ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
כלוב לתוכונים
מנהל: מפקחים
Re: כלוב לתוכונים
הכלוב יפה ומרווח.
חשוב להתקין מספר כלי אוכל ומספר כלי מים. חשוב למקם מקלות עמידה בצורה ובאופן שיהיה מקום לכולם לעמוד על מקלות עמידה מצד אחד ומצד שני שיתאפשר להם לעוף מצד לצד.
חשוב למקם את תאי ההטלה באותו גובה ולהוסיף תאי הטלה נוספים מעבר למספר הזוגות.
הבעייה בכלוב שאם תאי ההטלה יהיו פנימיים תהיה לך גישה מאוד לא נוחה לבדוק מה קורה. כדי למקם תאי הטלה חיצוניים צריך לחתוך ברשת.
תאי הטלה חיצוניים צריכים להיות מאובטחים , לעיתים התוכונים מצליחים להרים את המכסה ולצאת או שחתולים קופצים ומפילים את התא עם הגוזלים/ביצים.
אם הכלוב לא במקום מקורה חשוב שיהיה גגון להגנה מגשם ושמש.
בחלק התחתון של המגש אין הגנה, עדיף היה לעשות בחלק העליון מעל המגש רשת (נשלפת אם אפשר) כדי שבעת הוצאת המגשים התוכים לא יוכלו להימלט מלמטה. בסך הכל מדובר בפתח גדול., אפשר גם לשים רשת כיסוי מהחלק שמעל למגש כלפי מטה (רשת שתיפול כלפי מטה) ובעת הוצאת המגש הרשת תרד ותכסה את הפתח וכשהמגשים בפנים הרשת תכסה על המגשים.
בהצלחה.
חשוב להתקין מספר כלי אוכל ומספר כלי מים. חשוב למקם מקלות עמידה בצורה ובאופן שיהיה מקום לכולם לעמוד על מקלות עמידה מצד אחד ומצד שני שיתאפשר להם לעוף מצד לצד.
חשוב למקם את תאי ההטלה באותו גובה ולהוסיף תאי הטלה נוספים מעבר למספר הזוגות.
הבעייה בכלוב שאם תאי ההטלה יהיו פנימיים תהיה לך גישה מאוד לא נוחה לבדוק מה קורה. כדי למקם תאי הטלה חיצוניים צריך לחתוך ברשת.
תאי הטלה חיצוניים צריכים להיות מאובטחים , לעיתים התוכונים מצליחים להרים את המכסה ולצאת או שחתולים קופצים ומפילים את התא עם הגוזלים/ביצים.
אם הכלוב לא במקום מקורה חשוב שיהיה גגון להגנה מגשם ושמש.
בחלק התחתון של המגש אין הגנה, עדיף היה לעשות בחלק העליון מעל המגש רשת (נשלפת אם אפשר) כדי שבעת הוצאת המגשים התוכים לא יוכלו להימלט מלמטה. בסך הכל מדובר בפתח גדול., אפשר גם לשים רשת כיסוי מהחלק שמעל למגש כלפי מטה (רשת שתיפול כלפי מטה) ובעת הוצאת המגש הרשת תרד ותכסה את הפתח וכשהמגשים בפנים הרשת תכסה על המגשים.
בהצלחה.
צודק, לא ראיתי שבגג זה גם פח7210 כתב:לפי מה שאני רואה יש פה רק 3 פלטות, חצי בכל צד ובחזית פלטה שלמה למעלה ומאחורה זה נראה חתיכת פח..
משהו שאני רוצה להבין איפה שיש כניסה למגש אני לא רואה שיש פלטה אם אני רואה באמת נכון אז חיים להוסיף שם עוד פלטה אם אתה רוצה שהתוכים ישארו אצלך מתי שאתה שולף את המגרות כדי לנקות אותם, אלא אם כן ישלך פטנט שלא חשבתי עליו..
בגדול כלוב מדהים מאוד..
ולגבי הפתח למטה הוא כתב שתהיה שם רשת בקרוב (מעל המגירות, ככה הבנתי), זה יוצא סה"כ 3 פלטות של 2מ' על 1 מ'
המחיר קצת גבוה אם כך..
האמת שגם אני לא שמתי לב שהגג מפח, אני לא חושב שהעלות של הפח שונה מעלות הרשת . בכל מקרה אני לא אוהב את הסגירות פח לא בחלק האחורי ולא בגג. הפח מתחמם ודי מגביל במידה ורוצים לתלות בתי הטלה או למקם ענפי עמידה. תמיד עדיף לרשת ובמידת הצורך להגן מרוחות ע"י סגירת ניילון בד או ברזנט.
צודק אלי גמני מאוד לא אוהב את הפח זה מגביל בהרבה דברים,
גם לתוכים זה יותר נוח שתהיה רשת שיוכלו להיתפס על כל הכיוונים של הכלוב כולל התקרה..
גם לתוכים זה יותר נוח שתהיה רשת שיוכלו להיתפס על כל הכיוונים של הכלוב כולל התקרה..
חברה מה אתם מבאסים את הבחור ? הוא קנה וכבר בנו לו לפי מה שהוא ביקש ........... ( הוא לא יכל להחזיר את הגלגל אחורה )
זה שיש גב מפח וגג מפח אז יש מפח לא קרא כלום קצת יתחמם ( אפשר לפתור את הבעיה עם גגון טוב מאיזרכורית ( או איך שלא קוראים לזה - זה חומר טוב וזול ) או לפתור את זה עם גגון מפלסטיק חצי שקוף .....
.
לפי דעתי מחיר פצצה מניסיון פח ורשת = בערך אותו מחיר ..
כלוב קטלני ביותר .............. אהבתי ממש.
מחיר טוב כלוב כזה לוכח מינימום שלוש שעות עבודה ( כל שעה הבחור לכך בערך 150 שקל ) זה לפי דעתי מה שהוא הרוויח .
פח בכמות הזאת זה מינימום 200 ש"ח רשתות ( זה רשת מסוג די טוב ) עולה מינימום 300 ( במיוחד אם הוא קנה חד פעמי ולא קונה כמויות )
50 שקל ברגים וכל זה .
הבחור לא עשה עליו קופה זה בטוח ... הרוויח את מה שהיה אמור להרוויח .
קיצר כלוב לפנים .
יהיה מצויין ל 15 זוגות ( וגוזלים תמכור \ תעביר כלוב )
את החור למטה (של המגשים )תפתור באמצעות חתיכת פח כמו בכלובי רביעיות .
זה שיש גב מפח וגג מפח אז יש מפח לא קרא כלום קצת יתחמם ( אפשר לפתור את הבעיה עם גגון טוב מאיזרכורית ( או איך שלא קוראים לזה - זה חומר טוב וזול ) או לפתור את זה עם גגון מפלסטיק חצי שקוף .....
.לפי דעתי מחיר פצצה מניסיון פח ורשת = בערך אותו מחיר ..
כלוב קטלני ביותר .............. אהבתי ממש.
מחיר טוב כלוב כזה לוכח מינימום שלוש שעות עבודה ( כל שעה הבחור לכך בערך 150 שקל ) זה לפי דעתי מה שהוא הרוויח .
פח בכמות הזאת זה מינימום 200 ש"ח רשתות ( זה רשת מסוג די טוב ) עולה מינימום 300 ( במיוחד אם הוא קנה חד פעמי ולא קונה כמויות )
50 שקל ברגים וכל זה .
הבחור לא עשה עליו קופה זה בטוח ... הרוויח את מה שהיה אמור להרוויח .
קיצר כלוב לפנים .
יהיה מצויין ל 15 זוגות ( וגוזלים תמכור \ תעביר כלוב )
את החור למטה (של המגשים )תפתור באמצעות חתיכת פח כמו בכלובי רביעיות .
נערך לאחרונה על ידי matan_175 ב 30 מרץ 2012 17:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
מתן קצת הגזמת.
זה מתאים למקסימום 10 זוגות.
זה מתאים למקסימום 10 זוגות.
הוא לא הגזים, הכלוב מתאים ל-15 זוגות, רואים שהכלוב מושקע וצריך יותר משלוש שעות עבודה מתן, יש גם ריתוכים וזה לוקח זמן.
בקיצור אחלה כלוב, תהנה ממנו..
בקיצור אחלה כלוב, תהנה ממנו..

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
מתן, אף אחד לא מנסה לבאס, סה"כ כל אחד רושם את דעתו..
ואם לדוגמה היו בונים לו כלוב מחומר רעיל, אז "לא נבאס" ונגיד שזה בסדר?
הוא שאל, ענו לו...
ואם חברים ראו לנכון להעיר על המבנה של הכלוב, זה רק מרצון למנוע ממנו עוגמת נפש ו"באסה" בעתיד...
לגבי הכמות, לא לשכוח שהם מתרבים וגם בלי להחשיב גוזלים, 30 תוכונים בכלוב כזה זה הרבה יותר מדי...
יש לי כלוב בגודל כזה בדיוק ולא הייתי מכניסה לתוכו יותר מ 10 זוגות, זה המקסימום.
ואם לדוגמה היו בונים לו כלוב מחומר רעיל, אז "לא נבאס" ונגיד שזה בסדר?
ואם חברים ראו לנכון להעיר על המבנה של הכלוב, זה רק מרצון למנוע ממנו עוגמת נפש ו"באסה" בעתיד...
לגבי הכמות, לא לשכוח שהם מתרבים וגם בלי להחשיב גוזלים, 30 תוכונים בכלוב כזה זה הרבה יותר מדי...
יש לי כלוב בגודל כזה בדיוק ולא הייתי מכניסה לתוכו יותר מ 10 זוגות, זה המקסימום.
שירלי זה כלוב מצויין ל 15 זוגות לא יעזור כלום

תאמיני לי זה לא צפוף צפוף זה 20-25-40 זוגות
אביהו כן אני יודע שצריך ריתוכים כתבתי מינימום 3 שעות עבודה .

תאמיני לי זה לא צפוף צפוף זה 20-25-40 זוגות
אביהו כן אני יודע שצריך ריתוכים כתבתי מינימום 3 שעות עבודה .
לא יודעת, יש לי כלוב באותו גודל ולדעתי 30 תוכים זה צפוף, אם כולם מתרבים על אחת כמה וכמה.
הגוזלים לא מופרדים מיד מהרגע שהם יוצאים מהתא כי ההורים ממשיכים להאכיל,
ואם הוא לא ימצא קונה או מסיבה כלשהי הגוזלים ישארו בכלוב תהיה "חגיגה"..
הוא הרי לא ימלא את הכלוב בענפי עמידה כי כל הרעיון שהם יוכלו לעוף שם..
גם במצב הנוכחי שבצד האחורי אי אפשר לתלות תאי הטלה, והאידיאל הוא שכל תאי ההטלה בגובה שווה במרחק שווה זה מזה,
יש מקום ל12 תאים בערך.
כל מגדל והבחירות שלו.. לדעתי 10 זוגות זה מספיק כדי שיהיה מרווח להם ולצאצאים ולא יהיו חיכוכים מיותרים
הגוזלים לא מופרדים מיד מהרגע שהם יוצאים מהתא כי ההורים ממשיכים להאכיל,
ואם הוא לא ימצא קונה או מסיבה כלשהי הגוזלים ישארו בכלוב תהיה "חגיגה"..
הוא הרי לא ימלא את הכלוב בענפי עמידה כי כל הרעיון שהם יוכלו לעוף שם..
גם במצב הנוכחי שבצד האחורי אי אפשר לתלות תאי הטלה, והאידיאל הוא שכל תאי ההטלה בגובה שווה במרחק שווה זה מזה,
יש מקום ל12 תאים בערך.
כל מגדל והבחירות שלו.. לדעתי 10 זוגות זה מספיק כדי שיהיה מרווח להם ולצאצאים ולא יהיו חיכוכים מיותרים