ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הטלת תוכונים מס שאלות
מנהל: מפקחים
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן
Re: הטלת תוכונים מס שאלות
מבחינת תזונה יש להם תערובת אבן סידן והם מקבלים פירות פעם בשבוע מזון ביצים(במקום זה הם מקבלים פעם בשבוע ביצה קשה) ותערובת השרייה לא כי מסיבה כלשהי לא מוכרים את זה בחנויות חיות באשקלון חיפשתי בכמה חנויות ולא היה להם בהטלה הקודמת הייתה בעיה אם הניקיון של הכלוב מתי שהגוזל הראשון יצא כי הוא היה על הריצפה ועלה לעיתים רחוקות בגלל שהכלוב היה קטן ( זה היה כלוב זמני אבל הנקבה הטילה בו לפני שהספקתי להחזיר אותה לכלוב הקודם) הכלוב שהם נמצאים בו כרגע נקי וגדול יש לי שאלה נוספת כרגע הנקבה יצאה מהתא והצלחתי לראות מבחוץ בלי לפתוח שלוש ביצים לפי החישוב שלי זה אומר שזה היום ה6 להטלה והביצה הראשונה אמורה לבקוע עוד 11 יום אני צודק?התוכונית רק בגיל 9 וחצי חודשיים (גיל כמעט וודאי יש לה טבעת סגורה שכתוב בה 2011 ולטענת המגדל היא בת 9 וחצי חודשים ויש לו גם תאריך מדויק)האם עדיין ישנו סיכון לביצה כלואה ?

אתה צריך יותר להתמקד בירק ולא בפרי, פעם בשבוע זה לא מספיק. לפחות 3 פעמים בשבוע ירק.
ביצה זה לא מזון ביצים, מזון ביצים מכיל מינרלים וויטמינים שעוזרים להשלים את החוסר לגוזלים מצד אחד ומצד שני עוזרים להורים להאכיל במזון רך. ביצה מתקלקלת מהר ועלולה לגרום לזיהומים ופטריות וצריך לשים לב לניקיון יסודי משאריות.
שוב, התזונה הינה חשובה מאין כמוה להתפתחות של הגוזל ובריאות האם.
תערובת השרייה אתה יכול להזמין דרך האתר אם לא מצאת באף מקום. אם יש לך שאלות תשאלבתוכי שופס
בקיעוצ יכולות להיות גם בעוד שבועיים +- תלוי מתי החלה הדגירה.
ביצה כלואה לא מתרחשת רק בגלל הגיל . בגיל 9.5 חודשים אין סיבה לביצה כלואה. גם כאן התזונה משחקת תפקיד רציני, חוסר במינרלים וסידן יכולים גם הם לגרום בין היתר לביצה כלואה.
http://www.tukinfo.com/forum/viewforum.php?f=105
ביצה זה לא מזון ביצים, מזון ביצים מכיל מינרלים וויטמינים שעוזרים להשלים את החוסר לגוזלים מצד אחד ומצד שני עוזרים להורים להאכיל במזון רך. ביצה מתקלקלת מהר ועלולה לגרום לזיהומים ופטריות וצריך לשים לב לניקיון יסודי משאריות.
שוב, התזונה הינה חשובה מאין כמוה להתפתחות של הגוזל ובריאות האם.
תערובת השרייה אתה יכול להזמין דרך האתר אם לא מצאת באף מקום. אם יש לך שאלות תשאלבתוכי שופס
בקיעוצ יכולות להיות גם בעוד שבועיים +- תלוי מתי החלה הדגירה.
ביצה כלואה לא מתרחשת רק בגלל הגיל . בגיל 9.5 חודשים אין סיבה לביצה כלואה. גם כאן התזונה משחקת תפקיד רציני, חוסר במינרלים וסידן יכולים גם הם לגרום בין היתר לביצה כלואה.
http://www.tukinfo.com/forum/viewforum.php?f=105
-
NATANCOHEN
- בקיעה

לאחר הטלה של שלוש ביצים בסבב הזה בסבב הנוכחי ישנו עדיים סיכון לביצה כלואה?

אי אפשר להתחייב שלא, לדוגמא אם התוכונית תוך כדי הטלה השתמשה בכל הרזרבות של הסידן ואינה מצליחה ליצור מספיק סידן לקליפת הביצה היא עלולה לסבול מביצה כלואה. את הביצה עוטף קרום ומעל הקרום יש את מעטפת הסידן, כשהסידן נוצר הוא הופך למוצק וקשה והנקבה מפעילה את השרירים כדי לדחוף את הביצה, אם לביצה לא תהיה את החומר הקשיח (הקליפה) יווצר מצב שהביצה נשארת רכה וגמישה כמו כדור ספוג וכשהיא תדחוף את הביצה החוצה לא תהיה התנגדות של הקליפה,אם תלחץ על כדוק ספוג תראה שהוא גמיש ולא נדחף כמו אם תדחוף ביצה קשיחה.
ביצה כלואה יכולה להיווצר מעוד כמה סיבות ואני אתן לך קישור לקריאה:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html
ביצה כלואה יכולה להיווצר מעוד כמה סיבות ואני אתן לך קישור לקריאה:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html
-
NATANCOHEN
- בקיעה

יש כבר 6 ביצים אני פוחד שהיא תמשיך להטיל ויהיה לה קשה לטפל בכולם הנקבה מאוד היפר אקטיבית ויוצאת לעיתים קרובות רק כדי להשתולל בכלוב ולעוף מצד לבד ולשחק אני פוחד שהיא לא דוגרת מספיק ולא יבקע כלום

הנקבה יכולה לטפל המספר גדול של גוזלים, בכל מקרה אין דרך לקבוע את מספר הביצים בתטולה.
לגבי היציאות מתא ההטלה, אל תדאג, התוכונית יודעת טוב יותר מכולנו מה טוב לביצים.
תדאג לשים כלי מים נגיש לנקבה כדי שהיא תוכל לרחוץ בו במידה ותרצה להוסיף לחות לביצים.
לגבי היציאות מתא ההטלה, אל תדאג, התוכונית יודעת טוב יותר מכולנו מה טוב לביצים.
תדאג לשים כלי מים נגיש לנקבה כדי שהיא תוכל לרחוץ בו במידה ותרצה להוסיף לחות לביצים.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

מסתבר שטעיתי בחישוב זמן הבקיעה היום בקע גוזל ראשון שמעתי בכי מהתא הסתכלתי(בלי לפתוח את התא הסתכלתי מתוך החור של התא) ואני רואה ביצה זרוקה בצד ושומע בכי מתמשך וליד הביצה יש גוזל קטן שלא מפסיק לבכות כבר 10 דקות הוא בוכה בקול ממש חלש וזכור לי מהטלה קודמת שהכל שלהם חזק יותר זה תקין?כרגע ממש קפוא באשקלון בערך הכי קר שהיה החורף עד עכשיו הכלוב והתא מכוסים במגבת וסדין אבל עדין קר מאוד יש עוד משהו שאפשר לעשות כדי לחמם קצת את הכלוב?

האם תחמם אותו, היא נכנסת לתא? אם כן אין לך מה לדאוג.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

היא לא יצאה מהתא מהבוקר בכלל לא כדי לאכול ולשתות ובטח שלא כדי לשחק הזכר מאכיל אותה ואת הגוזל והיא לא יוצאת וממשיכה לדגור

אם כך לא צריכה להיות בעייה, האם יודעת מהם צרכיו של הגוזל והיא אמורה לחמם אותו.