ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מזון אידיאלי לזאקו ואקלקטוס

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
miko105
בקיעה
בקיעה

מזון אידיאלי לזאקו ואקלקטוס

שליחה על ידי miko105 »

שלום לכולם,

מה המזון האידיאלי לזוגות של זאקו ואקלקטוס?

כופתיות? תערובת זרעים? גם וגם?

האם הם צריכים תוספות של השרייה ומזון ביצים? ומה החברה שהכי מומלצת של המזון?

תודה מראש.תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מזון אידיאלי לזאקו ואקלקטוס

שליחה על ידי eli_lea »

המזון האידיאלי הינו על בסיס כופתיותץ ואני אסביר. כאשר הבסיס הינו על תערובת זרעים תוכים יבררו חלק מהזרעים בלבד ( מה שטעים להם) ואת השאר יזנחו. כשהבסיס למזון הוא תערובת אינך יודע לעולם האם התוכי קיבל ע"י אכילת הזרעים את מה שגופו דורש מבחינה תזונתית. מה גם שרמת התערובות בארץ שמשווקות לעיתים ברמה ירודה. לעיתים קרובות אני פוגש מגדלים שמתגאים בכך שהצליחו לרכוש שק זרעים בעלות X כאשר מחיר השוק הוא Y כשאני שואל מה מכילה התערובת הם אומרים "הכל" כשאני שואל באיזה מינון ומה החלוקה של הזרעים הם כבר מגמגמים. לצערי גם נתקלתי בתערובות שהאיכות שלהן מתחת לכל ביקורת.
כשאתה מאכיל בכופתיות בעצם כל כופתיה שהתוכי מכניס למקור מכילה מגוון מרכיבים שמיועדים לתת לתוכי תזונה מלאה. בעצם הכופתיות בגדול מכילות את כל אבות המזון.
אבל אני ממליץ לתת גם לתוכים שאוכלים כופתיות תוספות, כלומר לבנות את התזונה בצורה כזאת שתהיה מבוססת על כופתיות (כ 75%) והשאר תוספות כגון: ירקות, פירות (פחות מירקות מלבד לורים),תערובת השרייה, תערובת זרעים, תוספת של מזון ביצים במיוחד לפני העונה ובמהלכה ותוספת סידן.
בסך הכל עם תזונה כזאת אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהתוכי מקבל את כל אבות המזון מצד אחד מצד שני יוצר גיוון במזון של התוכי מה שעוזר בתהליכים של מערכת העיכול .

לגבי חברות, ישנן לא מעט חברות ויבואנים בשוק. ביניהן חברות טובות וכל מגדל בוחר לעבוד עם חברה שהוא מתחבר אליה יותר. לרוב מגדלים יבחרו בסוג מזון כי "המגדל ההוא מאכיל במזון הזה" וכו'.
אני יכול להמליץ לך מניסיון אישי רב שנים על כופתיות של פריטי בירד. גם כופתיות של קייטי טובות אם כי יש מספר חסרונות שנחשפתי אליהן כשאני האכלתי בהן והעיקריות שביניהן היה חיסרון הזמינות (מה שקיים עד היום להבנתי) חיסרון נוסף היה שלא פעם פתחתי את השק וגיליתי חרקים בכמויות, מקריאה הבנתי שלא רק אצלי.
כמו שציינתי חיפשתי חברה טובה ואמינה עם מוצרים מוכרים והגעתי לפריטי בירד. ראשית כל השקים מגיעים בוואקום, תוקף ארוך במיוחד(לדוגמא השקים האחרונים שקיבלתי 10/2014) מזון שהוכיח את עצמו אצלי בבית הגידול כולל הדייסות שהמרקם שלהן מעולה ללא גושים בעירבוב והתפתחות הגוזלים מושלמת.

שוב, אני מעריך שכופתיות של חברות אחרות בנויות על אותו עיקרון והשינויים הם ברמת אחוזי החלבון השומן ואולי באחזים בודדים של רכיבים נוספים, אני אישית מרוצה מאוד מהכופתיות שבחרתי ולכן גם יכול להמליץ עליהן .
miko105
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי miko105 »

תודה רבה!!! אגב יש סוגי כופתיות לפריטי ביירד?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כן, ישנם סוגים שונים של כופתיות וכנ"ל לגבי דייסות. ישנן כופתיות בגדלים שונים וכופתיות שאחוזי החלבון והשומן שונים. ללורים ישנן כופתיות מיוחדות למשל.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”