מאמינה שגם להם לא נעים טוב מספיק כתבתי אני עכשיו יחכה לתגובות ורעיונות אך לצמצם את כל הלכלוך
תודה וערב נעים סתוית
תודה וערב נעים סתוית
ישנם כלובים גדולים יותר שמידות הפנים שלהם זה 1.0מ' על 0.70ס"מ. גדולים יותר אך לא בהפרש ניכר כך שאפשר להגיד שהשינוי ממש משמעותי כשמדובר במספר תוכים.
גם הכלוב חצר לא מתאים למשימה הזאת. לדעתי הפיתרון היחידי זה בניית כלוב גדול ככל שניתן במגבלות שלך כמובן.
אני חוזר שוב לבעיית ההתאקלמות ביחד כי את צריכה לקחת בחשבון שיתכן וזה לא ילך.
למה ניקוי של שלושה או ארבעה כלובים צריך לארוך שעות? אם את פורסת עיתונים אז לגלגל אותם לפח האשפה לוקח מקסימום 10 דקות לכל הכלובים, תשתמשי בשואב אבק לכל הליכלוך הנותר במגשים . גם ניקוי הרשתות לא צריך לארוך כל כך הרבה זמן, אפשר לעבור עם מטלית לחה על הסורגים ופעם פעמיים בשבוע לשטוף אותם תחת מים ולייבש.
איזה כלובים יש לך כיום?
גם הכלוב חצר לא מתאים למשימה הזאת. לדעתי הפיתרון היחידי זה בניית כלוב גדול ככל שניתן במגבלות שלך כמובן.
אני חוזר שוב לבעיית ההתאקלמות ביחד כי את צריכה לקחת בחשבון שיתכן וזה לא ילך.
למה ניקוי של שלושה או ארבעה כלובים צריך לארוך שעות? אם את פורסת עיתונים אז לגלגל אותם לפח האשפה לוקח מקסימום 10 דקות לכל הכלובים, תשתמשי בשואב אבק לכל הליכלוך הנותר במגשים . גם ניקוי הרשתות לא צריך לארוך כל כך הרבה זמן, אפשר לעבור עם מטלית לחה על הסורגים ופעם פעמיים בשבוע לשטוף אותם תחת מים ולייבש.
איזה כלובים יש לך כיום?
צהרים טובים לכולם לשאלתך איזה כלובים יש לי אז יש לי את של מיקה מהסידרה של A19-2 ועוד כלובים של האכלת יד גדולים ולגבי הנקיון אני מחליפה בכל יום אוכל ומים לכולם וכדי לקצר את ההחלפה של הנייר אני משתמשת בשקיות זבל גדולות אבל תמיד מלוכלך ליד הכלובים אם זה פיזור של האוכל או השלשלת שלהם תמיד נדבק על הדפנות של הכלובים או על הריצפה ולכן אני גם שוטפת אותם בכל יום כולל האזור שלהם ולכן חשבתי שאם אני מאחדת את כולם כך הלכלוך היה קטן יותר וגם חיצונית לראות בית עם 5 כלובים בבית קטן יחסית זה לא הכי יפה אז חשבתי או לקנות כלוב אחד גדול או לקנות כלובים כמו של רביה כך שהיה אחד על השני רק שזה לא פותר אותי מהלכלוך
בכל אופן אני ישמח לקבל עצות מחברי לאתר אך הם מתחזקים את הכלובים
תודה ויום נעים סתוית
בכל אופן אני ישמח לקבל עצות מחברי לאתר אך הם מתחזקים את הכלובים
תודה ויום נעים סתוית
אין ספק שניקוי מספר כלובים מצריך יותר זמן לניקוי המגשים מאשר כלוב בודד. אם המטרה שלך לצמצם את מספר הכלובים על מנת שיהיה לך פחות כלובים לנקות הרעיון של כלובי רבייה יכול להיות רעיון טוב.
אם תצמצמי את ארבעת התוכים את הסנגל הדררה הקוניור והקוקוטיל לשני כלובים זה יכול לפתור חלק מבעיית הניקיון.
למשל שני כלובי רבייה דגם 425 יכולים להוות פיתרון יעיל כאשר הכלובים זה מעל זה. ישנה אפשרות להצמידם לקיר כך שיהיו בגובה.
תוכלי להשתמש במחיצה הנשלפת להפריד בין התוכים אם תרצי .
אני מתאר לעצמי שחלק מהיום התוכים משוחררים גם מחוץ לכלוב ולא סגורים באופן תמידי.
אם תצמצמי את ארבעת התוכים את הסנגל הדררה הקוניור והקוקוטיל לשני כלובים זה יכול לפתור חלק מבעיית הניקיון.
למשל שני כלובי רבייה דגם 425 יכולים להוות פיתרון יעיל כאשר הכלובים זה מעל זה. ישנה אפשרות להצמידם לקיר כך שיהיו בגובה.
תוכלי להשתמש במחיצה הנשלפת להפריד בין התוכים אם תרצי .
אני מתאר לעצמי שחלק מהיום התוכים משוחררים גם מחוץ לכלוב ולא סגורים באופן תמידי.
אני חושבת שזה הרעיון הכי טוב גם כספית וגם כך היה פחות ליכלוך רצתי לשאול האם אתה יודעה אם אפשר לצרף להם עגלה עם מדף לכל הקופסאות של האוכל
ותודה רבה על העזרה
תמסור ללאה ד"ש חם ממני ומהילדים
סתוית
ותודה רבה על העזרה
תמסור ללאה ד"ש חם ממני ומהילדים
סתוית
תודה על הד"ש יגיע.
קיבלנו "כלי אוכל נקיים" שמונעים פיזור של הליכלוך, את יכולה להתקין את כלי האוכל בכלוב ובכלי האוכל הנותרים להשתמש למים, פירות /ירקות והשרייה.
הכלים מונעים פיזור הליכלוך וכל הקליפות והשאריות נאספות למיכל שמיועד לכך, זה יכול לפתור בשיעור גבוה את הליכלוך מסביב לכלוב שמתפזר בעת האכילה, אני אצרף לך תמונה להמחשה:
קיבלנו "כלי אוכל נקיים" שמונעים פיזור של הליכלוך, את יכולה להתקין את כלי האוכל בכלוב ובכלי האוכל הנותרים להשתמש למים, פירות /ירקות והשרייה.
הכלים מונעים פיזור הליכלוך וכל הקליפות והשאריות נאספות למיכל שמיועד לכך, זה יכול לפתור בשיעור גבוה את הליכלוך מסביב לכלוב שמתפזר בעת האכילה, אני אצרף לך תמונה להמחשה:
אלי בוקר טוב סליחה על העדכון האחרון ההיתי חולה ולא כל כך היה לי פנאי להכנס למחשב בכל אופן רצתי לדעת כמה עולה כלי כזה כי לא ראתי אותו באתר ובאותו הזדמנות לשאול האם יש משחקים חדשים למיקה ולשאר החברים שלי
תודה ויום נעים ותמסור ד"ש חם חם ללאה
סתוית
תודה ויום נעים ותמסור ד"ש חם חם ללאה
סתוית
יש לך ד"ש בחזרה,
בקשר לכלי אוכל ושאר הדברים אני אפנה אלייך בפרטי.
יום טוב.
בקשר לכלי אוכל ושאר הדברים אני אפנה אלייך בפרטי.
יום טוב.