ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זפק מנופח מאוד אצל גוזלי תוכון

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
shmolikk1
בקיעה
בקיעה

זפק מנופח מאוד אצל גוזלי תוכון

שליחה על ידי shmolikk1 »

היי
אז ככה ,לפני שבועיים בערך ,הסתכלתי בתא של זוג תוכונים מהלהקה שלי ונדהמתיתמונה לגלות משהו מזעזע ,גוזל אחד ,עם זפק נפוח ,כאילו נפחו אותו ,
אחריי יומיים הגוזל מת ,שלשום אני מסתכל בעוד כמה תאים ואני רואה עוד גוזל בדיוק כמו בפעם הקודמת ,הפעם אצל נקבה אחרת
מזה הדבר הזה ,ניסיתי לקרוא על זה אבל כלום אין זכר לזה באינטרנט ,מישהו נתקל בזה?
האם זה קשור למחלה מסויימת ,זה דחוף לי ,הגוזל בתמונות ,צולמו היום (הגוזל מת בתמונות)
תודה .
קבצים מצורפים
IMG_2408.JPG
IMG_2407.JPG
IMG_2406.JPG
IMG_2405.JPG
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: זפק מנופח מאוד אצל גוזלי תוכון

שליחה על ידי שירלי87 »

הסיבה היא כנראה חיידקים. אם התא מטונף או מלא חיידקים (משאריות מזון/העלאת גירה, עובש, הרבה לשלשת ולחות/רטיבות בתא)
או אם ההורים מקבלים מזון עם חיידקים (מזון לח שהיה בכלוב יותר ממספר שעות, כמו ירקות פירות והשרייה) או אם אין ניקיון של כלי האוכל והמים וכד', ונוצר מצב שהגוזלים חשופים לחיידקים או אוכלים מזון "נגוע" המזון מחמיץ בזפק ונוצרים גזים שגורמים לנפיחות.
אם מטפלים בזמן אצל וטרינר שמתמחה בתוכים אפשר להציל גוזל גם במצב נפוח.

סיבה נוספת היא ניקוב של הזפק/ושט אבל הסיבה הזו נפוצה בעיקר כשמחתימים גוזלים
זה יכול לקרות גם בתא אם יש חפצים חדים, לדוגמה חתיכה של עץ בנסורת שהגוזל בולע ועלולה לגרום לסיבוכים כאלו

אם זה קרה אצל הורים שונים אולי זה קשור במזון, תדאג להוציא מזון לח אחרי שעתיים מהכלוב
לא להשאיר ביצים קשות (לדעתי עדיף בכלל לא להביא) לא להשאיר שאריות מזון (אם נפלו לתחתית הכלוב לדוגמה)
לנקות היטב כלי מים ואוכל לפחות 2-3 פעמים בשבוע. פשוט לשטוף עם סבון זה מספיק.
לנקות תאים היטב אחרי כל סבב. לרחוץ עם סבון אפשר גם להוסיף חומץ. לשטוף היטב עם מים ולייבש בשמש.
אם התאים מלוכלכים ומסריחים מאוד והם שחורים או עם כתמים כהים שלא יורדים עדיף להחליף. בסיבי עץ מאוד נוח לחיידקים להסתתר,
ועדיף להימנע מאקנומיקות ורעלים אחרים. לכן פשוט לעשות ריענון מדי פעם ולדאוג לתאים חדשים ונקיים.
shmolikk1
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי shmolikk1 »

שירלי תודה רבה לך על התשובה המהירה
אני מקפיד על ניקיון ,אבל עכשיו אני יקפיד יותר
עכשיו אחריי שנרגעתי ,יש לי עוד שאלה
בזמן האחרון ,יוצאים לי גוזלים ,בלי נוצות תעופה
לפעמים גם עם זנב קצר ,בדרך כלל לוקח חודש חודשיים גודל להם .
אבל היה לי כמה מקרים שבכלל לא גדל להם ,לדוגמא יש לי שתי גוזלים יפיפיים
שראיתי אותם מנוצים בתא הטלה ,ואחריי כמה ימים ראיתי שכנראה האמא מרטה אותם
יש לי אותם בערך חודשיים ,והנוצות תעופה+זנב לא גודל להם
מי מה זה יכול להיות ?
הפרדתי אותם לכלוב בנפרד
יכול להיות שיש לי נקבה בכלוב שפשוט מורטת תנוצות לכל הגוזלים שיוצאים בחוץ??

תודה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לא נראה לי שהעניין הוא מריטה כי בד"כ מורטים את הנוצות הקצרות ולא את נוצות התעופה/הזנב
ואתה גם מציין שיש כאלו שלא צמח להם בכלל, לכן לדעתי מדובר בבעיות גנטיות אולי כתוצאה מזיווג תוכים מאותו דם

כשלא מחליפים דם, כלומר מאפשרים להורה להזדווג עם הצאצא שלו, או מאפשרים לאחים להזדווג וכד'
הגוזלים שלהם יצאו חלשים יותר ועם יותר בעיות, כי המטען הגנטי שהם מקבלים מכל הורה הוא זהה.
נזקים מזיווג כזה יכולים להיות סמויים, כמו מערכת חיסונית חלשה, מחלה/נשאות מחלה וכדומה
והם יכולים להיות גלויים כמו פגמים מולדים - עיוותים בגוף/איברים, חוסר/בעיות בניצוי ועוד.

אם ההורים הם לא קרובי משפחה, אבל כל אחד מהם הוא צאצא של קרובי משפחה (כלומר האמא בקעה לשני הורים מאותו דם, וכנ"ל האבא)
אז גם יש סיכוי שהצאצאים יסבלו מזה.

אני לא יכולה לומר בוודאות, אבל אני מעריכה שזו הסיבה. אתה מוזמן להמתין לתגובות נוספות תמונה
shmolikk1
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי shmolikk1 »

הגיוני מאוד ,אני חושב שהזכר הוא האבא של הנקבה ,הפריד בין שתיהם מחר בלי נדר
תודה שירלי עזרת לי מאוד
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא