ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

Re: זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים

שליחה על ידי NATANCOHEN »

הוא לא התרוקן אבל הוא לא מפסיק לנסות לאכול יכול להיות שהזפק נפוח בלי קשר לאוכל????הזפק שלו רך ורואים שם חומר נוזלי לבן שזז מצד לצד כמות הנפיחות בזפק יורדת באיטיות אבל לא נעלמת
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם אתה לא בטוח תמתין עוד קצת. יתכן שהזפק נראה עם מזון והוא מרוקן אם אתה יכול תצלם את הזפק.
אתה יכול לעסות בעדינות את הזפק ולנסות להרגיש אם יש מזון.
בכל מקרה צריך להתאים את הארוחות לפי גילו של התוכי וריקון הזפק, אם הגוזל הקטן זקוק לארבע ארוחות תצטרך לתת לו בזמנים שונים מהגוזל הגדול ולא להתאים את הארוחות לפי הגוזל הגדול שזקוק לפחות ארוחות.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

אני מעסה לו את הזפק והנפיחות יורד אבל אין לי ספק שזה דייסה ולא אוויר למרות שיש קצת אוויר שם ומעט דייסה
ניתן להאכיל אותו בקצת דייסה? הוא לא מפסיק לבכות והרוב אוויר אבל חלק דייסה
מה שמוזר זה שלא כל הזפק מנופח אל רק הצד השמאלי בצוואר והשאר לא נפוח
עריכה:
מסכן נתתי לו סתם לחכות האכלתי אותו והבלוטה (סתם כיס אוויר)שהיא כביכול הזפק לא התנפחה ובצד השני כן מה שהסתכלתי עליו זה בכלל לא הזפק ונתתי לו סתם לחכותתמונה זה יכול להזיק לו?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא קורה כלום, ממחר בבוקר תתנו לגוזלים ארוחות על פי ריקון הזפק. עדיף לתת קצת פחות ולהוסיף ארוחה מאשר למלא את הזפק עד אפס מקום.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

סוף סוף הקטן כבר אוכל מהמזרק בלי בעיות בבוקר הוא עוד קצת התנגד אבל עכשיו הוא רק ראה את המזרק ופתח את המקור הוא אכל 4.5 מ"ל וגם אחיו אכל בדיוק אותה כמות והזפק מלא (לא מפוצץ בדיוק מה שצריף) הפיסוק של הקטן מסתדר לבד כנראה זו הייתה חולשה ברגלים כי אח שלו לא נתן להורים להאכיל אותו וזה גרם לו להיות חלש מקודם הוא הלך ישר ועמד עקום ועכשיו הוא מצליח לעמוד על האצבע כמו אחיו הגדול בצורה טובה וישרה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יופי שמח שהכל מסתדר תמונה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

אחותי חזרה מהבית ספר ומצאה את שתי הגוזלים בכניסה לרגל מסתבר שלמרות שהגדול לא בניצוי מלא הוא מסוג לעוף למרחק קצר והשני ירד גם כן הגדול חיכה לארוחה והשני גסס בפתח של הדלת הוא עם ראש שמוט ומקור פתח והלשון עולה ויורד אחותי ניסה להאכיל אותו אבל לא הצליחה אמרתי לה לחמם אותו אבל המצב לא משתפר חוץ מה שהוא פתח את העיניים אבל כלום לא משתפר הוא לא מסוגל לעמוד או להרים את הראש הוא כנראה לא שבר כלום כי הוא הצליח להגיע עד הפתח של הרגל מאתמול הוא חלש ואני לא יודע יש סיכוי עדיין להציל אותו???
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מה זה "הפתח של הרגל"?
אם הוא לא מסוגל לקום או להרים את הראש, איך זה הגיוני שהוא לא שבר משהו? נשמע לי שהוא פצוע.
הם מעופפים חופשי? למה הם לא בכלוב? אסור לאפשר להם לעוף ללא השגחה, ובמיוחד לא לאחר ארוחה כשהזפק מלא.
יכול להיות שהוא התעופף ונתקע במשהו בעוצמה בזמן התעופה. זה מסוכן מאוד וזה מסביר את המצב שלו.
אם זה המקרה אני לא יודעת מה אפשר לעשות. אם הוא לא מסוגל לעמוד, ומתנשף, לא חושבת שכדאי להאכיל אותו שלא יחנק..
תשים את שניהם בכלוב, תדאג שתהיה עליהם מנורה במרחק סביר, שיהיה להם חמים.
אם הם מתנשפים או מתרחקים לקצה של הכלוב שרחוק מהמנורה, סימן שהיא קרובה מדי וחם להם. תרחיק אותה.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

אחד מהם בסדר הוא כרגע אלי נהנה מליטופים והוא היחידי שהתחיל לעוף זה שגוסס יודע רק ללכת הוא מתחת לשמיכה ואני מנסה לחמם אותו הוא בוודאות לא פצוע הוא חלש ולא מצליח לשלוט בעצמו הוא אפטי ולא מגיב לסביבה גם את העיניים הוא מתקשה לפתוח השני עלי נהנה מליטופים עם זפק מלא נושם רגיל רוב ניצוי כמעט מלא לא מפסיק לנסות לאכול את האצבע שלי בקיצור מצב טוב השני מאתמול חלש ונוצות התעופה שלו עוד לא נפתחו עדיין ככה שאפשר לפסול את האפשרות שהוא עף מדובר בתוכון בן שלושה שבועות סה"כ עריכה:
המצב קצת השתפר מקודם הוא בקושי נשם עכשיו בית החזה עולה ויורד
נערך לאחרונה על ידי NATANCOHEN ב 29 פברואר 2012 16:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אוקיי, ושוב אני שואלת, מה זה "הפתח של הרגל"? הם עפו חופשי בבית?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”