ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזלי תוכונים נמצאו מתים בתא
מנהל: מפקחים
גוזלי תוכונים נמצאו מתים בתא
שלום חברים,
אשמח לעזרה מעט..
באחד התאים בכלוב, בקעו 3 גוזלי תוכונים.
אחד מהם מת לפני כשבוע כנראה אולי מדריסה/דחיסה של אחד האחים/אמא, אולי קיבל פחות מזון מהאמא לעומת שאר האחרים..
הוא היה ממש קטן, בן 3-4 ימים לכל היותר.
שני אחיו האחרים גדלו והתחילו להוציא נוצות..
היום, לאחר 3 ימים של רוחות, גשמים וקור עז בב"ש..
למרות שבמהלך שלושת הימים האלה לא פתחתי את הווילון והשמיכה שכיסו את הכלוב (עדין, הכלוב לא סגור הרמטי לחלוטין עם הברזנט, פתחים קטנים בקצה הכלוב),
נמצאו שני האחרים ללא רוח חיים בתא..
רציתי לדעת מהי הסיבה שממנה נבעה תמותת הגוזלים?
הם כבר היו מעט בוגרים והחלו להצמיח נוצות.
מעבר לזה, הביצה הנקיה לא הייתה לפני יומיים..
היו רק שני המלוכלכות..
מה לעשות?!
אשמח לעזרה מעט..
באחד התאים בכלוב, בקעו 3 גוזלי תוכונים.
אחד מהם מת לפני כשבוע כנראה אולי מדריסה/דחיסה של אחד האחים/אמא, אולי קיבל פחות מזון מהאמא לעומת שאר האחרים..
הוא היה ממש קטן, בן 3-4 ימים לכל היותר.
שני אחיו האחרים גדלו והתחילו להוציא נוצות..
היום, לאחר 3 ימים של רוחות, גשמים וקור עז בב"ש..
למרות שבמהלך שלושת הימים האלה לא פתחתי את הווילון והשמיכה שכיסו את הכלוב (עדין, הכלוב לא סגור הרמטי לחלוטין עם הברזנט, פתחים קטנים בקצה הכלוב),
נמצאו שני האחרים ללא רוח חיים בתא..
רציתי לדעת מהי הסיבה שממנה נבעה תמותת הגוזלים?
הם כבר היו מעט בוגרים והחלו להצמיח נוצות.
מעבר לזה, הביצה הנקיה לא הייתה לפני יומיים..
היו רק שני המלוכלכות..
מה לעשות?!

תקשיב, תלמד, תחכים, תפנים, תתנסה...אבל הכי חשוב תהנה!
Re: גוזלי תוכונים נמצאו מתים בתא
דבר ראשון למה כל החוטים והריפוד אם יש קערה באמצע ( שקע שהביצים נאספות אליו כדי שלא התפזרו ) אם אין שקע אז שמים נסורת הריפוד הזה לפי דעתי ונסיוני הרב סתם מלכלך וגורם לזיהום ... ( הצואה נאספת בו ולא מתקשה ........)
הרבה סיבות יכל להיות שהנקבה תקפה אותם עקב רצון להטלה נוספת עובדה שיש עוד ביצה
או שמזג האוויר הקיצוני גרם למותם כי האם לא חיממה אותם ....
או שהיא נבהלה בלילה וברחה מהתא הטלה ולא חזרה דבר שגרם למותם מקור .
הרבה סיבות יכל להיות שהנקבה תקפה אותם עקב רצון להטלה נוספת עובדה שיש עוד ביצה
או שמזג האוויר הקיצוני גרם למותם כי האם לא חיממה אותם ....
או שהיא נבהלה בלילה וברחה מהתא הטלה ולא חזרה דבר שגרם למותם מקור .
כל מה שבתוך התא נעשה על ידי הטבע והציפורים..
אני לא הכנסתי לשם שום דבר!
יכול להיות שהתא הזה, לפני התיישבותה של התוכונית הוכן על ידי פינקים ואז היא השתלטה עליהם.
מה גם, לא זכור לי שהיה כל כך הרבה חוטי קינון וכו'..
בתחילת דרכה כמה ימים לפני ההטלה היו ממש אבל ממש מעט חוטים (מספר בודד)
לאחר שהטילה כבר העדפתי לא לגעת כל שהכל.. היא עשתה (הנקבה)
אני לא הכנסתי לשם שום דבר!
יכול להיות שהתא הזה, לפני התיישבותה של התוכונית הוכן על ידי פינקים ואז היא השתלטה עליהם.
מה גם, לא זכור לי שהיה כל כך הרבה חוטי קינון וכו'..
בתחילת דרכה כמה ימים לפני ההטלה היו ממש אבל ממש מעט חוטים (מספר בודד)
לאחר שהטילה כבר העדפתי לא לגעת כל שהכל.. היא עשתה (הנקבה)

יתכן שאחרים תקפו אתם? נכנסים ציפורים או תוכים אחרים לתא?
סיבות למות גוזלים יש למכביר. קשה לדעת בוודאות מה גרם לתמותה אבל את הקור עם טיפול וחימום של האם הם שורדים.
תנקה את התא מכל חומרי הקינון ותשאיר רק את הביצה החדשה.
סיבות למות גוזלים יש למכביר. קשה לדעת בוודאות מה גרם לתמותה אבל את הקור עם טיפול וחימום של האם הם שורדים.
תנקה את התא מכל חומרי הקינון ותשאיר רק את הביצה החדשה.
אף אחד לא נכנס, כשאני הייתי בגינה וראיתי..
גם אבא שלי שרוב היום שם לא ראה מלחמות או כניסות של אחרים.
אם נכנס לשם נקבה או זכר אחר זה היה רק ביומיים האלה שהכלוב היה מכוסה עקב הרוחות העזות שהיו כאן.
אני לפני יומיים כשנכנסתי לתת אוכל הצצתי והם חיו, זה בוודאות.
היו נראים בסדר, ללא שום סימן מיוחד או נראו חלשים
גם אבא שלי שרוב היום שם לא ראה מלחמות או כניסות של אחרים.
אם נכנס לשם נקבה או זכר אחר זה היה רק ביומיים האלה שהכלוב היה מכוסה עקב הרוחות העזות שהיו כאן.
אני לפני יומיים כשנכנסתי לתת אוכל הצצתי והם חיו, זה בוודאות.
היו נראים בסדר, ללא שום סימן מיוחד או נראו חלשים

בוקר טוב,
בהמלצת אלי, ניקיתי את התא..
רוקנתי את כל חוטי הקינון למינהם, הוצאתי משם את הגוזלים שמתו..
ו.. להפתעתי גילתי שם עוד 4 ביצים!!!!!!!
מעבר לביצה החדשה שנמצאה למעלה, במצב שניתן לראות אותה.. התחבאו להן בתוך התא עוד 4 נוספות!!!
כך שסה"כ ישנן חמישה ביצים
אילולי הייתי מנקה לא הייתי מודע לעובדה הזו ונראה לי שגם האמא הייתה מתקשה למצוא את זה.
גובה חוטי הקינון היה כ-3 סמ' לערך.
השארתי אותן בבור הקטן שנמצא באמצע התא.
וכבר האמא נכנסה לשבת עליהם!! (בשורה משמחת מאוד
)
מנגד, בתא סמוך ליד.. התבצע שם ממש רצח!!!
רואים גם ביצה (בצד ימין) שהיא שבורה כאשר הגוזל עדין בפנים!
אני מאמין וחושב שהיה שם הטווח והגוזלים הנ"ל לא מתו סתם..
האם אני צודק?
האם הביצים שם שמופיעות הן חדשות? נראה ככה בעיניי..
מה עלי לעשות על מנת למנוע מקרים כאלה?!
בהמלצת אלי, ניקיתי את התא..
רוקנתי את כל חוטי הקינון למינהם, הוצאתי משם את הגוזלים שמתו..
ו.. להפתעתי גילתי שם עוד 4 ביצים!!!!!!!
מעבר לביצה החדשה שנמצאה למעלה, במצב שניתן לראות אותה.. התחבאו להן בתוך התא עוד 4 נוספות!!!
כך שסה"כ ישנן חמישה ביצים
אילולי הייתי מנקה לא הייתי מודע לעובדה הזו ונראה לי שגם האמא הייתה מתקשה למצוא את זה.
גובה חוטי הקינון היה כ-3 סמ' לערך.
השארתי אותן בבור הקטן שנמצא באמצע התא.
וכבר האמא נכנסה לשבת עליהם!! (בשורה משמחת מאוד
)מנגד, בתא סמוך ליד.. התבצע שם ממש רצח!!!
רואים גם ביצה (בצד ימין) שהיא שבורה כאשר הגוזל עדין בפנים!
אני מאמין וחושב שהיה שם הטווח והגוזלים הנ"ל לא מתו סתם..
האם אני צודק?
האם הביצים שם שמופיעות הן חדשות? נראה ככה בעיניי..
מה עלי לעשות על מנת למנוע מקרים כאלה?!

קודם כל חשוב לנקות את התאים היטב. כדאי להחזיק גם תאים זהים כאפשרות להחלפה. כלומר מוציאים תא מלוכלך ושמים חדש.את המלוכלך מנקים ושמים לייבוש.
שנית כדי להבין מה קורה צריך לוודא שאין כניסה של תוכים אחרים שהורגים את הגוזלים כדי להשתלט על התאים. יתכן גם שהפרעות מצד תוכים אחרים שתוקפים את האם מונעים ממנה לטפל בגוזלים.
במקרים כאלה קשה לדעת בוודאות ולכן קודם כל עושים את כל הפעולות האפשריות שעולות בדעתנו. אם בכל זאת גוזלים ממשיכים למות למרות הכל מתחילים לחשוב בכיוון של בעייה בריאותית.
קשה לי להגיד לך מתי הביצים הוטלו והאם הם חוממו כבר או שעדיין האם לא דגרה עליהן. צריך להמתין ולראות מה קורה.
בביצה הימנית עם הגוזל בתוכה נראה שהגוזל החל בבקיעה ו"נתקע" מסיבה כלשהיא. אם תסתכל מעט שמאלה ותראה את הכיפה של הביצה אז אפשר לראות בבירור את הסימנים מסביב שהגוזל עשה כדי לבקוע.
אפשר להבחין גם שהגוזלים ללא מזון בזפק. כך שיתכן שהייתה נטישה של האם .הגוזל בשלבים הסופיים של הבקיעה התקרר והתייבש בקליפה והגוזלים נותרו ללא מזון וחימום. מה שיכול להעיד על הפרעה לאם ועזיבת התא. מה הסיבה לכך את זה תצטרך למצוא.
מעבר לזה יש לי בעייה עם צבע הלשלשת שנראית לי גם מעט מימית, יתכן שאני טועה בגלל שדרך תמונה קשה להסיק מסקנה ברורה אבל כך נראה לי. על מה מבוססת התזונה שלהם? עשית להם שינויים במזון לאחרונה?
שנית כדי להבין מה קורה צריך לוודא שאין כניסה של תוכים אחרים שהורגים את הגוזלים כדי להשתלט על התאים. יתכן גם שהפרעות מצד תוכים אחרים שתוקפים את האם מונעים ממנה לטפל בגוזלים.
במקרים כאלה קשה לדעת בוודאות ולכן קודם כל עושים את כל הפעולות האפשריות שעולות בדעתנו. אם בכל זאת גוזלים ממשיכים למות למרות הכל מתחילים לחשוב בכיוון של בעייה בריאותית.
קשה לי להגיד לך מתי הביצים הוטלו והאם הם חוממו כבר או שעדיין האם לא דגרה עליהן. צריך להמתין ולראות מה קורה.
בביצה הימנית עם הגוזל בתוכה נראה שהגוזל החל בבקיעה ו"נתקע" מסיבה כלשהיא. אם תסתכל מעט שמאלה ותראה את הכיפה של הביצה אז אפשר לראות בבירור את הסימנים מסביב שהגוזל עשה כדי לבקוע.
אפשר להבחין גם שהגוזלים ללא מזון בזפק. כך שיתכן שהייתה נטישה של האם .הגוזל בשלבים הסופיים של הבקיעה התקרר והתייבש בקליפה והגוזלים נותרו ללא מזון וחימום. מה שיכול להעיד על הפרעה לאם ועזיבת התא. מה הסיבה לכך את זה תצטרך למצוא.
מעבר לזה יש לי בעייה עם צבע הלשלשת שנראית לי גם מעט מימית, יתכן שאני טועה בגלל שדרך תמונה קשה להסיק מסקנה ברורה אבל כך נראה לי. על מה מבוססת התזונה שלהם? עשית להם שינויים במזון לאחרונה?
ועוד שאלות-מה גודל הכלוב, כמה תוכים וציפורים יש וכמה תאים יש?
לדעתי כדאי להפריד בין הציפורים לתוכים. זה סתם יוצר בלאגן עובדה שבתא של התוכונים הציפורים התחילו לבנות קן ויכול להיות אפילו שהביצים שמצאת היו של הציפורים, או של התוכים מסבב קודם והציפורים "קברו" אותן. זה גם לא נדיר שציפורים יפגעו בגוזלים של התוכים וההיפך... חבל לקחת סיכון וחבל לאפשר מצב כזה, בגלל זה כדאי להפריד כל מין בכלוב נפרד.
אח"כ תוודא שמבין התוכים אין הפרעות, כי לפעמים כשיש לזוג גוזלים וביצים, הזוגות/התוכים האחרים מתחילים לקנא או לנסות לטפל בגוזלים
ובסופו של דבר גורמים נזק בעצמם או מונעים מההורים האמיתיים לטפל.
תדאג שיהיו מספיק תאים (לפי מספר הזוגות+2) ושיהיו רחוקים זה מזה במרחק שווה, ושכולם יהיו באותו גובה בחלק העליון של הכלוב.
לדעתי כדאי להפריד בין הציפורים לתוכים. זה סתם יוצר בלאגן עובדה שבתא של התוכונים הציפורים התחילו לבנות קן ויכול להיות אפילו שהביצים שמצאת היו של הציפורים, או של התוכים מסבב קודם והציפורים "קברו" אותן. זה גם לא נדיר שציפורים יפגעו בגוזלים של התוכים וההיפך... חבל לקחת סיכון וחבל לאפשר מצב כזה, בגלל זה כדאי להפריד כל מין בכלוב נפרד.
אח"כ תוודא שמבין התוכים אין הפרעות, כי לפעמים כשיש לזוג גוזלים וביצים, הזוגות/התוכים האחרים מתחילים לקנא או לנסות לטפל בגוזלים
ובסופו של דבר גורמים נזק בעצמם או מונעים מההורים האמיתיים לטפל.
תדאג שיהיו מספיק תאים (לפי מספר הזוגות+2) ושיהיו רחוקים זה מזה במרחק שווה, ושכולם יהיו באותו גובה בחלק העליון של הכלוב.
-
peleg10000
- בקיעה

- שם פרטי:: יש כינוי
נראה לי שבאמצע שהפינקים הכינו את התא התוכונים השתלטו עליו ולכן הפינקים החליטו לנקום[וזה קורה...]
אוקי אז ככה:
ישנם 5 זוגות תוכונים + 4 שהרגע בקעו (רק 2 עזבו את התא)
ישנם גם 6 זוגות פינקים שגם כאן בקעו, אך אני עדין לא יודע כמה.. בינתיים ראיתי רק אחד שעזב את הקן.
יש לי 3 מדפים לאורך, בכל מדף יש 4 תאים (כלומר 12 כאשר 2 מהם זה תאים של פינקים, עם הפתח הרחב)
בנוסף, יש עוד כ- 8 סלסלאות ששמתי לפינקים עקב המלחמה שהייתה בהתחלה על התאים.
הסלסלאות ממוקמות לרוחב בשני צידי הכלוב, 4 בכל צד.
מרווח בין כל תא/סלסלה הוא כ-20-30 סמ'.
מה שעשיתי זה הוצאתי את כל החוטי קינון ועם שפכטל גירדתי את כל הלכלוך שהצטבר לו שם מבפנים ומבחוץ.
הרי לא הגיוני שאני אשב עכשיו 24 שעות ביממה ואעקוב אחרי זה.. יכול להיות שאני אשב שם שעתיים לא יקרה כלום ואיך שאני יעזוב פתאום יתחילו מלחמות בין הזוגות (חוק מרפי בד"כ)
אני נותן להם זרעים באופן קבוע בתוך התא.
כל יום לסירוגין ירקות וקטניות מונבטות.
הירקות שאותם אני נותן הם: גזר, כרובית, חסה, כרוב, קולורבי וגם גמבה אדומה. את הירקות אני מגרד בפומביה כאשר את הכרוב והחסה אני חותך לקוביות קטנות או משאיר עלים שלמים שאותם אני תולה על ענפים (הם נתלים על הענפים ואוכלים משם)
הקטניות הן: חיטה, חומוס, שועית, אפונה, עדשים ירוקות. אני משרה אותם 24 שעות, לאחר מכן מנביט אותם, מחלק למנות לפי הצורך שלי ומקפיא. כל יומיים אני נותן להם מנה (ביום שאני לא נותן קטניות, אני נותן ירקות)
בנוסף בתא הספציפי הזה יש לי 5 עיגולי סידן קבועים, אתמול נגמר אחד החלפתי במקום אחד חדש אחר.
אבל מה שכן עשיתי "שינוי" באוכל, זה פשוט שינתי את מיקומו.
יש לי את הקערה הגדולה ההיא עם מכסה (מה שעוזי הגיב לי עליה באחת התמונות ואמר שזה הדבר הכי טוב לאוכל) עד היום זה היה תלוי למעלה בתקרת הגג עם חוט, היו כמה פעמים שזה לא נסגר בצורה טובה (על ידי הסוגרים שלו) ונתפס חלקית על ידי חלק מהסוגרים, אז כשהיו עומדים על זה ציפורים וזה היה מתנדנד אז זה היה נופל.. לכן הודתי את זה מלמעלה ושמתי את זה בגובה 1 מטר מהרצפה על ידי מעמד שעליו זה מונך. בנוסף, הכנסתי עוד כלי אוכל (הארוכים בעלי 2 תאים) ופיזרתי איזה 3 בתוך הכלוב.
גודל התא הוא 1.5 אורך, 1.5 רוחב/עומק, 2 גובה.4007 כתב: ועוד שאלות-מה גודל הכלוב, כמה תוכים וציפורים יש וכמה תאים יש?
ישנם 5 זוגות תוכונים + 4 שהרגע בקעו (רק 2 עזבו את התא)
ישנם גם 6 זוגות פינקים שגם כאן בקעו, אך אני עדין לא יודע כמה.. בינתיים ראיתי רק אחד שעזב את הקן.
יש לי 3 מדפים לאורך, בכל מדף יש 4 תאים (כלומר 12 כאשר 2 מהם זה תאים של פינקים, עם הפתח הרחב)
בנוסף, יש עוד כ- 8 סלסלאות ששמתי לפינקים עקב המלחמה שהייתה בהתחלה על התאים.
הסלסלאות ממוקמות לרוחב בשני צידי הכלוב, 4 בכל צד.
מרווח בין כל תא/סלסלה הוא כ-20-30 סמ'.
ניקוי התא, יתבצע רק על ידי מים או על ידי אבקה/תכשיר מסויים?55 כתב:קודם כל חשוב לנקות את התאים היטב. כדאי להחזיק גם תאים זהים כאפשרות להחלפה. כלומר מוציאים תא מלוכלך ושמים חדש.את המלוכלך מנקים ושמים לייבוש.
מה שעשיתי זה הוצאתי את כל החוטי קינון ועם שפכטל גירדתי את כל הלכלוך שהצטבר לו שם מבפנים ומבחוץ.
אילו פעולות אפשריות יש לי כאן לעשות? מלבד לצפות ולראות האם יש כניסות או אין כניסות.55 כתב: במקרים כאלה קשה לדעת בוודאות ולכן קודם כל עושים את כל הפעולות האפשריות שעולות בדעתנו.
הרי לא הגיוני שאני אשב עכשיו 24 שעות ביממה ואעקוב אחרי זה.. יכול להיות שאני אשב שם שעתיים לא יקרה כלום ואיך שאני יעזוב פתאום יתחילו מלחמות בין הזוגות (חוק מרפי בד"כ)
לא ביצעתי שום שינוי באוכל שלהם, הזרעים הקיימים שיש לי הם אותם זרעים מאותו בן אדם שאני קונה כבר מהיום הראשון שהקמתי את הכלוב.55 כתב: על מה מבוססת התזונה שלהם? עשית להם שינויים במזון לאחרונה?
אני נותן להם זרעים באופן קבוע בתוך התא.
כל יום לסירוגין ירקות וקטניות מונבטות.
הירקות שאותם אני נותן הם: גזר, כרובית, חסה, כרוב, קולורבי וגם גמבה אדומה. את הירקות אני מגרד בפומביה כאשר את הכרוב והחסה אני חותך לקוביות קטנות או משאיר עלים שלמים שאותם אני תולה על ענפים (הם נתלים על הענפים ואוכלים משם)
הקטניות הן: חיטה, חומוס, שועית, אפונה, עדשים ירוקות. אני משרה אותם 24 שעות, לאחר מכן מנביט אותם, מחלק למנות לפי הצורך שלי ומקפיא. כל יומיים אני נותן להם מנה (ביום שאני לא נותן קטניות, אני נותן ירקות)
בנוסף בתא הספציפי הזה יש לי 5 עיגולי סידן קבועים, אתמול נגמר אחד החלפתי במקום אחד חדש אחר.
אבל מה שכן עשיתי "שינוי" באוכל, זה פשוט שינתי את מיקומו.
יש לי את הקערה הגדולה ההיא עם מכסה (מה שעוזי הגיב לי עליה באחת התמונות ואמר שזה הדבר הכי טוב לאוכל) עד היום זה היה תלוי למעלה בתקרת הגג עם חוט, היו כמה פעמים שזה לא נסגר בצורה טובה (על ידי הסוגרים שלו) ונתפס חלקית על ידי חלק מהסוגרים, אז כשהיו עומדים על זה ציפורים וזה היה מתנדנד אז זה היה נופל.. לכן הודתי את זה מלמעלה ושמתי את זה בגובה 1 מטר מהרצפה על ידי מעמד שעליו זה מונך. בנוסף, הכנסתי עוד כלי אוכל (הארוכים בעלי 2 תאים) ופיזרתי איזה 3 בתוך הכלוב.