ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נוצות זאקו חלשות
מנהל: מפקחים
נוצות זאקו חלשות
שלום לכולם,
יש לי תוכי זאקו בן 8 חודשים חמוד בשם קוקו.הוא אוכל כופתיות פרות וירקות.
יש לו בעייה שאני לא מצליח לפתור יש לו נוצות חלשות (הוא עבר בדיקות קלמדיה ונוצות והמקור ואין לו את המחלות האלו)
האם יש איזהו וויטמין או משהו שאפשר לעשות לחזק לו את הנוצות.
הנוצות שלו חלשות מתוכים זאקואים אחרים שראיתי ובגלל שהם חלשות לדעתי הם נושרות ויש לו חוסרים בכמה מקומות
אשמח לשמוע ממכם על עוד מספר דרכים שלא ניסיתי
תודה מראש.
יש לי תוכי זאקו בן 8 חודשים חמוד בשם קוקו.הוא אוכל כופתיות פרות וירקות.
יש לו בעייה שאני לא מצליח לפתור יש לו נוצות חלשות (הוא עבר בדיקות קלמדיה ונוצות והמקור ואין לו את המחלות האלו)
האם יש איזהו וויטמין או משהו שאפשר לעשות לחזק לו את הנוצות.
הנוצות שלו חלשות מתוכים זאקואים אחרים שראיתי ובגלל שהם חלשות לדעתי הם נושרות ויש לו חוסרים בכמה מקומות
אשמח לשמוע ממכם על עוד מספר דרכים שלא ניסיתי
תודה מראש.
Re: נוצות זאקו חלשות
אתה יכול להעלות תמונה?
האם הנוצות שלו נשברות בקלות? בצבע דהוי?
נשירה היא טבעית ובסביבות הגיל הזה הג'אקו מתחיל להחליף נוצות..
אתה בטוח שהוא לא מורט?
אם הוא אוכל כופתיות ופרי וירק אני בספק שחסר לו ויטמינים, אבל בכל מקרה תדע שויטמין A חשוב לבריאות העור, הנוצות, המקור והציפורניים
ויטמין A קיים בכמות גדולה בגזר, פסיפלורה, מנגו, דלעת, בטטה, פפאיה, וגם בברוקולי, פלפל תרד, כרוב ועוד
האם הוא עושה מקלחות באופן סדיר?
האם הנוצות שלו נשברות בקלות? בצבע דהוי?
נשירה היא טבעית ובסביבות הגיל הזה הג'אקו מתחיל להחליף נוצות..
אתה בטוח שהוא לא מורט?
אם הוא אוכל כופתיות ופרי וירק אני בספק שחסר לו ויטמינים, אבל בכל מקרה תדע שויטמין A חשוב לבריאות העור, הנוצות, המקור והציפורניים
ויטמין A קיים בכמות גדולה בגזר, פסיפלורה, מנגו, דלעת, בטטה, פפאיה, וגם בברוקולי, פלפל תרד, כרוב ועוד
האם הוא עושה מקלחות באופן סדיר?
ויטמין A הוא הויטמין העיקרי נגד מחלות, גם חשוב..
האתר שלי : חתימה זו אינה חוקית!
הוא גם מורט נוצות וגם הנוצות שלו חלשות.
דוגמא לנוצות חלשות - כאשר אני מלטף אותו פשוט נושרות לו נוצות.
דוגמא למריטת נוצות- שהוא כל היום מתעסק בנוצות שלו וכבר כמה פעמיים תפסתי אותו מחזיק ביד נוצה שהוא מרט ומתחיל לשחק / לאכול את הנוצה ככה זה נראה מהצד.
דבר נוסף בשבועיים האחרונים אני מוצא בין 6- 10 נוצות קטנות וגדולות שנפלו לו ושהוא מרט אותן
אני שוקל ללכת לוויטרנר שיתן לו טיפול בנוגע למריטה / נוצות חלשות
אשמח לשמוע על פתרונות נוסספים.
תודה מראש.
דוגמא לנוצות חלשות - כאשר אני מלטף אותו פשוט נושרות לו נוצות.
דוגמא למריטת נוצות- שהוא כל היום מתעסק בנוצות שלו וכבר כמה פעמיים תפסתי אותו מחזיק ביד נוצה שהוא מרט ומתחיל לשחק / לאכול את הנוצה ככה זה נראה מהצד.
דבר נוסף בשבועיים האחרונים אני מוצא בין 6- 10 נוצות קטנות וגדולות שנפלו לו ושהוא מרט אותן
אני שוקל ללכת לוויטרנר שיתן לו טיפול בנוגע למריטה / נוצות חלשות
אשמח לשמוע על פתרונות נוסספים.
תודה מראש.
כמו שאמרתי, בגיל שלו זה טבעי שינשרו נוצות.. לכל תוכי יש נשירת נוצות טבעית מסביבות גיל חצי שנה בערך עד גיל שנה
החילוף נמשך כחודשיים שלושה, כשבמהלכם תהיה נשירה מאסיבית של נוצות
במקביל צומחות נוצות חדשות
כל תוכי מחליף נוצות פעם עד פעמיים בשנה
גם אם התוכי משחק עם נוצה שנשרה זה לא מעיד על בעיה..
אם יש קרחות, כלומר רואים את העור חלק לגמרי ואין צמיחה של נוצות חדשות - אז כנראה זו מריטה או בעיה כלשהי
האם התוכי מתקלח באופן קבוע?
מצרפת לך קישור - להרגיל את התוכי למקלחות
האם לתוכי יש צעצועים בכלוב?
העשרת חיי התוכי בשבי
האם הוא קיבל טיפול כלשהו? ייתכן שהייתה השפעה של הטיפול התרופתי..
אתה מוזמן לשאול את הווטרינר בפורום מענה מקצועי ורצוי לצרף תמונה, אולי הוא יוכל להסביר לך מה הגורמים ומה צריך לבדוק
החילוף נמשך כחודשיים שלושה, כשבמהלכם תהיה נשירה מאסיבית של נוצות
במקביל צומחות נוצות חדשות
כל תוכי מחליף נוצות פעם עד פעמיים בשנה
גם אם התוכי משחק עם נוצה שנשרה זה לא מעיד על בעיה..
אם יש קרחות, כלומר רואים את העור חלק לגמרי ואין צמיחה של נוצות חדשות - אז כנראה זו מריטה או בעיה כלשהי
האם התוכי מתקלח באופן קבוע?
מצרפת לך קישור - להרגיל את התוכי למקלחות
האם לתוכי יש צעצועים בכלוב?
העשרת חיי התוכי בשבי
האם הוא קיבל טיפול כלשהו? ייתכן שהייתה השפעה של הטיפול התרופתי..
אתה מוזמן לשאול את הווטרינר בפורום מענה מקצועי ורצוי לצרף תמונה, אולי הוא יוכל להסביר לך מה הגורמים ומה צריך לבדוק
לא רוצה להלחיץ אותך אחי אבל גם לי יש גאקו אבל שאצלה זה לא חשד למריטה ,אלא מריטה ודאית, אל תזנח את הבעיה שלא תהפוך להרגל שהוא פסיכולוגי, יכול להיות שיש לתוכי בעיה בעור והוא מתגרד ומורט נוצות יכול להיות תזונה לקוייה, יכול להיות ששנית לו מקום בבית ומאז הוא מתנהג ככה... טפל בבעיה כל עוד זיהתה אותה
שיהיה בהצלחה ממליץ לך על דר עדי גנץ ממוחה בציפורים אקזוטיות המרפאה בהרצליה
שיהיה בהצלחה ממליץ לך על דר עדי גנץ ממוחה בציפורים אקזוטיות המרפאה בהרצליה
אתה יכול להעלות תמונה של התוכי ושל האזורים בהם יש חוסר בניצוי?