ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי זאקו משלשל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
edik2929
ביצה
ביצה

תוכי זאקו משלשל

שליחה על ידי edik2929 »

שלום לכולם,
יש לי תוכי זאקו בן 8 חודשים לפני כמה ימים (בערך 4 ימים) הוא התחיל לשלשל רק מים יוצא לו הוא אוכל רק כופתיות. אתמול לא נתתי לו לאכול רציתי שיתנקה ועדיין זה לא עזר. התוכי לא נראה חולה אוכל שותה מתנהג כרגיל.
רציתי לשאול מה עושים?
תודה מראש.
uf527
בקיעה
בקיעה

Re: תוכי זאקו משלשל

שליחה על ידי uf527 »

מתי התוכי הגיע אליך?

האם השלשול זו ההתנהגות היחידה שצצה לו?

אם הוא אוכל רק כופתיות זה לא טוב.אתה צריך לתת לו פירות וירקות,תערובת השרייה,מזון ביצים וכו...
edik2929
ביצה
ביצה

שליחה על ידי edik2929 »

התוכי נמצא אצלי כבר 5 חודשים פתאום זה התחיל לו
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

7242 כתב:שלום לכולם,
יש לי תוכי זאקו בן 8 חודשים לפני כמה ימים (בערך 4 ימים) הוא התחיל לשלשל רק מים יוצא לו הוא אוכל רק כופתיות. אתמול לא נתתי לו לאכול רציתי שיתנקה ועדיין זה לא עזר. התוכי לא נראה חולה אוכל שותה מתנהג כרגיל.
רציתי לשאול מה עושים?
תודה מראש.
דבר ראשון, לעולם לא מונעים מזון מתוכי.
מזון צריך להיות נגיש בכלוב בכל רגע. אל תקבע לתוכי מתי לאכול ומתי לא, הוא יודע יותר טוב מכולם מתי הוא צריך לאכול.
כשאתה מונע מהתוכי מזון אתה מכניס אותו לרעב ולסטרס מיותר שיכול רק להזיק למצבו.

איזה כופתיות יש לו? האם בדקת את תוקף הכופתיות?

האם עשית שינוי כלשהו בתזונה (הבאת לו פרי/ירק)? מאז שהוא אצלכם הוא אוכל רק כופתיות?

האם קרה משהו מסוים שלאחר מכן זה קרה? לדוגמה התוכי עשה מקלחת, או היה בחוץ, או הסתובב חופשי בבית ללא השגחה...
כרסם משהו.. ?

האם נוצר מצב שהיו בכלוב כופתיות שהתרטבו והשארת אותן בכלוב והוא אכל מזה?
פשוט כל מזון לח סופג חיידקים ולכן יש לזרוק אותו לאחר שעה-שעתיים, ולדאוג שהכופתיות שבכלוב יהיו יבשות.
אם התוכי מכניס כופתיות לכלי המים ואוכל זה בסדר, אבל כשהוא מסיים צריך להחליף את המים למים נקיים.

האם הוא לשלש רק מים, או מדי פעם מוצק ומדי פעם מים? הלשלשת שקופה או בצבע מסוים? כמה ימים זה נמשך?

האם התוכי נמצא בבית או בחוץ?

האם לתוכי יש צעצועים מסוימים ואילו? (יכול להיות שהוא פירק ואכל חלק מהצעצוע שגרם לחסימה במעיים?)

תפרט בבקשה עוד, כמה שאפשר.

בכל מקרה אם במשך מספר ימים הוא מלשלש רק מים, כדאי לגשת בהקדם לוטרינר שמתמחה בתוכים ולעשות בדיקה,
כי זה לא מצב נורמלי וכדי להבין מה הבעיה צריך לבדוק ולאתר אותה כדי לדעת איך לפתור אותה. למנוע מזון זה לא פיתרון.

עריכה: בדקתי עכשיו בנושאים קודמים שלך כי הכינוי היה לי מוכר, הבנתי עכשיו באיזה ג'אקו מדובר
בעייה בנוצות של תוכי מסוג זאקו

עוד אז ציינת שיש נפיחות בזפק, ועכשיו עם מה שאתה מתאר אני מניחה ששם יש בעיה כלשהי.
עדיין יש נפיחות בזפק?
היית אצל וטרינר אחר מלבד שלומית? כי לדעתי כדאי מאוד ללכת לוטרינר אחר (שמתמחה בתוכים)
ולבדוק את הזפק ומערכת העיכול, נראה לי שיש שם בעיה...
edik2929
ביצה
ביצה

שליחה על ידי edik2929 »

כל מה שרשמת יכל לקרות - מצעצועים שיש לו בכלוב אולי מהכופתיות למרות שהתאריך הוא עד 2013
לגבי הזפק הוא בסדר גמור הייתי גם אצל שלומית וגם אצל עדי גנץ
מה אפשר לעשות לגבי השילשול? כאילו הוא עושה פיפי מהתחת מידי פעם יוצא לו עם המים גוש מוצק ירוק (צועה)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אוקיי, אני שמחה לשמוע שהוא נבדק והכול בסדר תמונה

לא הבנתי אם יש לו שלשול או לשלשת מיימית-
שלשול זה לשלשת שבה הנוזל והמוצק מעורבבים יחד (כמו "מרק ירוק", סליחה על התאור הדוחה)
לשלשת מיימית זה כשיש חלק מוצק ברור, ויש הרבה נוזל שקוף
אתה יכול לראות דוגמאות במאמר הבא: אבחון מצב התוכי לפי הלשלשת

מה גורם לשלשול:
בעיה בעיכול, זיהום, מחלה, טפילים, טיפול מופרז באנטיביוטיקה (הוא עדיין מקבל טיפול?), בקע בטני, סרטן, בליעת חפץ זר, הרעלה.
שלשול לרוב יידבק לנוצות סביב הביב והביב ייראה מלוכלך.

מה גורם ללשלשת מיימית:
סטרס, תזונה עשירה בנוזלים (ירקות ופירות), בליעת כמות גדולה של מים (לדוגמה בזמן רחצה),
זיהום בקטריאלי/פטרייתי/טפילי, סוכרת או מחלת כליות.

יש לו לשלשת מיימית?
edik2929
ביצה
ביצה

שליחה על ידי edik2929 »

כן נראה לי שיש לו לשלשת בימים האחרונים הוא שותה יחסית הרבה מים אולי זה בגלל זה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כנראה זו הסיבה..

בכל מקרה תדע שזה לא תקין אם במשך כמה ימים שלמים הוא עושה רק שתן. הוא אמור גם להוציא צואה,
ואם לא יוצאת, אולי יש בעיה או חסימה כלשהי במע' העיכול

גם לשלשת מיימית למשך תקופה ארוכה זה לא נורמלי, בעיקר אם הוא בכלל לא מקבל ירקות ופירות..
הלשלשת אמורה להיות מורכבת מחלק מוצק ירוק (בד"כ) חלק קטן לבן, וחלק נוזלי שקוף.
רשום לך במאמר מה הגורמים האפשריים ללשלשת מיימית, לפי זה אולי תוכל להתייעץ עם וטרינר במידה וזה ממשיך

מזון לא מונעים מהתוכי, אף פעם, ואם הוא ניזון מכופתיות אני ממליצה על פריטי בירד, חברה אמינה ומעולה

כרגע לא כדאי לעשות שינויים אבל בהחלט רצוי לשפר את התזונה, להוסיף השרייה, פירות וירקות כ-3 פעמים בשבוע לפחותתמונה
ארגמן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ארגמן »

זה הרוב תלוי באכילה של הג'אקו. התוכי נגמל מדייסה?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”