ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה בקשר לג'אקו....

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

נתי_סבג
ביצה
ביצה

עזרה בקשר לג'אקו....

שליחה על ידי נתי_סבג »

שלום אחרי הרבה זמן שלא הייתי כאן יש לי שאלה...
קניתי ג'אקו גוזל מבן אדם...הוא בן חצי שנה ממש ממש חמוד ויפה...

רציתי לדעת למה שמביאים לו את היד הוא ישר מנסה לנשוך אנשים אבל אם אני שם לו את היד הוא מוריד את הראש ונותן לי ללטף אותו בכל הגוף אבל אני לא מצליח להעלות אותו על היד מרצונו ...
מה אני עושה בשביל שהוא יעלה לי על היד ושיפסיק לפחד קצת מידיים של אנשים?
תודה רבה !
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עזרה בקשר לג'אקו....

שליחה על ידי eli_lea »

היי נתי,

כשמביאים לו את היד אנשים לא מוכרים או שאינו סומך עליהם זה טבעי שהוא ינסה להרחיק אותם, זה תלוי גם בגישה של מי שמתקרב. ככלל אין לגשת לתוכי ישירות. אם אתה רוצה שהתוכי ירגיש בטוח יותר עם אחרים הוא צריך להתרגל לנוכחות שלהם מצד אחד מצד שני אני ממליץ לעשות זאת כשהוא עליך. מבחינתך אל תרשה לאנשים להתקרב אליו אם הוא מתנהג כך מאחר והוא יפתח את ההתנהגות כלפי כל מי שמתקרב. הכל צריך להיעשות באורך רוח ובהדרגה. מי האנשים שמנסים לגעת בו והוא מתנהג כך? האם אנשים מוכרים ובני הבית או חברים שמגיעים?

עלייה ליד מצריכה תרגול, האם התוכי עלה ליד אצל המוכר? אני מאמין שהתוכי כבר עולה ליד בגלל גילו ולכן מה שעוצר אותו מלעלות עליך זו כנראה הגישה. נסה להעלות אותו ליד ממעמד ולא כשהוא על גבי הכלוב. כשהתוכי על מעמד בעצם אין לו לאיפה ללכת ולכן לעיתים קרובות הוא יעדיף לעלות על היד .
רצוי שתסביר לי מה ניסית לעשות כדי להעלותו ליד.
נתי_סבג
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נתי_סבג »

מי שמנסה להתקרב אליו אלה החברים ...אבל כבר עכשיו אני מעדיף שלא יתקרבו אליו במגע ישיר שהוא לא איתי או לידי...
ובקשר לנסיון לעליה של היד....אני מתקרב אליו עם שתי אצבעות לכיון של הרגלים ומדבר איתו תוך כדי והוא פשוט מנסה לנשוך את האצבע עצמה או שהוא מוריד תראש שלו ומחכה שאני ילטף לו את הראש אני פשוט לא מבין את זה...
אני לא חושב שהוא עלה ליד של הבן אדם שקניתי ממנו כי הכלוב שהיה אצלו וכשראיתי אותו פעם ראשונה הוא היה מוזנח עם כמוייות אדירות של צועה ואוכל ולא נקי בכלל והוא גם תפס אותו בכוח בשביל לעלות אותו ליד ואני לא רוצה שזה יהיה ככה בבקשה תעזור לי....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מאיזה מצב אתה מנסה להעלות אותו? היכן הוא עומד?הוא יוצא מחוץ לכלוב?
נתי_סבג
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נתי_סבג »

כן הוא יוצא מהכלוב עומד על הלמעלה של הכלוב וזהו משם הוא נותן לי חופשי ללטף אותו בראש ....
מה אתה אומר על ההתנהגות שלו ואיך אני מצליח להרים אותו ליד ולא בכוח?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל תנסה לגרום לו לצאת מהכלוב כשהוא צריך לעבור דרך היד שלך, תגיש לו את האמה ולא את האצבעות טאפילו ביד השנייה תשתמש בצ'ופר כדי לשדל אותו לעלות על היד.
תהיה סבלני ותן לו זמן להחליט לעלות ותשתדל שהיד שלך תהיה בגובה המתאים (גובה הרגליים) ושהיד תהיה יציבה מבלי לנענע אותה.
האם המקל בראש הכלוב גבוה ?כלומר אתה צריך להרים את היד כדי להגיע אליו?
נתי_סבג
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נתי_סבג »

לא אני לא צריך להרים את היד ממש גבוהה ...
פשוט שהידיים שלי מגיעות לכיון של הרגליים שלו הוא קצת נלחץ ומנסה לנשוך טיפה עד שהוא נרגע אבל הוא כאילו לא רוצה לעלות למעלה...
השאלה פה זה האם זה עניין של זמן או שכבר פיספסתי את ההזדמנות ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא פיספסת כלום, אפשר גם להרגיל תוכי בגיל מאוחר יותר לעלות על היד.

תנסה לעבוד עם שתי הידיים, יד שמאל תחזיק מעל הראש של התוכי כדי להסב את תשומת ליבו ועם יד ימין תיגש לחיבור שבין הבטן והרגליים.
תעשה את זה בהחלטיות ולא בהיסוס. ברגע שיד ימין הגיע לחיבור שבין הרגליים תדחוף מעט את התוכי אחורה. איבוד שיווי המשקל יגרום לו לעלות. אם הוא עולה עם רגל אחת על היד הרם את היד כלפי מעלה כך שירים את הרגל השנייה.אם הוא עולה תשבח אותו הרבה ותן לו צ'ופר.
נתי_סבג
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נתי_סבג »

אבל ברגע שיד אחת על הראש ויד שניה רק מתקרבת לכיון הבטן הוא רוצה לנשוך תיד שלמטה זה קצת בעיה מה עושים עם זה?
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

כמה זמן התוכי אצלכם? האם נתתם לו זמן להסתגל או שעל ההתחלה אתם רוצים שהתוכי יאמין בכם ותהיה לו הרגשת בטחון?

בכל מקרה, לפי איך שאתה מתאר את הדברים (שהמגדל תפס אותו בכוח והוא היה מוזנח וכד') התוכי לא גדל בדרך נכונה והוא נמצא בסטרס. ראשית, בחרת לרכוש תוכי במצב לא אידיאלי, שנית הוא נמצא בסביבה לא מוכרת עם אנשים שהוא לא מכיר.
1) קודם כל אם הוא נמצא אצלכם הימים האחרונים אני מציע שקודם כל תתנו לו את הזמן להתסגל, תקשרו איתו במילים, בקול רגוע ואוהב. אל תנסו להרים אותו, ללטף אותו או כל דבר אחר שאתם רואים שהם לא נוחים עבור התוכי.

חשוב: הדרך הנכונה היא שהתוכי מגיע אליכם ולא אתם דורשים ממנו ובטח שלא בכוח.

2) בשלב הבא אתם צריכים למצוא משהו (צו'פר) שהתוכי אוהב. לתת לו את הצו'פר כשאר התוכי בתוך הכלוב, מקום שהוא רגיל אליו ואתם נותנים לו את הצו'פר מבין הסורגים ומדברים איתו בכל רגוע עד לרגע שהו הוא יחליט להגיע ולקחת את הצו'פר ממכם. אם זה לא קורה בהתחלה לא להתייאש ולנסות כמה שעות לאחר מכן.

3) בשלב הזה אתם ממשיכים עם הצו'פר כאשר דלת הכלוב פתוחה ואתם מחכים שהוא יתקרב לפתח הכלוב ויקח ממכם את הצו'פר. רק לאחר שאתם עושים זאת עם התוכי ללא כל בעיה אפשר להמשיך לשלב הבא.

4) בשלב הזה אתם עם יד שמאל מעט בתוך הכלוב נשענת בצורה כזו שעם היד השנייה תציגו את הצו'פר והתוכי יצטרך לעלות על היד הנשענת בכדי להגיע לצו'פר שביד השנייה. כשהתוכי מתכוון לעלות על היד יש לומר "עלה". ברגע שהתוכי עולה לעודד. ** בכל שלב שבו אתם מגיעים לתוצאה הרצויה יש לעודד את התוכי בקול רגוע אך מעודד.
אחרי שזה קורה מספר פעמים נסו להתרחק מכלוב מעט כך שהתוכי יהיה על יד אחת וביד השנייה אתם מציגים לו שוב צו'פר.

5) במצב כזה מה שנותר הוא לתרגל "עלה" כשהוא ביד שמאל להציג לו צו'פר ביד ימין ולתת לו. לאחר מכן לשים צו'פר ביד שמאל (היד שבה נמצא התוכי) ולהצמיד לו את יד ימין בכדי שהוא יעלה (לא לשכוח לומר עלה) ואז כשהוא עולה ועומד על יד ימין, לתת לו צו'פר ביד שמאל.

ומכאן במצב זה לא למהר להביא לו את הצו'פר.. לאט לאט להגדיל את הזמן בין המצב שהוא עולה לבין הזמן שהוא מקבל צו'פר.

הערה: חשוב להבין שאין לזה זמן מוגדר. הזמן שבו תגיעו למצב אידיאלי הוא תלוי בתוכי ובכם. אל תלחיצו, היו סבלנים והזמן יעשה את שלו. לאחר שתתרגלו "עלה" והוא יעלה מרצונו תוכלו להתקדם ולחזק את הקשר והאמון.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”