ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה - אוכל לקוקטיילים דוגרים ובקרוב בעלי גוזלים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
matzas
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: אמיר

עזרה - אוכל לקוקטיילים דוגרים ובקרוב בעלי גוזלים

שליחה על ידי matzas »

שלום לכולם,
הצליח לי - אין לי נסיון בגידול קוקטיילים,
לפני כחודשיים רכשתי כלוב, תא המלטה וזוג קוקטליים.

כמעט מההתחלה החיזור והזוגיות שלהם היתה מדהימה, לפני כשבועיים הם התחילו להכנס לתא ההטלה ולחקור אותו. (עד אז, לא נכנסו לשם).
לפני כשבוע שמתי לב שהם מבלים שם זמן רב יותר, ניצלתי זמן ששניהם היו מחוץ לתא והצצתי פנימה וגיליתי ביצה.
במשך כיומיים הנקבה נכנסה לתא למספר שעות, אבל בילתה מספר שעות מחוץ לתא, חשבתי שהיא זנחה את הביצה, אולם אחרי כיומיים נוספים, היא נכנסה פנימה, ולא יוצאת עד אשר הבן זוג שלה מגיע להחליף אותה, ואז היא יוצאת לכמה דקות לאכול וחוזרת חזרה.

השאלה שלי היא:
אני מאכיל אותם בתערובת של זרעים (קנוי - דוחן, שיבולת שועל, חמנייה, חיטה, דרי, לפתית, מילו, כוסמת, תירס, אורז, אפונה, פשתן, סובין, דלעת)
לפי מה שהספקתי לקרוא, מומלץ לתת להם כופתאות - האם זה נכון?
האם יש אוכל מומלץ שניתן לתת להם בשלב זה של הדגירה שיועיל להם יותר?
האם יש אוכל מומלץ שניתן לתת להם בשלב שיהיו גוזלים??

בבקשה שאתם עונים (אם אתם עונים) תנסו לענות בשפה של מישהו שלא מבין בזה כל כך - תפרטו קצת יותר.
מאכלי ביצים - ראיתי בכל מיני מקומות שרצוי - אבל מה זה כולל? איך מגישים?? סתם ביתה קשה? חביתה? מקושקשת?
גם לגבי הירקות, קלח תירס - לבשל לפני? לחתוך בצורה כלשהי??
אני מצטער שאני אולי מטריד בשאלות כאלה, אבל ממש אין לי מושג איך עושים את זה..
לכל עזרה אודה.

בברכה
בברכה

אמיר
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: עזרה - אוכל לקוקטיילים דוגרים ובקרוב בעלי גוזלים

שליחה על ידי שירלי87 »

אתה לא מטריד אף אחד, בשביל זה הפורום קיים תמונה

קודם כל מזל טוב,

שנית, לגבי תזונה-
תערובת זרעים זה לא מספיק (לא לתוכי יחיד ובטח לא לזוג שמטפל בגוזלים)
מומלץ להוסיף להם קבוע לתזונה: תערובת השרייה, פירות וירקות, לתת להם כ-5 פעמים בשבוע, או אפילו כל יום אם אפשרי.
(אפשר יום אחד לשים השרייה, יום אחר לשים ירקות, יום אחר לשים פירות)
סידן כמובן קבוע בכלוב - אפשר לשים סבידה (עצם דיונון) או אבן גיר. שניהם זמינים ברוב חנויות החיות.

מומלץ לתת להם גם כופתיות, העניין הוא שאם הם לא רגילים לזה ייתכן שייקח זמן עד שהם יתרגלו.
צריך פשוט לשים להם בכלי נפרד ליד המזון המוכר (תערובת הזרעים) והם לבד יתעניינו בהמשך ויטעמו.
כופתיות טובות כי הן מכילות את כל הויטמינים והמינרלים הדרושים לתוכי, כי למרות שהכול קיים בדגנים קטניות פירות וירקות,
התוכים הם בררנים ולא אוכלים מכל המזונות האלו לפעמים, לכן כדי לוודא שהם מקבלים "הכול", מומלץ גם שיהיו כופתיות בכלוב.

ביצה עדיף לא לתת בכלל. בשום אופן לא נותנים לתוכי מזון מטוגן. ביצה קשה גם לא צריך, זה מתקלקל מהר,
ובכל מקרה חלבון מהחי זה לא הכי בריא להם.
אם היה בריא להם הם היו בטבע ניזונים מביצים של בעלי חיים אחרים, כמו נחשים מסוימים לדוגמא, וטורפים אחרים.

אם תרצה אפשר להוסיף מזון ביצים, שזה גם מזון עם ויטמינים. פשוט מפזרים מעט מעל מזון לח (השרייה/ירק/פרי)

תירס אפשר לתת כמו שהוא, אפשר לבשל כמה דקות במים רותחים (ללא מלח!)
אתה יכול לשים שלם, ואפשר לחתוך עם סכין לגרגרים וככה להגיש - הם יחסלו את זה בשני המקרים:)
קוקטיילים גם מאוד אוהבים סלק. פשוט לחתוך לגפרורים (רצועות דקות) כדי שיהיה להם נוח לאכול מבלי ללכלכך את הנוצות סביב המקור.
לא צריך לבשל את הסלק.

פירוט ותמונות לגבי תזונה יש לך בקישורים הבאים:
תפריט תזונה נכונה לתוכי
פירוט מרכיבי מזון לתוכים

אם יהיו שאלות נוספות, תשאל כאן
בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
matzas
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: אמיר

Re: עזרה - אוכל לקוקטיילים דוגרים ובקרוב בעלי גוזלים

שליחה על ידי matzas »

שירלי תודה רבה על התשובה המהירה..

הלינקים ששלחת ממש טובים וענו לי על כל השאלות..

שוב, תודה.
בברכה

אמיר
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”