ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ג׳אקו פחדן
מנהל: מפקחים
ג׳אקו פחדן
שלום, יש לי תוכי ג׳אקו בוגר (בן כשנתיים) נמצא אצלי מהגמילה. מאז שהיה צעיר ועד היום הוא מאוד פחדן וקופץ מכל רעש קטן,עד כדי כך קטן שאני אפילו לא שומע (ואין לי בעיות שמיעה) הוא כל הזמן לחוץ.. יש לציין שממני הוא לא ממש מפחד,זה נראה כמו משהו שבאופי שלו. השאלה אם אפשר לטפל בזה ? קראתי איפשהו שרסקיו טוב גם לבעלי חיים להרגעה,מישהו מכיר את הנושא לעומק?
Re: ג׳אקו פחדן
רסקיו או חומרי הרגעה אחרים לא מטפלים בבעייה עצמה. תוכי לא יכול לחיות על סמי הרגעה.האם התוכי גדל בסביבה שקטה או שקטה מהרגיל? מה שאתה מתאר טבעי לתוכי שחי בסביבה יחסית שקטה ורגועה ולא בהמולה.האם זה נכון?
אולי לא הסברתי את עצמי טוב, הכוונה הייתה האם בסביבה הביתית יחסית שקט. ישנם בתים שיש רעש של ילדים קפיצות צעקות
הזזת כסאות וכו', ישנם בתים הרבה יותר רגועים (אפילו שיש ילדים) והכל מתנהל בשלווה ובשקט יחסי.
למשל אצלי מאוד שקט, כמעט ואין מבקרים מלבד הנכדים שבתקופה האחרונה הגיעו אלינו די הרבה.
בהתחלה מיקה קפצה מכל תנועה שלהם ומכל תזוזה. היום היא כבר התרגלה לרוב ההתנהלות של הילדים על אף שעדיין ישנם דברים
שמקפיצים אותה ואפילו גורמים לה לעיתים ללחץ.
השאלה מה המצב הקיים אצלכם בבית.
הזזת כסאות וכו', ישנם בתים הרבה יותר רגועים (אפילו שיש ילדים) והכל מתנהל בשלווה ובשקט יחסי.
למשל אצלי מאוד שקט, כמעט ואין מבקרים מלבד הנכדים שבתקופה האחרונה הגיעו אלינו די הרבה.
בהתחלה מיקה קפצה מכל תנועה שלהם ומכל תזוזה. היום היא כבר התרגלה לרוב ההתנהלות של הילדים על אף שעדיין ישנם דברים
שמקפיצים אותה ואפילו גורמים לה לעיתים ללחץ.
השאלה מה המצב הקיים אצלכם בבית.
אני סטודנט,גר ביחידת דיור לבד,בדרך כלל שקט ואין מבקרים..
שיש מבקרים הוא לא מגיב לזה בפחד אך לא משתף איתם פעולה יותר מדי.
הרעשים שיש בבית זה ממוזיקה וטלויזיה,הסביבה בדרך כלל שקטה..
הוא יכול לקפוץ מרעש מאוד חלש,מרעש של לחיצה על המתג התאורה או פתיחה של דלת לדוגמה.
אתמול הוא נפצע קלות מזה(מעל המקור) יש לו נקודה קטנה ואדומה,כנראה שקפץ מרעש וקיבל מכה..
איך אני יכול להתמודד עם זה?
נ.ב
הוא מאוד מפחד גם במקרה שאני עובר לידו עם חפץ,שקית בגדים לדוגמה.
שיש מבקרים הוא לא מגיב לזה בפחד אך לא משתף איתם פעולה יותר מדי.
הרעשים שיש בבית זה ממוזיקה וטלויזיה,הסביבה בדרך כלל שקטה..
הוא יכול לקפוץ מרעש מאוד חלש,מרעש של לחיצה על המתג התאורה או פתיחה של דלת לדוגמה.
אתמול הוא נפצע קלות מזה(מעל המקור) יש לו נקודה קטנה ואדומה,כנראה שקפץ מרעש וקיבל מכה..
איך אני יכול להתמודד עם זה?
נ.ב
הוא מאוד מפחד גם במקרה שאני עובר לידו עם חפץ,שקית בגדים לדוגמה.
עוד משהו,היו מקרים שבאמצע הלילה הוא קפץ בזמן שאני ישן והבית שקט..
ישנו כפתור "ערוך" בתחתית הודעה, אם עדיין לא קיבלת מענה תשתמש בו במקום להוסיף הודעה.
חוסר בגירויים וסביבה שקטה ולא דינמית יכולים לגרום למצב. אני חושב שגם אנו בני האדם יכולים להעיד על עצמנו שכשאנו יושבים בשקט ומרוכזים במשהו רעש או אפילו כניסה פתאומית של אדם עלולה לגרום לנו לבהלה.
ישנם לא מעט תוכים שבלילה מתעופפים בכלוב בבהלה, זה יכול להיות אפילו מחרק.
הדבר היחיד שאפשר לעשות זה ללהרגילו לסוגי רעש שונים בהדרגה. לנסות למנוע ממנו בהלה כשלמשל באים מחדר אחר לחדר בו הוא נמצא ע"י כך שמודיעים לו ( לדבר אליו לפני) ויצור רעש.
להכיר לתוכי את החפצים מהם הוא פוחד. להרגילו בהתחלה ממרחק בצורה שלא מאיימת ולקרב אליו מידי פעם. אתה יכול לשחק עם החפצים כדי שלא ירתע. מיקה שלי הייתה מפחדת מכדור שהנכדים היו מוסרים אחד לשני. ביקשתי מהם להרחק מהכלוב ולהמשיך לשחק במרחק מה. לאחר תקופה קצרה היא הפסיקה לפחד מהכדור גם כשמשחקים ליד הכלוב.
פשוט לבחון מה הכי הרבה מפריע או מפחיד מבחינת התוכי וה התדירות שאתה משתמש בחפצים. אם ישנם חפצים שהתוכי מפחד מהם ותדירות השימוש בהם יחסית גדולה צריך להשקיע יותר בהרגלת התוכי לחפצים.
בכל פעם תשחק במתג מספר פעמים, התוכי יתרגל לצליל ויפסיק להתייחס או לפחד מהרעש.
זה מצריך עבודה אבל זו השיטה להרגיל את התוכי. פשוט להכיר לו את החפצים ולחשוף אותו לרעשים עד שיבין שהרעש לא מאיים ומוכר.
חוסר בגירויים וסביבה שקטה ולא דינמית יכולים לגרום למצב. אני חושב שגם אנו בני האדם יכולים להעיד על עצמנו שכשאנו יושבים בשקט ומרוכזים במשהו רעש או אפילו כניסה פתאומית של אדם עלולה לגרום לנו לבהלה.
ישנם לא מעט תוכים שבלילה מתעופפים בכלוב בבהלה, זה יכול להיות אפילו מחרק.
הדבר היחיד שאפשר לעשות זה ללהרגילו לסוגי רעש שונים בהדרגה. לנסות למנוע ממנו בהלה כשלמשל באים מחדר אחר לחדר בו הוא נמצא ע"י כך שמודיעים לו ( לדבר אליו לפני) ויצור רעש.
להכיר לתוכי את החפצים מהם הוא פוחד. להרגילו בהתחלה ממרחק בצורה שלא מאיימת ולקרב אליו מידי פעם. אתה יכול לשחק עם החפצים כדי שלא ירתע. מיקה שלי הייתה מפחדת מכדור שהנכדים היו מוסרים אחד לשני. ביקשתי מהם להרחק מהכלוב ולהמשיך לשחק במרחק מה. לאחר תקופה קצרה היא הפסיקה לפחד מהכדור גם כשמשחקים ליד הכלוב.
פשוט לבחון מה הכי הרבה מפריע או מפחיד מבחינת התוכי וה התדירות שאתה משתמש בחפצים. אם ישנם חפצים שהתוכי מפחד מהם ותדירות השימוש בהם יחסית גדולה צריך להשקיע יותר בהרגלת התוכי לחפצים.
בכל פעם תשחק במתג מספר פעמים, התוכי יתרגל לצליל ויפסיק להתייחס או לפחד מהרעש.
זה מצריך עבודה אבל זו השיטה להרגיל את התוכי. פשוט להכיר לו את החפצים ולחשוף אותו לרעשים עד שיבין שהרעש לא מאיים ומוכר.
תודה על המענה..
לצערי זה הרבה יותר מורכב מאיך שזה נשמע..
העניין הוא שזה לא חפץ מסויים,זה כל דבר שאני יעבור איתו קרוב.
הבעיה שהוא נמצא ליד הדלת,זה המקום היחיד האני יכול לשים אותו.
יצא לי לראות לא מעט תוכים שגם שהם מפחדים ומרגישים מאויימים לא מתנהגים בצורה כזאת.
זה נראה כאילו שהוא מרגיש בפחד תמידי וכל צליל ששובר את השקט מקפיץ אותו,וגם במצב שלא כלכך שקט ושיש רעש של טלויזיה למשל..
לצערי זה הרבה יותר מורכב מאיך שזה נשמע..
העניין הוא שזה לא חפץ מסויים,זה כל דבר שאני יעבור איתו קרוב.
הבעיה שהוא נמצא ליד הדלת,זה המקום היחיד האני יכול לשים אותו.
יצא לי לראות לא מעט תוכים שגם שהם מפחדים ומרגישים מאויימים לא מתנהגים בצורה כזאת.
זה נראה כאילו שהוא מרגיש בפחד תמידי וכל צליל ששובר את השקט מקפיץ אותו,וגם במצב שלא כלכך שקט ושיש רעש של טלויזיה למשל..
הוא יוצא מהכלוב ומשוחרר בבית?
כן,איך שאני פותח הוא מיד יוצא.
במידה שיש רעש שמלחיץ אותו הוא קופץ ומתעופף..
לכן אני מגביל אותו לחצי שעה/שעה בערבים..
במידה שיש רעש שמלחיץ אותו הוא קופץ ומתעופף..
לכן אני מגביל אותו לחצי שעה/שעה בערבים..