ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אומנת בנייה נכונה?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

מגדל תוכים
ביצה
ביצה

Re: אומנת בנייה נכונה?

שליחה על ידי מגדל תוכים »

הבקר:
02.jpg
מגדל תוכים
ביצה
ביצה

האומנת כולה:
קבצים מצורפים
2kmfnnjimzyd.jpg
מגדל תוכים
ביצה
ביצה

האומנת מאחורה:
04.jpg

עכשיו סוף סוף הצלחתי להעלות את התמונות?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמו שאמרתי וחשבתי. איכות גרועה בלשון המעטה.אני לא מפחד להגיד את דעתי ולהעביר ביקורת טובה וביקורת רעה אבל
אני פשוט לא יודע איך לאכול את זה.כתבתי ומחקתי כבר כמה פעמים . ועוד הרווח מאחורה נחשב רווח לאיוורור תמונה.
אני למשל הייתי מתבייש למכור מוצר כזה. גם אם משומש. הייתי משמיש אותו ומסדר ואז מוכר כמשומש.
יש כאן חברים בפורום שהאומנות שהם בנו יכולות להיות יצירת אומנות לעומת האומנת שבתמונות.
ראיתי כבר אומנות שנבנו לפי השירטוטים שלי וכולם היו ללא ספק ברמה גבוהה.
שירלי למשל ואחרים שמים את "המקצוענים" האלה בכיס הקטן.

אני מתאר לעצמי שהאומנת נמכרה לך כמשומשת כמו שהיא במצב בו ראית אותה. אני לא מאשים אותך מאחר ולא כולם יודעים ומבינים כדי
לקבל החלטה ולדעת בבירור האם המוצר מתאים או לא והאם צריך להיות כך או אחרת.אני מאשים את מי שמכר לך שהוא מנסה להתנער מהאחריות ואומר שזה "פתח איוורור" . על אותו עיקרון גם אפשר להסתפק בדלת זכוכית אחת במקום שתי דלתות. גם אז זה יקרא פתח איוורור תמונה

מה שאתה יכול לעשות זה לבקש מהם שיסדרו אותה..(תגיד שאתה לא רוצה פתח איוורור) או לחילופין תלך לנגר שיחליף את הפלטה האחורית בפלטה חדשה בצורה אטומה כפי שזה צריך להיות. האומנת יכולה לעבוד ככה והיא תחמם מן הסתם (אני מקווה שאת זה היא עושה) אבל החום יברח ויקח לה יותר זמן להתחמם ויהיה לאומנת קשה לשמור על הטמפרטורה, כלומר הטמפרטורה תרד יחסית מהר בגלל בריחת החום והיא תכנס לעבודה שוב ושוב.בחורף הבעייה תחריף.
מעבר לזה החריץ המדובר ושאר החריצים והגימור הגרוע בדפנות גורמים לליכלוך להתאסף שם ונוצרים פטריות וחיידקים מה שעלול לסכן את הגוזלים. פנים האומנת צריך להיות משטח שניתן לניקוי בצורה כזאת שלא יהיו מרווחים בהם מצטברים ליכלוכים וחיידקים.
מגדל תוכים
ביצה
ביצה

אלי תודה רבה על העזרה עזרתי לי מאוד עכשיו השאלה שלי היא האם אני יכול פשוט לתקוע מסמר בכל צד ולאטום את האומנת?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא. מאחר והפלטה עם מרווח לכל הגובה אם תדפוק מסמרים יווצר מצב שבמצע היא תיצמד אבל למעלה ולמטה ישאר פתוח. כלומר הצדדים של האומנת יהיו עקומים כלפי פנים.
אני יכול להציע לך פיתרון נוסף. אתה יכול ללכת לטמבור אייס או הום סנטר ולבקש חומר אטימה (סיליקון ) שאינו תופס עובש ופטריות.
סיליקון עולה בסביבות 15 ש"ח תלוי באיכות. מכשיר לסיליקון עולה גם בסביבות 15 ש"ח.
מה שאתה צריך לעשות זה ככה:
1.להוציא את האומנת מהחשמל
2.להוריד את הזכוכיות בזהירות ולשים בצד בזהירות.
3.לקחת מעט אקונומיקה לשים בכלי ולהוסיף עליה מים (שים לב לכך שרצוי שלא יהיה מגע עם הידיים באקונומיקה ולא לנשום את האדים) לקחת מטלית לטבול באקונומיקה ולסחוט שלא יהיה רטוב מיד אבל גם לא יבש. תעבור על כל האומנת מבפנים במיוחד בחריצים.
לאחר מכן תעבור עם מטלית יבשה ותן לאומנת להתייבש מהלחות לפחות שעה באויר.
לאחר שניקית טוב תמרח סיליקון בחריצים .שים פס דק של סיליקון היכן שהפלטה צמודה והיכן שיש חריץ גדול שים יותר שימלא את החור.
לאחר ששמת סיליקון קח מטלית לחה ותמרח את הסיליקון ואת העודפים תנקה.
שים את האומנת לייבוש של 24 שעות או כמה שכתוב על המיכל של הסיליקון.
תעשה את זה והרווחת שני דברים. האחד חיטאת את האומנת מחיידקים של תוכים קודמים שהיו בה. השני זה שהאומנת אטומה כנדרש וניתן לנקות אותה ללא בעייה.
מגדל תוכים
ביצה
ביצה

טוב אני אולי יעשה את זה היום
אבל דבר אחד לא הבנתי איך בידיוק היו בה גוזלים???
אני שילמתי עליה ונתנו לי אומנת יד 2?אתה בטוח שזה ככה?
ויש לך סוג סיליקון מסוים שאני אוכל לבקש אותו מהמוכר?
מגדל תוכים
ביצה
ביצה

ולדעתך זה בסדר שהבקר מודד רק מעלות שלמות ולא עשיריות המעלה?
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

הבקר צריך למדוד את עשירית המעלה,זה חשוב מאוד באומנת.
אם אתה מתכוון להחתים מגיל מספר ימים זה גם חשוב אבל גם בכל גיל.

ד"א אני בניתי אומנת לפי המדריך של אלי והיא יצאה מדהימה..
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לי האומנת לא נראית חדשה אבל אולי אני טועה ואיני רוצה להגיד דברים שאיני בטוח לגביהם. יתכן שהיא חדשה ונראית לי משומשת
בגלל הליקויים שדיברנו עליהם. אתה מוזמן לחכות לתגובות נוספות מחברים שיביעו דעתם.
בכל מקרה תמיד טוב לחטא אומנת לפני הכנסת גוזלים.

בקר איכותי ומקצועי צריך להראות גם עשיריות וזה חשוב ביותר במיוחד כשהגוזלים קטנים. אני לא מכיר את הבקר שבאומנת אבל היום
כל בקר סיני פשוט מראה עשירית מעלה.
יתכן שאפשר לתכנת אותו בהגדרות שיראה עשירית המעלה אבל אני לא הייתי נוגע בו.

יש אינספור סוגים של סיליקון. תבקש מהמוכר "סיליקון אנטי בקטריאלי" לאטימה הוא יתן לך ללא בעייה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”