ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האכלת גוזל קוקטייל כמה שאלות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
חיים15
בקיעה
בקיעה

האכלת גוזל קוקטייל כמה שאלות

שליחה על ידי חיים15 »

שלום לכולם

הוצאתי גוזל קוקטייל מאצל ההורים מכיוון שהוא לא הצליח להתפתח כמו שאר האחים שלו (הוא בקע כמה ימים אחריהםהגוזל כיום בן שלושה וחצי

שבועות )

הוצאתי אותו אתמול בערב בסביבות שש וחצי ועד היום בשבע ורבע בבוקר הזפק שלו עוד עם מעט אוכל האם זה הגיוני (אתמול כשהוצאתי אותו הזפק

שלו היה מלא באוכל שהיה מבחינת נפח לפחות חמישים אחוז מהמשקל וזה מה שההורים האכילו)?

היום בבוקר הייתה ההאכלה הראשונהשלו הוא לא ידע כ"כ איך לעבור את זה אבל הסתדר אחרי ההאכלה כשהזפק התרוקן כמעט לגמריי היה לו בועת

אויר בזפק שאלתי מישהו שמחתים די הרבה והוא אמר לי לחלוט קמומיל ולתת לו וזה באמת עזר הבועה נעלמה היום בצהריים כשנתתי לו לאכול הוא

כבר ממש רץ אל המזרק כדי לאכול והכל הלך ממש בסדר

השאלה שלי היא איך אני יכול להימנע מזפק מחמיץ (אמרו לי שהבועה הזו זה מה שנקרא זפק מחמיץ)?

ואיך אני גורם לזה שהוא יאכל והזפק שלו יהיה מלא כמו ההורים שלו?
קבצים מצורפים
תמונה של הזפק לאחר ההאכלת ההורים אתמול בלילה
תמונה של הזפק לאחר ההאכלת ההורים אתמול בלילה
תמונה של הגוזל היום בצהריים
תמונה של הגוזל היום בצהריים
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: האכלת גוזל קוקטייל כמה שאלות

שליחה על ידי שירלי87 »

"עד היום בשבע ורבע בבוקר הזפק שלו עוד עם מעט אוכל האם זה הגיוני "

בבוקר בד"כ הזפק ריק.. יכול להיות שמה שראית זה אוויר בזפק (אוויר, לא גזים)
ו/או ייתכן שדופן הזפק התרחב מעט בגלל שההורים מאכילים כמות גדולה יחסית לגופו של הגוזל
כשהזפק נמתח ככה, גם כשהוא ריק הוא יראה כאילו הוא מעט מלא
אם היית ממשש בעדינות את הזפק עם האגודל, ולא מרגיש משהו מוצק, אז בוודאות לא מדובר במזון כי ההורים מאכילים אותו במזון מוצק יחסית וקשה למגע
עכשיו אתה כבר מאכיל בדייסה אז לא תרגיש תוכן מוצק בזפק, אבל אם תיגע עם האגודל בעדינות ותרגיש כאילו יש אוויר בפנים ולא נוזל,
כנראה שיש אוויר

אוויר בזפק זה לא גזים בזפק
גזים זה כשהמזון מחמיץ, יש חיידקים/פטריות, נפלטים גזים והזפק מתנפח ומתנפח עד שמגיע למצב (אם ראית בתמונות שחברים העלו)
שהוא אפילו בגודל הגוף של הגוזל

אוויר בזפק לעומת זאת- כשהגוזל "שותה" את הדייסה, אם לא מאכילים בקצב הנכון אלא איטי מדי, או אם הגוזל מתחיל "לשתות"
לפני שלחצת על המזרק להוצאי דייסה, נוצר מצב שהוא מכניס אוויר לזפק, וזה בסך הכול העניין. זה לא סיבוך או בעיה.
כשהזפק נראה ככה כמו בתמונה למטה, תעסה בעדינות עם האגודל את הזפק, בכיון השעון,
ואם זה אכן אוויר אתה תראה שהאוויר יוצא והנפח בזפק מתרוקן

אם אתה מרגיש נוזל בזפק, או שגם אחרי עיסוי אתה רואה שיש מעט דייסה בזפק, פשוט תמתין חצי שעה-שעה ותבדוק שוב את הזפק,
אם הוא התרוקן.

אתה לא אמור לגרום לזה שהזפק שלו יהיה מלא כמו כשההורים האכילו.
אתה מאכיל 10-12 אחוז ממשקל גופו, כשמספר הארוחות הוא בהתאם לריקון הזפק ולא לפי הגיל,
כי כמו שאמרת הוא נמצא בעיכוב בהתפתחות.

אני כרגע מאכילה גוזל שגם כן נמצא בעיכוב בהתפתחות וכשרק קיבלתי אותו האכלתי כל 3 שעות לפי הזפק (7 ארוחות ביום)
למרות שבגילו כביכול הוא אמור לקבל פחות ארוחות...
תאכיל ארוחות לפי הזפק, כמות דייסה לפי המשקל שלו וקיבולת הזפק, ככה הוא יעלה במשקל וישלים את הפער.
לא להאכיל כמות גדולה מדי ("לפוצץ" את הזפק) זה דווקא כן יכול לגרום לדייסה להחמיץ ואז באמת יהיו גזים ולא רק אוויר

מקווה שיש לך משקל לבדוק כמה הוא שוקל וכמה הוא עולה מדי יום, זה מאוד חשוב
בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: האכלת גוזל קוקטייל כמה שאלות

שליחה על ידי eli_lea »

^^^^
בדיוק אין מה להוסיף. תשובה מקצועית ממקצוענית תמונה