ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים
מנהל: מפקחים
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן
זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים
היום בבוקר גילתי שהזוג תוכונים שלי ברח והשאיר את הגוזלים ללא טיפול לא הייתה לי דייסה אז האכלתי אותם בבנה מעוכה ותפוח מעוך במזרק אני מנסה כרגע להשיג דייסה כמה שאלות :
כמה דייסה צריך להאכיל אותם בגיל שבועים שבועיים וחצי?
כמה פעמיים ביום?
לאחד הגוזלים יש קצת פיסוק מה לעשות?
איך לחמם אותם אין לי אומנת כי לא התארגנתי מראש להתחתמה?
כמה דייסה צריך להאכיל אותם בגיל שבועים שבועיים וחצי?
כמה פעמיים ביום?
לאחד הגוזלים יש קצת פיסוק מה לעשות?
איך לחמם אותם אין לי אומנת כי לא התארגנתי מראש להתחתמה?

Re: זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים
בננה ותפוח מעוך זה לא מזון. תדאג להשיג מזון כמה שיותר מהר .
תשקול את הגוזלים. גוזל צריך לאכול בארוחה 10% ממשקל גופו פחות או יותר. אם אין לך משקל תאכיל על פי הזפק. הזפק לאחר ההאכלה צריך להיות מלא אך לא קשה.
את הגוזל שיש לו פיסוק תשים בקופסה צרה ועמוקה מעט כך שרגליו ישארו צמודות. תצלם תמונה אם אפשר שנראה כמה בעייתי הפיסוק.
חימום- חובה לחמם את הגוזלים . אם אין לך אומנת תנסה לארגן מנורת לילה או משהוא דומה . שים לב שהטמפרטורה לא תעלה ותגרום לגוזלים לייבוש או מוות . חימום ללא בקרה מאוד בעייתי לכן צריך לשקול היטב היכן להציב את המנורה (גם מבחינה בטיחותית) .
אם אתה שם את הגוזלים במבנה סגור תדאג ללחות.
תשקול את הגוזלים. גוזל צריך לאכול בארוחה 10% ממשקל גופו פחות או יותר. אם אין לך משקל תאכיל על פי הזפק. הזפק לאחר ההאכלה צריך להיות מלא אך לא קשה.
את הגוזל שיש לו פיסוק תשים בקופסה צרה ועמוקה מעט כך שרגליו ישארו צמודות. תצלם תמונה אם אפשר שנראה כמה בעייתי הפיסוק.
חימום- חובה לחמם את הגוזלים . אם אין לך אומנת תנסה לארגן מנורת לילה או משהוא דומה . שים לב שהטמפרטורה לא תעלה ותגרום לגוזלים לייבוש או מוות . חימום ללא בקרה מאוד בעייתי לכן צריך לשקול היטב היכן להציב את המנורה (גם מבחינה בטיחותית) .
אם אתה שם את הגוזלים במבנה סגור תדאג ללחות.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

אני מחפש ביד 2 דייסה בנתיים לא מוצא כלום חיפשתי כאלו שמוכרים האכלות יד כדי לבדוק אם נשאר להם דייסה אבל בנתיים כלום מגדל אחד הציע לי לקנות דייסת חיטה רגילה ולקנות מחר דייסה נורמלית רעיון טוב?אחותי צילמה אותם אבל התמונןת לא משקפות את המציאות ובגלל זה אני לא יעלה אותם בכל מקרה לאחד פיסוק חמור יחסית ולשני פחות חמור
עדכון :
אני הולך לעשות סיבוב בחנויות חיות באשקלון אני מקווה שנמצא משהו פתוח
עדכון :
אני הולך לעשות סיבוב בחנויות חיות באשקלון אני מקווה שנמצא משהו פתוח

-
NATANCOHEN
- בקיעה

לא מצאתי מקום אחד פתוח באשקלון אז קניתי שיבולת שועל הוספתי מים כיחתי שהם לא יהיו חמים מידי והאכלתי אותם עד למילוי הזפק זה בנתיים עד למחר

מאיפה אתה ?
אם תרצה יש לי למסירה דייסה אני מנתיבות
אם תרצה יש לי למסירה דייסה אני מנתיבות
-
NATANCOHEN
- בקיעה

מאשקלון אני לא נייד אני אלך לקנות בחזרה מהבית ספר דייסה בבוקר האכלתי אותם שיבולת שועל הזפק מלא כרגע קשה להאכיל אותם כי הם מחפשים מקומות חמים להסתתר בהם

-
NATANCOHEN
- בקיעה

אחותי האכילה אותם שלא הייתי ונראה לי שהיא האכילה אותם יותר מידי הזפק ממש נפוח
עכשיו אני הולך לקנות דייסה ב100 אחוז שאני אחזור יהיה לי דייסה איך אני מעביר אותם משיבולת שועל לדייסה ? עריכה: ראיתי שפריטי בירד מכילה שיבולת שועל יש צורך לעשות תהליך כלשהו לשינוי התזונה?
עריכה:
קניתי פריטי בירד חצי קילו בתוקף עד ה5 ל2013 ב65 שח (אני יודע שזה מחיר מוגזם אבל לא הייתה לי אופציה אחרת) אפשר טבלת הכנה בעברית זה מצורף עם טבלה באנגלית ולפי מה שזכור לי יש את הטבל איפשהו כאן בפורום מישהו יכול להביא לי לינק? הזפק שלהם מלא ורך אבל הם בוכים משום מה למה?
אחד בן 19 יום והשני 17 יום כמה פעמים ביום צריך להאכיל?מצאתי את הטבלה למספר האכלות אבל היא לתוכים בינונים לא קטנים יש טבלה לקטנים?בחוברת כתוב לי 4 פעמים ביום זה נכון?כשהגוזל עם הפיסוק על היד הוא מפסק רגליים אבל שהוא הולך הוא ישר זה פיסוק?
עכשיו אני הולך לקנות דייסה ב100 אחוז שאני אחזור יהיה לי דייסה איך אני מעביר אותם משיבולת שועל לדייסה ? עריכה: ראיתי שפריטי בירד מכילה שיבולת שועל יש צורך לעשות תהליך כלשהו לשינוי התזונה?
עריכה:
קניתי פריטי בירד חצי קילו בתוקף עד ה5 ל2013 ב65 שח (אני יודע שזה מחיר מוגזם אבל לא הייתה לי אופציה אחרת) אפשר טבלת הכנה בעברית זה מצורף עם טבלה באנגלית ולפי מה שזכור לי יש את הטבל איפשהו כאן בפורום מישהו יכול להביא לי לינק? הזפק שלהם מלא ורך אבל הם בוכים משום מה למה?
אחד בן 19 יום והשני 17 יום כמה פעמים ביום צריך להאכיל?מצאתי את הטבלה למספר האכלות אבל היא לתוכים בינונים לא קטנים יש טבלה לקטנים?בחוברת כתוב לי 4 פעמים ביום זה נכון?כשהגוזל עם הפיסוק על היד הוא מפסק רגליים אבל שהוא הולך הוא ישר זה פיסוק?

תחכה קודם כל שהזפק יהיה מרוקן לגמרי, לא להתרגש אם הם בוכים לא יקרה להם כלום. הזפק אמור להתרוקן לאחר כ 6 שעות לחלוטין .
לאחר מכן תתחיל לתת דייסה ביחס של 1:3 . לדוגמא:כפית אבקה 3 כפיות מים . חשוב שהטמפרטורה של התזון תהיה טובה .41 מעלות ולא מתחת ל 40 מעלות אתה יכול למדוד עם מודד חום רגיל או דיגיטלי.
אסור למלא את הזפק יותר מידי. תאכיל עד שהזפק מתמלא אבל במגע עדין הזפק יהיה עדיין רך ולא "מפוצץ" במזון.
אם הגוזל הולך על הרגליים כשהן ישרות אין פיסוק. כדי למנוע פיסוק תדאג שתחתית הקופסה לא תהיה חלקה ורחבה מידי.
לאחר מכן תתחיל לתת דייסה ביחס של 1:3 . לדוגמא:כפית אבקה 3 כפיות מים . חשוב שהטמפרטורה של התזון תהיה טובה .41 מעלות ולא מתחת ל 40 מעלות אתה יכול למדוד עם מודד חום רגיל או דיגיטלי.
אסור למלא את הזפק יותר מידי. תאכיל עד שהזפק מתמלא אבל במגע עדין הזפק יהיה עדיין רך ולא "מפוצץ" במזון.
אם הגוזל הולך על הרגליים כשהן ישרות אין פיסוק. כדי למנוע פיסוק תדאג שתחתית הקופסה לא תהיה חלקה ורחבה מידי.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

כרגע הם ישנים הם אחרי האכלה והזפק מלא לא מפוצץ בדיוק כמו שצריך ההליכה תקינה אבל הוא מפסק רגלים על כף היד לעומד אחיו הגדול שאוחז באצבע כמו שצריך ולא מפסק הגוזל הקטן לא אוהב לאכול מהמזרק ובכל האכלה יש התנגדות מה לעשות?

אם עדיין לא עשית כך - כשאתה מאכיל את הגדול, תשים את הקטן לידו, שיראה שהגדול אוכל וישמע אותו "יונק" את המזון וככה יהיה לו חשק לאכול גם.
תשים את המזרק בצד המקור, ותוציא מעט דייסה כדי לגרות אותו לפתוח מקור. כשהוא פותח מקור תאכיל בכמויות קטנות, 1ML, תן לו לבלוע ואז שוב 1ML. אל תנסה לדחוף מזון בכוח, אתה עלול להכניס לו דייסה לריאות ולגרום לזיהום או מוות.
פשוט תאכיל לפי הכמות שהוא אוכל, אם הוא אכל בארוחה רק 3ML כשהוא אמור לקבל 6ML (לדוגמה)
תאכיל יותר ארוחות ביום כדי שבסך הכול הוא יקבל את הכמות היומית שהוא זקוק לה לפי המשקל שלו.
תדאג שהאוכל יהיה בטמפרטורה מדויקת של 40 -41 מעלות, דייסה חמה מדי תגרום לכויה, וקרה מדי לא תהיה "מעוררת תאבון".
אם זה יעזור לך עשיתי סרטון איך אני מאכילה שני גוזלי קוקטייל, אחד מהם אכל בהתלהבות, השני אכל לאט לאט בימים הראשונים
ובהמשך הוא אכל כרגיל, עם הזזה מהירה של הראש למעלה ולמטה.
כל גוזל והקצב שלו, צריך להתחשב בו (לא לדחוף מזון בכוח) ומצד שני לדאוג שהוא יאכל מספיק (לתת יותר ארוחות, להאכיל כשהזפק מתרוקן).
http://www.youtube.com/watch?v=wBBVUfmXqy4
תשים את המזרק בצד המקור, ותוציא מעט דייסה כדי לגרות אותו לפתוח מקור. כשהוא פותח מקור תאכיל בכמויות קטנות, 1ML, תן לו לבלוע ואז שוב 1ML. אל תנסה לדחוף מזון בכוח, אתה עלול להכניס לו דייסה לריאות ולגרום לזיהום או מוות.
פשוט תאכיל לפי הכמות שהוא אוכל, אם הוא אכל בארוחה רק 3ML כשהוא אמור לקבל 6ML (לדוגמה)
תאכיל יותר ארוחות ביום כדי שבסך הכול הוא יקבל את הכמות היומית שהוא זקוק לה לפי המשקל שלו.
תדאג שהאוכל יהיה בטמפרטורה מדויקת של 40 -41 מעלות, דייסה חמה מדי תגרום לכויה, וקרה מדי לא תהיה "מעוררת תאבון".
אם זה יעזור לך עשיתי סרטון איך אני מאכילה שני גוזלי קוקטייל, אחד מהם אכל בהתלהבות, השני אכל לאט לאט בימים הראשונים
ובהמשך הוא אכל כרגיל, עם הזזה מהירה של הראש למעלה ולמטה.
כל גוזל והקצב שלו, צריך להתחשב בו (לא לדחוף מזון בכוח) ומצד שני לדאוג שהוא יאכל מספיק (לתת יותר ארוחות, להאכיל כשהזפק מתרוקן).
http://www.youtube.com/watch?v=wBBVUfmXqy4