הגיוני ששלבי ההחתמה הסופיים לא היו כנדרש. נשמע שהתוכי מתנהג ממש כמו גוזל וככזה הוא זקוק לחיזוקים ובניית הביטחון.
אני מציע שלא תעביר אותו מיד ליד מאחר וזה בהחלט לא אותו אפקט כמו שהוא עובר ממקום בו הוא עומד באופן עצמאי. השלב שהוא צריך לעבור זה ממקום העמידה שלו ליד שלך כשהוא לא נמצא על היד.
תמצא מעמד או משענת של כסא כך שהתוכי יהיה בערך בגובה הטבור שלך. תרגל איתו עלה ורד כאשר הוא מרים את הרגל לעלות אמור את הפקודה "עלה" וכך כשאתה מחזיר אותו למעמד. תרגול של מספר דקות ביום מספיק בהחלט.
אף פעם אל תעלה אותו ליד מראש הכלוב ותכניס ישר לכלוב. עשה עימו סיבוב קטן או תתעסק איתו לפני החזרה כשי שלא יקשר את העליה ליד להחזרתו לכלוב.
התרגיל עצמו בונה אמון וכשהוא משולב בצ'ופרים שהתוכי אוהב ואינם נמצאים בתפריט היומי שלו וניתנים רק בתירגול התוכי די משתף פעולה.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ג׳אקו פחדן
מנהל: מפקחים
Re: ג׳אקו פחדן
תודה,אנסה זאת..
שאלה נוספת,אני רוצה לגזור לו כנפי תעופה,הפעם האחרונה והיחידה שגזרו לו הייתה לפני שקניתי אותו ועכשיו הוא יכל לעוף.
אני חושב שזה בעייתי בסטטוס שלו לעשות את זה,ובכלל אני חושב שעדיף שלא אני יעשה את זה כדי לא להחמיר את המצב,אבל זה קצת בעייתי שהוא יכול לעוף..
מה דעתך בנושא?
שאלה נוספת,אני רוצה לגזור לו כנפי תעופה,הפעם האחרונה והיחידה שגזרו לו הייתה לפני שקניתי אותו ועכשיו הוא יכל לעוף.
אני חושב שזה בעייתי בסטטוס שלו לעשות את זה,ובכלל אני חושב שעדיף שלא אני יעשה את זה כדי לא להחמיר את המצב,אבל זה קצת בעייתי שהוא יכול לעוף..
מה דעתך בנושא?
Re: ג׳אקו פחדן
מכיר את התחושה שאתה מרגיש, איך שלא נסתכל בסופו של דבר גזירת נוצות התעופה זה הדבר הנכון לעשותו.
מעבר לעניין הריחה שלרוב כולם משוכנעים שהם מוגנים יש את הסיגון שהתוכי יפגע בהרבה מאוד דרכים. לכן קיטום נוצות התעופה זוהי פעולה הכרחית ויש לעשותה ברגע שלתוכי שוב יש את היכולת לעוף.
אתה יכול לפנות לוטרינר שיבצע את פעולת הקיטום או למגדל מנוסה בסביבתך במידה ואינך מרגיש בטוח לבצע את הקיטום לבדך.
כך או כך יש לקטום את הנוצות.
יש באתר מאמר בנושא בו משורטטים הנוצות והמיקום שיש לקטום:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
מעבר לעניין הריחה שלרוב כולם משוכנעים שהם מוגנים יש את הסיגון שהתוכי יפגע בהרבה מאוד דרכים. לכן קיטום נוצות התעופה זוהי פעולה הכרחית ויש לעשותה ברגע שלתוכי שוב יש את היכולת לעוף.
אתה יכול לפנות לוטרינר שיבצע את פעולת הקיטום או למגדל מנוסה בסביבתך במידה ואינך מרגיש בטוח לבצע את הקיטום לבדך.
כך או כך יש לקטום את הנוצות.
יש באתר מאמר בנושא בו משורטטים הנוצות והמיקום שיש לקטום:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html