ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בשר לקקדו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ronnie
בקיעה
בקיעה

בשר לקקדו

שליחה על ידי ronnie »

שלום :

אפשר לתת בשר לקקדו דוקופס , מומלץ או שאפשר בלי?

כמו עוף או כנפים במיים חמים ומה עם עצמות של זה מותר ?

תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בשר לקקדו

שליחה על ידי eli_lea »

בהחלט לא מומלץ ומיותר. לא משנה סוגו מה של התוכי יש להימנע ממתן מאכלי בשר עצמות גבינות וחלב.
יש לתוכים מזון מעולה שיוצר לאחר מחשבה רבה ע"י מהנדסי מזון רציניים וכדאי להיצמד למזון הזה.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אלי שאתה אומר לא לאכיל במזון חי זה כולל לא להאכיל בתולעי קמח ?
ronnie
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ronnie »

לא התכוונתי לעוף רגיל כמו שאוכלים כנף או חזה עוף שמורתך במים חמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תולעי קמח מיועדים יותר לציפורים שהתזונה שלהן בשבי יותרת חוסר בחלבונים.כיום ישנם מגוון מוצרים לציפורים להשלמת חוסרים
כגון חלבונים כך שגם לא צריך להתעסק עם תולעים בטבע יתכן שתוכי יאכל תולעת אבל בשבי הוא מקבל חלבונים במזון והוא
אינו זקוק לתוספים של תולעים.
אני יודע שישנם וטרינרים או וטרינרית שלא רואה בזה פסול, אני אומר את דעתי וכל מגדל יכול לפעול על פי ראות עיניו.
דעתי הייתה ונשארה שלתוכי אין צורך בבשר מן החי ואין צורך בעצמות או קציצות או דברי חלב.
אני שואל את עצמי מה זה נותן למגדל שמאכיל במזון הזה, כאילו מה הוא חושב שיקרה? התוכי יהיה בריא יותר?חזק יותר? יהפוך לנשר?
אני לא מתעייף מלכתוב שוב ושוב. אני מגדל לא מעט זמן, התוכים שלי חיים בריאים ומתרבים ואיך אומרים? (בלי עין הרע מלח שום בצל,
שגם הם מאכלים אסורים ) ללא עצמות דברי חלב או שקשוקה.
עכשיו בוא נגיד שנכנסת תולעת לכלוב והתוכי אכל אותה..בסדר לא אסון אבל להגיש לתוכי ארוחת תולעים? בכופתיות יש בין 16% ל 20% חלבון. מה צריך יותר מזה?
אגב, למה לא לתת חלבון מן הצומח ודווקא מן החי? אם אתה שואל מה ההבדלים תראה בטבלה הבאה, זה נכון לנו בני האדם אבל גם לבעלי החיים שאינם טורפים.

[TABLE][TR][TD] חלבון מן הצומח[/TD][TD] חלבון מן החי[/TD][/TR][TR][TD]מפחית את הכולסטרול [/TD][TD]מעלה את הכולסטרול [/TD][/TR][TR][TD]מגן מפני סרטן [/TD][TD]תורם להתפתחות הסרטן [/TD][/TR][TR][TD]מחזק את העצמות [/TD][TD]מזרז דלדול רקמת העצם [/TD][/TR][TR][TD]אין השפעה [/TD][TD]תורם להתפתחות מחלות כליה [/TD][/TR][TR][TD]אין השפעה [/TD][TD]מאיץ תהליכי הזדקנות [/TD][/TR][TR][TD]כולל סיבים תזונתיים [/TD][TD]כולל שטומנים רווים [/TD][/TR][TR][TD]כולל פיטוכימיקלים [/TD][TD]כולל כולסטרול [/TD][/TR][TR][TD]כולל נוגדי - חימצון [/TD][TD]כולל חומצה אראכידונית [/TD][/TR][/TABLE]

הטבלה נלקחה מתוך הבלוג "הצד האפל של החלבון מן החי:
http://www.buddhaburgers.co.il/animal_protein.asp

צא מתוך הנחה שלא כל מה שהרבה יותר טוב יותר.
לאותם תוכים בתנאים שונים מתאים מזון שונה. תוכים שנמצאים בכלוב קטן יחסית ושאינם פעילים צריכים לקבל מזון עם פחות חלבונים ושומנים לעומת
תוכים שעפים בווליר רחב ידיים ששורפים אנרגייה רבה יותר.

לסיכום:
אין צורך במתן מזונות שהדעות עליהן חלוקות. תשתמש במזון איכותי במינון נכון ותשתדל שהבסיס יהיה מבוסס על כופתיות ולא יחסר לתוכים שלך דבר.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לא נותנים בשר ו/או עצמות לתוכים. זה מזיק, מסוכן ומיותר.
תוכים הם לא טורפים ולא אוכלי-כל. היה על זה דיון בעבר אתה מוזמן לקרוא: מח עצמות כמזון לתוכים?

לגביי תולעים לציפורים - בזמנו שאלתי את הוטרינר עדי גנץ אם לקנות לתרנגול שלי כדי שיקבל חלבונים,
והוא ענה שיש בתולעים יותר שומן מאשר חלבון ושלא מומלץ לתת תולעים כמקור לחלבון.
יותר מזה, אחרי חיפוש באינטרנט הבנתי שזה בכלל לא תולעים אלא זחלים של חיפושית, ואם רוצים לתת אותם כמאכל
צריך שהם יהיו בגיל צעיר, לפני שהעור/קליפה שלהם נעשית קשה. כשהם מבוגרים מדי הקליפה קשה והציפור לא תוכל לעכל את הזחל
ואם הציפור מאכילה גוזלים זה עלול להיות מסוכן..
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”