ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות לגבי תוכי קוקטייל... תודה רבה לעוזרים לעונים וכ"ו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

a.y
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

כמה שאלות לגבי תוכי קוקטייל... תודה רבה לעוזרים לעונים וכ"ו

שליחה על ידי a.y »

בס"ד

יש לי קוקטיל לוטינו בן 9 חודש בערך

1)אני משחק איתו בערך שעה וחצי ביום משחק איתו הכוונה - עולה מאצבע לאצבע, ליטופים בראש ,נותן לו לאכול מלפפונים כל מיני דברים שהוא, כמה פעמים בשבוע אני נותן לו להיות על הכתף הרבה
אוהב שהוא על היד שלי אם יש עוד משחקים שהתוכי אוהב אשמח לשמוע.... 2)התוכי שלי בקושי מצייץ, פעם ב..., אני שורק לו לפעמים כזה עושה נשיקות וכ"ו.... וכלום אין תגובות.... אם אפשר לדעת איך לפתח את הציוצים יהייה גם טוב...
3)עכשיו לפעמים אני משגע אותו כזה עם האצבע על המקור שלו כזה מזיז לו והוא כזה משמיע כל עצבני כזה, רציתי לדעת אם זה משחק בשבילו....
4)אני מרגיש שהתוכי שלי לא מזהה אותי בכלל... למרות שהוא לא מפחד ממני...
5)עכשיו קניתי מקל שיוף, והבנתי שזה גם טוב למקור, האם צריך לקנות אבן סבידה / אבן גיר (מה יותר טוב )
6)עוד שאלה בקשר למקל שיוף, הרי המקל רחב כזה והתוכי לפעמים מחרבן עליו ונשאר קצת שם שאריות, האם אפשר לנקות את זה ?

7) מה זה טבעת ולמה צריך טבעת לקוקטייל?
8) קניתי מתוכי שופס תערובת לקוקטיילים (12 סוגים) ונראה לי מה שהוא אוכל משם ה רק דוחן, חמניה, ואת חיטה , את השאר הוא לא מצליח לאכול בכלל
9) איך אנ ייודע אם המקור של התוכי שלי לא ארוך מידי ולא צריך לגזור לו אותו, כי אמרו לי בחנות שיש כאלה תוכים שצריך לגזור להם את המקור
10) ממש משגע אותי - הזנב שלו לבן והוא כולו שחור מהלכולך שהוא מסתובב על רצפה או שנרטב לו הזנב מאיזה מקור מים כולשהו על הרצפה...

תודה רבה למי שעונה...
נערך לאחרונה על ידי a.y ב 10 מרץ 2012 22:09, נערך 3 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: שאלה לגבי קוקטייל

שליחה על ידי eli_lea »

1.מה שאתה עושה עם התוכי זה מצויין, כל מה שמסב לתוכי שימחה ורצון לשתף פעולה זה מעולה.במקביל צריך לדאוג שלתוכי תהיה תעסוקה כשהוא מבלה את זמנו לבדו בכלוב. יש להעשיר את סביבת התוכי עם צעצועים מתאימים כגון סולמות לטיפוס, חבלים, צעצועי לעיסה וגם תוספת ענפים דקים עם עלים מעצי הדר.
2.יתכן שהתוכי שלך ממין נקבה ולכן אינו רועש יחסית לזכרים ויתכן שזה יגיע בהמשך. תקשר עימו הרבה באופן מילולי בכל הזדמנות.
3.לא מומלץ לשחק עם מקורו של התוכי, התוכי עלול לנשוך כמשחק ויהיה קשה להפסיק את זה.
4.אני בטוח שהוא מזהה אותך נראה שפשוט הוא אינו אובססיבי שתהיה בסביבתו.
5.מקל שיוף ואבן גיר או סבידה הינם שני דברים שונים אם כי הם שניהם תורמים לשיוף מקורו של התוכי. מקל שיוף מיועד לשייף את ציפורני הרגשליים של התוכי כשהוא אוחז במקל ובמקביל התוכי ישייף את מקורו. סבידה ניתנת לתוכי כהשלמה לחוסר סידן. תוך פעילות גירוד הסבידה מקורו של התוכי נשחק.
6.אפשר לנקות את מקל השיוף תחת מים זורמים ועם מעט סבון על כרית ניקוי. אל תשפשף יותר מידי חזק כדי שהציפוי לא יתקלף, ישנם מקלות באיכות טובה יותר ופחות טובה, כאלה שניתן לנקותם מבלי לחשוש ואחרים ולכן נקה אבל בעדינות.
a.y
בקיעה
בקיעה

Re: כמה שאלות לגבי תוכי קוקטייל... תודה רבה לעוזרים לעונים ו

שליחה על ידי a.y »

קודם כל בכלוב יש לו את המשחק של האיש , שמתי לו איזה 10 חוטים חוטים בצבעים שקשורים כזה ביחד לשחק איתם זה מספיק לא?

מה הכוונה שהוא אינו אובססיבי שאני בסביבתו?

בקשר לתשובה בסעיף 5. אז אבן גיר וסבידה זה הכרחי לגידול התוכי? האם כדאי להשקיע את הכסף? ושאמרת שזה שוחק את המקור ... זה טוב או לא טוב?

בקשר לשאלה 6. קניתי מקל שיוף ב100 שקל , ומה זה כרית ניקוי?

ותראה גם את שאלה מספר ,,10,9,8,7... שכתבתי

ואמרת לתקשר עם התוכי באופן מילולי מה למשל להגיד לו? האם זה גם שריקות? ובנוסף גם שאני מדבר הוא לא מראה את עצמו מקשיב אז בשביל מה להתאמץ?

ותודה רבה לך...:)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני אענה לך קודם על השאלות שפיספסתי.
7. טבעת הינה סימן זיהוי של המגדל והמחתים. הטבעת מיועדת על מנת לסמן את השנה בה בקע התוכי ולרוב מסומנים עליה גם ראשי תיבות המגדל ומספר סידורי.הטבעת יכולה לשמש אותך לזיהוי במידה והתוכי אבד ונמצא אם כי יש פשרות לחתוך את הטבעת ולהסיר אותה.
טבעת יכולה לשמש גם בעת הוצאת התוכי מהמדינה ועל סמך זיהוי הטבעת ניתנים אישורי בריאות וכו'.
לא כל המגדלים מטבעים ואין קשר ישיר בין קיומה של הטבעת לרמת ההחתמה.
8.תוכי יאכל קודם את הזרעים האהובים עליו ואת הזרעים אליהם הוא מורגל. בשלבים ראשונים אל תמהר להחליף או להוסיף מזון חדש כדי שהתוכי ינסה את שאר הזרעים ויאכל אותם. תוכים לרוב מאוד בררנים במזון ולוקח להם זמן להתרגל ולאכול מזון חדש או שאיו מוכר ולכן אל תתייאש ותהיה עקבי.
9. כשהמקור מתארך יתר על המידה לתוכי קשה לאכול, בדרך כלל המקור העליון הוא שגדל מעבר לנורמלי ומתעקל. אם תעלה תמונה אוכל לומר לך אם קיימת בעייה.
10.האם התוכי מסתובב בתחתית הכלוב ומלכלך או בריצפה של הבית? ממה הוא מתלכלך ומהיכן הרטיבות שאתה מדבר עליה?

לגבי שאלותיך הנוספות:
חוטים וחבלים זה מצויין, צריך לדאוג שהתוכי לא יחנק או יתפס בחוטים ויקלע למצוקה. להימנע מקשירת לולאות שהתוכי יכול להכניס את הראש ולהיתפס. ישנם סוגים שונים של תעתועים לתוכים ומאחר והתוכים שונים באופיים כל תוכי ימשך לצעצוע אחר, אם התוכי מתעסק עם התעצועים קורע מכרסם ומשחק הצעצוע טוב ועושה את שלו, אם התוכי מתעלם צריך למצוא צעצועים אחרים שיעסיקו אותו.
תוכים אוהבים לכרסם ולכן ציינתי הכנסת ענפים דקים לכלוב, כירסום ענפים עוזר לתוכי הן לתעסוקה והפגת השיעמום והן לשיוף המקור.

ישנם תוכים שרואים את המגדל ומיד משמיעים קולם וזזים בכלוב מצד לצד או מטפסים כדי שיוציאם מהכלוב, גם כשהמגדל מתרחק מעט ויצא משדה הראייה שלהם הם שורקים או קוראים לו. התוכי שלך שונה אם בגלל אופיו או בגלל שהקשר איתך לא מספיק גדי לגרום לכך.זאת על אף שנשמע שהתוכי מאוד חביב וחברותי ואוהב להיות במחיצתך.

אבן גיר וסבידה נחוצים למטרת השלמת חוסרי סידן, מומלץ שבכל כלוב תהיה אבן גיר או סבידה והתוכי בוחר אם להשתמש בה או לא.
ההשקעה באבן גיר/סבידה מאוד זניחה (מספר שקלים) כך שאני ממליץ שתוסיף לכלוב.

מחירי המקלות משתנים ממקום למקום בערות ומאות אחוזים, המחיר אינו מעיד בכל מקרה על הטיב, ישנם שמוכרים מקלות שיוף פשוטים מאוד במחיר שציינת כך שאין אפשרות לקבוע על פי המחיר האם המקל טוב או לא. עדיף לרכוש מקלות שיוף "חלקים" ולא מחוספסים ובולטים. כל המקלות שיוף הבולטים שראיתי עד היום לא היו באיכות טובה.

לתקשר עם התוכי הרבה ככל שניתן גם אם התוכי לא מראה סימנים שהוא מתעניין, לשבח את התוכי על כך שהוא נשמע לך "כל הכבוד" או "תוכי טוב" להגיד לו "עלה" או "בוא" כשאתה מרים אותו,להגיד לו אני מחליף לך מים..רוצה לאכול? כשאתה נותן לו צ'ופר תציין את הצ'ופר כגון "גרעין" וכו'. פשוט לדבר אליו בכל הזדמנות.אתה יכול לשרוק לו מנגינה נעימה או ללמד אותו שריקה מסויימת.
תוכי לא ישר יתחיל לחזור על הדברים או יתחיל לשרוק, גם אם נראה שאנו מתייחס הוא קולט ובמשך הזמן יתכן מאוד שיחזור על השריקות שלימדת אותו. אם לא תנסה ותתן לו את האפשרות לא תדע אם זה מצליח.
a.y
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי a.y »

*בקשר לזה שמתלכלך הזנב, זה בגלל שהוא הולך על הרצפה כשאני מוציא אותו מהכלוב, והרצפה לא בידיוק עברה שטיפה לפני רגע, או שהלכתי איתו קצת בחוץ והרצפה הייתה רטובה מהגשם והוא עף על הרצפה.... ככה נהייה הזנב שחור
איך אפשר לנקות את הזנב בלי שיתענה זאת השאלה...

*מה יותר טוב אבן גיר או סבידה? או שצריך את שניהם? בתוכי שופס יש אבן גיר וסבידה אצל זה שגר בפתח תקווה? ואם כן מה המחיר?

*התוכי לא נמצא לידי עכשיו שאני יצלם, אם אתה יכול להעלות לי תמונה של תוכי עם מקור תקין ושל תוכי עם מקור ארוך ואני כבר ידע לבד שאני ייהיה לידו ואני יבדוק

*ובקשר למקל שיוף, זה לא בולט כזה, ונראה לי שהוא טוב, ובנוסף מה זה כרית ניקיוי שאמרת, ובכלל יש עניין לנקות את המקל שיוף או שזה בסדר שיש קצת לכלוך מהצואה שלו?

* ועוד שאלה שקניתי את התוכי לפני חודשיים וחצי מישהו שמבין אמר לי שחתכו לו יותר מידי הוא יכל כזה לקפוץ מהיד או משהו אבל שהיה קופץ היה כזה מקבל מכה קטנה בחזה לא חזקה, לאחר חודשיים וחצי עדיין לא רואים שגדל הרבה מאז אבל שהוא עף ממני הוא נוחת דווקא טוב,
עכשיו כמה זמן יקח לכנפיים לגדול שהוא יוכל לעוף בצורה שלימה, שאני יידע להכין את עצמי לפני זה , האם הוא יכול לעוף ולברוח עם גודל כנפיים רגיל כמו של תוכי פרא באוסטרלייה שמה, או שאפילו פחות מזה , וצריך להיות ממש ממש עקבי עם זה....

תודה ....:)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר ורצוי לקלח את התוכי, בקישור הבא מאמר כיצה לקלח בצורה נכונה:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html

ממליץ לשים סבידה ובמידה ואין לשים אבן גיר. לגבי שאלות בנוגע לרכישה בתוכישופס בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/forum/viewforum.php?f=105
בנוגע לרכישה מכירה באופן כללי בפורום קנייה מכירה:
http://www.tukinfo.com/forum/viewforum.php?f=16

בנוגע למקורו של התוכי, זה לא משהוא שאינו סובל דיחוי, תעלה תמונה של התוכי שלך כשתוכל ולא נצטרך לשער אם המצב טוב או לא.

כרית ניקוי - סקוטצ' לניקוי כלים או משהוא דומה.

תהליך הצמיחה והחילוף תלוי במספר גורמים וביניהן התזונה, חילוף החומרים מזג האויר ועוד. בדרך כלל עוברים מספר חודשים אבל כל מקרה לגופו ולכן אתה צריך להיות עם יד על הדופק ולעקוב אחר כושר התעופה של התוכי, תוכי ללא כושר תעופה צריך לעוף כלפי מטה ואינו יכול להחזיק את עצמו באויר. ברגע שתוכי מסוגל להתרוממם תוך כדי מעופה או להחזיק את עצמו באויר צריך מיד לקטום נוצות.
a.y
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי a.y »

והמקל שיוף חייב לנקות אותו? או שאפשר להשאיר ככה..?

סבידה בחנות לקוקטייל עולה כ30 שקל בערך יקר/זול/זה המחיר?
צריך לקנות גם אבן גיר או שסבידה עושה מספיק את העבודה?<
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר וצריך לנקות את מקל השיוף כמו את סביבתו של התוכי.
סבידות נמכרות לפי גודלן, לכן לא יודע להגיד לך אם המחיר יקר או סביר .
או סבידה או אבן גיר, אין צורך בשניהם. עדיף סבידה אבל אם אין אפשר אבן גיר.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

יש חנות אחת בעיר אצלי שמוכרת סבידות, המחיר ל-2 סבידות גדולות 20 ש"ח, 2 קטנות 15 ש"ח
1 בשלושים נשמע לי מוגזם
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

חנות יקרה ממליץ לך לא לחזור עליה שוב .
פה באתר יש לך מוצרים איכותים במחירים שווים לכל כיס .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”