ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נקבה בתוך התא של ההטלה
מנהל: מפקחים
-
עומר מנור5
- ביצה

- שם פרטי:: יש כינוי
נקבה בתוך התא של ההטלה
עכשיו הלכתי לכלוב של התוכונים שלי וראיתי את הנקבה נמצאת בתוך תא ההטלה על הזנב והנוצות למעלה ואז חשבתי שהיא מטילה אחרי 5 דק ראיתי אותה בחוץ והיא היתה נראת רגילה בלי שום סימנים או משהו לביצה.
Re: נקבה בתוך התא של ההטלה
ההפרעות עלולות לגרום נזק וחבל. יתכן שהיא עמדה להטיל ומהפחד דחתה את ההטלה. לעיתים ממקרים כאלה עלולה להיווצר בעייה בהטלה ואפילו ביצה כלואה. נקבות יושבות בתא ומכינות את עצמן לקראת ההטלה. כל הפרעה מורידה מהביטחון של התוכונית וזה מיותר.
תשתדל לא להפריע במיוחד בימים של ההטלות.
תשתדל לא להפריע במיוחד בימים של ההטלות.
-
עומר מנור5
- ביצה

תודה, היום ראיתי ביצה ראשונה!!!!! סוף סוף תמונות בהמשך
בהצלחה, תשתדל לא להפריע 

-
עומר מנור5
- ביצה

שהביצים יבקעו בעוד 30 יום בערך אני יצתרך לתת אוכל אכל לתוכון חוץ ממה שאני נותן בדרך כלל-תערובת ודוחן,סלרי,פלפל,פטרוזילה,מלפפון,תפוח אדמה,ויש גם איזה חטיף שקניתי להם
למה 30 יום? גוזלי תוכונים בוקעים לאחר 18 ימי דגירה. תספור מהיום שראית את הביצה הראשונה 21 יום בערך או ממתי שהתוכונית מתחילה לדגור ולא יוצאת כמעט 18 יום .בדרך כלל לאחר הביצה השנייה או השלישית התוכונית מתחילה ממש בדגירה.
תוריד את הפטרוזיליה ואת התפוח אדמה מהתפריט. תתן תערובת זרעים מגוונת ולא דוחן, דוחן זהוא סוג של זרע והוא חלק ממגוון זרעים שהתוכונים צריכים לאכול, בנוסף תוסיף מזון ביצים איכותי כבר עכשיו ולכל אורך ההאכלה של הגוזלים לפחות.
תוסיף להם גם סידן - סבידה או אבן גיר.
תוריד את הפטרוזיליה ואת התפוח אדמה מהתפריט. תתן תערובת זרעים מגוונת ולא דוחן, דוחן זהוא סוג של זרע והוא חלק ממגוון זרעים שהתוכונים צריכים לאכול, בנוסף תוסיף מזון ביצים איכותי כבר עכשיו ולכל אורך ההאכלה של הגוזלים לפחות.
תוסיף להם גם סידן - סבידה או אבן גיר.
-
עומר מנור5
- ביצה

יש להם אבן סידן אני נותן להם גם גזר.ותפוח מדי ועוד כל מני פירות
וכמה זמן היא צריכה להטיל את כל הביצים.?
וכמה זמן היא צריכה להטיל את כל הביצים.?
בערך כל יומיים ביצה. בממוצע 5 ביצים. מספר הביצים תלוי בנקבה.
-
עומר מנור5
- ביצה

בנתיים היא הטילה 3 ביצים!. אחרי שהם יבקעו יש צורך להוציא את הקליפות של הביצה??
בהצלחה! נראה לי שעדיף שלא תתעסק עם הביצים ולא תפריע.