ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים
מנהל: מפקחים
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן
Re: זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים
בערך בשלוש בלילה הוא שוב היה חלש לא ממש חלש אבל צעק שנגעו בו רציתי לבדוק אם יש קשר לזה שהידיים שלי קרות וחיממתי אותם התוצאה היא גוזל שלא מתלונן שנוגעים בו יש לגוזל כמה כוויות קור ושהוא נמצא בכלוב הוא נכנס למצב של היפוטרמיה.
הכלוב מכוסה בשלוש שמיכולת וגם התא עצמו שבתוך הכלוב גם מכוסה אבל זה לא עוזר לו. היפוטרמיה( למקרה שיש עוד מישהו בפורום חוץ מאלי ושירלי שקורא את הנושא כי הם בטח יודעים מה זה והם יכולים לדלג לשאלה) -כל חייה בעלת דם חם יכול להכנס למצב על זה בטמפרטורה קרה במיוחד במצב הזה החיה לא מצליחה לווסת את חום גופה והחום גוף מתחיל לרדת וכל האנרגיה והכוח של החייה מושקעים בחימום הגוף וזה מאופיין ברעידות וחולשה
השאלות שלי הם:
מה לעשות עם הכוויות קור??? עוד יומיים הוא בן 4 שבועות והוא צריך להיפרד לשלום מהתא ולהתחיל גמילה אפשר לדחות את זה ולחכות לימים חמים יותר?הגוזל לא מסתדר עם הקור בכלוב ואני מבין למה גם אתמול קמתי בשלוש בלילה בגלל הקור וראיתי אותו חלש שוב(לא כמו מיקודם פחות) שמתי אותו בחימום והוא יצא מהתא תוך 2 דקות מה כדאי לעשות עם הגמילה?
הכלוב מכוסה בשלוש שמיכולת וגם התא עצמו שבתוך הכלוב גם מכוסה אבל זה לא עוזר לו. היפוטרמיה( למקרה שיש עוד מישהו בפורום חוץ מאלי ושירלי שקורא את הנושא כי הם בטח יודעים מה זה והם יכולים לדלג לשאלה) -כל חייה בעלת דם חם יכול להכנס למצב על זה בטמפרטורה קרה במיוחד במצב הזה החיה לא מצליחה לווסת את חום גופה והחום גוף מתחיל לרדת וכל האנרגיה והכוח של החייה מושקעים בחימום הגוף וזה מאופיין ברעידות וחולשה
השאלות שלי הם:
מה לעשות עם הכוויות קור??? עוד יומיים הוא בן 4 שבועות והוא צריך להיפרד לשלום מהתא ולהתחיל גמילה אפשר לדחות את זה ולחכות לימים חמים יותר?הגוזל לא מסתדר עם הקור בכלוב ואני מבין למה גם אתמול קמתי בשלוש בלילה בגלל הקור וראיתי אותו חלש שוב(לא כמו מיקודם פחות) שמתי אותו בחימום והוא יצא מהתא תוך 2 דקות מה כדאי לעשות עם הגמילה?

איך אתה רואה שיש לו כוויות קור? לכויות קור סימנים כמו לכוויות חום. יש לו סימנים על העור?
אם חימום עוזר לו תדאג לחימום בצורה כלשהיא.
כשהתוכי יחליט שהוא נגמל אז הוא יגמל, אין קשר לטמפרטורה.מבחינתך תנסה להאכיל במידה והוא ירצה הוא ימשיך לאכול דייסה .
אם חימום עוזר לו תדאג לחימום בצורה כלשהיא.
כשהתוכי יחליט שהוא נגמל אז הוא יגמל, אין קשר לטמפרטורה.מבחינתך תנסה להאכיל במידה והוא ירצה הוא ימשיך לאכול דייסה .
-
NATANCOHEN
- בקיעה

יש סימן קטן שמזכיר כוויה ברגל זה לא כל כך מפריע לו זה יעבור לבד??

תצלם תמונה.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

הסימנים מסומנים בתמונה בעיגול הכתמים שיש מסביב לגוזל זה לא דם הנחתי אותו על סדין שאחי אכל עליו פיצה קודם(ככה זה שמצלמים בHD רואים הכל אפילו בצילום ראיתי עליו סימנים שלא ראיתי במציאות ) (אחרי הצילום הוא חזר לתא המחומם)
הגוזל בד"כ לא אם העיניים ככה הוא מיצמץ בגלל הפלאש
http://up353.siz.co.il/up2/jw1zucmnwtbl.jpg[/tmbb]
http://up353.siz.co.il/up2/jomlbdihzidj.jpg[/tmbb]
התמונה מוגדל שלוחצים עליה היא גדולה מידי לאתר אז העלתי לSIZ
הגוזל בד"כ לא אם העיניים ככה הוא מיצמץ בגלל הפלאש
לחץ להגדלה |
לחץ להגדלה |
התמונה מוגדל שלוחצים עליה היא גדולה מידי לאתר אז העלתי לSIZ

אני לא רואה כל כך טוב מהתמונה, אבל יכול להיות שאלו נשיכות של הקוקטיילית? אמרת שהם היו יחד בכלוב..
זה לא נראה לי כמו כוויות...
תדאג שהטמפרטורה בכלוב תהיה קבועה, לפחות 28 מעלות.
מנורה/חימום - העיקר שיהיה חמים ונעים - זה הכי חשוב. תוודא שלא יהיה חם מדי, שלא יתייבש.
תרפד את כל הרצפה של הכלוב בבד (עדיף פליז). ותעטוף את הכלוב בבד מכל הצדדים מלבד הצד שממנו מגיע החימום/האור מהמנורה.
אם אתה פוחד שהוא יעלה על מקל ויפול מהמקל לריצפה של הכלוב, פשוט תוציא את המקלות מהכלוב
או שתשאיר רק מקל אחד בחלק התחתון של הכלוב.
כמו שאלי אמר תמשיך להאכיל כל עוד הוא מוכן לקבל את הדייסה. גם אם הוא אוכל מזון מוצק, הוא עוד זקוק להאכלות
והדייסה גם תעזור לו להתחמם.
זה לא נראה לי כמו כוויות...
תדאג שהטמפרטורה בכלוב תהיה קבועה, לפחות 28 מעלות.
מנורה/חימום - העיקר שיהיה חמים ונעים - זה הכי חשוב. תוודא שלא יהיה חם מדי, שלא יתייבש.
תרפד את כל הרצפה של הכלוב בבד (עדיף פליז). ותעטוף את הכלוב בבד מכל הצדדים מלבד הצד שממנו מגיע החימום/האור מהמנורה.
אם אתה פוחד שהוא יעלה על מקל ויפול מהמקל לריצפה של הכלוב, פשוט תוציא את המקלות מהכלוב
או שתשאיר רק מקל אחד בחלק התחתון של הכלוב.
כמו שאלי אמר תמשיך להאכיל כל עוד הוא מוכן לקבל את הדייסה. גם אם הוא אוכל מזון מוצק, הוא עוד זקוק להאכלות
והדייסה גם תעזור לו להתחמם.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

אבא שלי בטעות כיבה את החימום לפני שהוא יצא לעבודה הפעם שום נס לא עזר חזרתי הביתה ומצאתי גוזל מת ודווקא שהצלחתי להשיג לו כלוב נפרד ומצאתי דרך לחמם אותו
אמא שלי אומרת שהוא גם ככה היה חלש אבל הוא התחיל להתחזק והיה לי תחושה שהוא ישרוד . אני גמרתי עם גידול תוכונים אני עובר לקוקטילים הם הרבה יותר יציבים וגם הורים טובים והסיכוי שהם ינטשו גוזלים נמוך יותר תוחלת החיים שלהם ארוכה יותר והם חברותיים יותר בקיצור נמאס לי מתוכונים אני מעדיף קוקטילים מעכשיו גוזל בן 4 שבועות מת כי בטעות כיבו לו את החימום ל4 שעות חבל לי עליו כי הוא התחיל ממש להתחזק בימים האחרונים וכבר נראה יותר טוב אבל בבת אחת מת 
אמא שלי אומרת שהוא גם ככה היה חלש אבל הוא התחיל להתחזק והיה לי תחושה שהוא ישרוד . אני גמרתי עם גידול תוכונים אני עובר לקוקטילים הם הרבה יותר יציבים וגם הורים טובים והסיכוי שהם ינטשו גוזלים נמוך יותר תוחלת החיים שלהם ארוכה יותר והם חברותיים יותר בקיצור נמאס לי מתוכונים אני מעדיף קוקטילים מעכשיו גוזל בן 4 שבועות מת כי בטעות כיבו לו את החימום ל4 שעות חבל לי עליו כי הוא התחיל ממש להתחזק בימים האחרונים וכבר נראה יותר טוב אבל בבת אחת מת 

וגוזל קוקוטיל ישרוד את הקור העז ללא חימום? אי אפשר להאשים תוכון בכך שלא סיפקת לו חימום נדרש.
אתה מעוניין להחתים ולגדל אתה צריך תנאים בסיסיים. צריך לקחת בחשבון שהורים נוטשים או לא מאכילים ושצריך להתכונן עם חימום דייסה וכל היתר. לא משנה איזה סוג אתה מגדל.כל סוג של גוזל לא ישרוד בתנאים לא מתאיים.
אתה מעוניין להחתים ולגדל אתה צריך תנאים בסיסיים. צריך לקחת בחשבון שהורים נוטשים או לא מאכילים ושצריך להתכונן עם חימום דייסה וכל היתר. לא משנה איזה סוג אתה מגדל.כל סוג של גוזל לא ישרוד בתנאים לא מתאיים.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

היה חימום וגוזל עם ניצוי מלא אמור לשרוד 4 שעות בלי חימום אני לא כתבתי את זה אבל לגוזל היו גם בעיות עיכול ותמיד אחרי אורחה הוא לא היה מסוגל לעמוד על הרגליים בגלל שהוא היה חולה אני החזקתי אותו בחיים בקושי ב4 ימים האלה האכלתי אותו פחות בכל ארוחה כי היה לו בעיה לעכל והאכלתי אותו לעיתים תכופות יותר הוא הגיע למצבים של גסיסה וחולשה לפעמים גם עם החימום ניסתי להציל גוזל שהיה חולה אפילו גוסס וסביר להניח שהוא לא היה שורד נסיעה לוטרינר וכן קוקטילים טובים יותר חד משמעית אני מגדל קוקטילית ותוכונים כבר כמה שנים והקוקטילים עמידים יותר למחלות אני מיואש מגידול תוכונים כי הם לא מחזיקים לי גם המבוגרים לעומת הקוקטילית שמחזיקה כבר 5 שנים והיה לי גם קוקטייל נוסף שקניתי אותו חולה (בלי לדעת הוא היה חלש מהרגע הראשון אבל לא יחסתי חשיבות) וגם עם המחלה הוא שרד חודשיים עד עכשיו אצל התוכונים הם חלו ותוך שעה שעתיים מתו לפני שהספקתי לקחת אותם לוטרינר. דרך אגב לא הייתי מעונין להחתים וזה בא בהפתעה השגתי כל מה שצריך בהתראת זמן קצרה וזה לא אשמתי שאבא שלי כיבה את החימום

אף אחד לא מנסה להאשים אותך, ציינתי שזה לא משנה אם מדובר בגוזל של תוכון או קוקטיל.אם הוא לא מקבל חימום הוא לא יחזיק מעמד במיוחד כשאתה מציין עכשיו שהיו לו בעיות בריאות. אי אפשר להאשים גם את אביך, אני בטוח שהוא לא כיבה את החימום בכוונה.