ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי גאקו קורע את הנוצות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סתוית
בקיעה
בקיעה

תוכי גאקו קורע את הנוצות

שליחה על ידי סתוית »

ערב טוב
כמו שכתבתי בכותרת התוכי שלי מסוג גאקו קורעת את הנוצות (לא תולשת ) רצתי לדעת למה מה יכול להיות הסיבה לכך יש לה מלא משחקים שאני מקפידה לשנות לה כל תקופה והיא אוכלת כופתיות וכל מה שצריך ואין לי שום הסבר למה ?
היא כרגע מתעסקת עם 2 נוצות אבל אני פוחדת שזה התפשט לשאר הגוף היא ממש קורעת את הנוצה כך שנהיה לה שערות במקום הנוצה
אני ישמח לקבל עזרה /יעוץ לפני שאני גוררת אותה לוטרינר
תודה לכולם וערב נפלא
סתוית
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: תוכי גאקו קורע את הנוצות

שליחה על ידי שירלי87 »

מה הכוונה "נהיה לה שערות"? את יכולה להעלות תמונה?

היו שינויים לאחרונה? פחות יחס, הבאתם בעל חיים חדש, מישהו נעדר מהבית לתקופה מסוימת.. משהו שהיה יכול לגרום לה לתסכול?
יש לה צעצועי פירוק על בסיס קבוע? - כאלה שהיא יכולה לפרק עם המקור ואכן מפרקת?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי סתוית,
האם שינית לה את המזון בתקופה האחרונה?
האם יש שינויי בכמות היחס שניתנת לה בדרך כלל?
היא נבהלה או שהיא מגלה סימני עצבנות ופחד?
מתי היא עושה את זה? כשהיא מחוץ לכלוב או כשהיא בתוכו?
האם היא מתקלחת?
היא מתעסקת עם צעצועים ומכרסמת אותם?
בדרך כלל מדובר בבעיית התנהגות,אין אפשרות לאבחן את הבעייה אצל וטרינר מאחר ואף וטרינר לא באמת יודע מדוע זה קורה.
וטרינר ירצה לבצע בדיקות למחלות כדי לשלול בעיית בריאות אך עדיין לא נמצא קשר ישיר בין המחלות הנבדקות למריטה. לבסוף ברוב רובם של המקרים חוזרים להתחלה ומתמקדים בבעיית התנהגות.
אני מציע בשלב ראשון להתמקד במקלחות אם היא מעוניינת (לא לבצע בכוח) ולנסות ולהעשיר לה את הכלוה במשחקים ואביזרים שהיא מוצאת בהם עניין ומעסיקים אותה.
איך היא מסתדרת עם שאר התוכים? האם יתכן שיש עניין של קינאה?
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

בוקר טוב ושבת שלום לכולם
אז כך לא שיניתי לה כלום אותו אוכל כופתיות פירות וירקות על בסיס קבוע וחטיפים כאשר היא מתנהגת יפה פעם ב....
יש לציין כי משחקים יש המון ואני כל הזמן מחדשת בגלל שהיא מפרקת אותם די מהר
מקלחות תמיד אני עושה לה כאשר יש ימים יפים
לגבי התנהגות להפך היא קסם של תוכי כבר לא נושכת בכלל היא מתפנקת אצל כולם והיא מתהלכת בבית בחופשיות כמו שאר התוכים שאיתם היא מסתדרת לי נראה בכל אופן שהכל בסדר רק חוץ מזה שהיא קורעת את הנוצות חשבתי אולי לגזור לה אותם זה 2 נוצות די קטנות היא ממש מפרקת את הסיבים של הנוצה עד שזה נהיה כמו חוטים קטנים השאלה אם היא לא תחליט לעצב מחדש נוצות חדשות מה דעתכם ?
אין לי באמת שום הסבר למה היא עושה את זה היא מלאה בצומת לב ויחס חם ואנחנו רואים אותה חלק מבני הבית
יכול להיות שאולי בגלל זה היא עושה את זה כדי לקבל יותר יחס ?
יש לציין כי אני בבית כול היום כך שתמיד יש לה יחס והיא נמצאת בסלון איפה שכולם יושבים
טוב חפרתי מספיק אני ישמח לקבל עזרה מקווה שעזרתי במידע כדי לפתור את התעלומה של מיקה
סתוית
ronnie
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ronnie »

תזיזי בעדינות את הנוצות עם היד אולי יש שם משהו שמציק לה כמו פשפשים או דברים שדומים לזה .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לצערי הרב אין תשובה חד משמעית שאדם כזה או אחר יכול להצביע עליה וכבר ציינתי שכולל וטרינרים. באיזה איזור הנוצות האם בכתף?
לעיתים קרובות אנחנו כמגדלים רואים בכל מהלך או פעולה שאנחנו מבצעים דבר טבעי ולא מייחסים חשיבות יתרה לדברים שמצד התוכי נראים באור שונה. אני מציע שתנסי לבדוק מתי הכסיסה של הנוצות מתרחשת, האם כשהתוכי מחוץ לכלוב, האם כשהיא בתוך הכלוב, האם כאשר אתם מתעסקים עם התוכים האחרים (זה לא חייב להיות באותו רגע) .תנסי למצוא קשר לכך שהיא מתחילה להתעסק בנוצות.עוד שאלה, האם עצם הפעולה של כסיסת הנוצות גוררת או גררה יחס מצידכם?חשוב לא להתייחס בכלל בשעת הפעולה כדי שלא תקשר בין כסיסת הנוצות לכך שזה מוביל ליחס מצידכם. אפשר לנסות להסב את תשומת ליבה לדברים אחרים אבל לא בצורה ישירה כדי שלא תקשר בין הדברים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”