ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוספת מזון לתוכי אקלקטוס
מנהל: מפקחים
תוספת מזון לתוכי אקלקטוס
הי חברים!
מכירים את המוצר הזה?
הוא קרץ לי בחנות והמחיר שלו זול יחסית 20 שקלים.
מה דעתכם זה תוסף מומלץ?
מכירים את המוצר הזה?
הוא קרץ לי בחנות והמחיר שלו זול יחסית 20 שקלים.
מה דעתכם זה תוסף מומלץ?
Re: תוספת מזון לתוכי אקלקטוס
זה לא תוסף, זה חול רחצה (רשום Parrot sand, ולמטה רשום "low in germs" חול תוכים דל חיידקים?
)
לא מבינה למה משווקים חול רחצה לתוכים, דל חיידקים או לא.. למיטב ידיעתי רק ציפורים מתקלחות בחול או שאני טועה?
בכל מקרה לדעתי זה מיותר.. התוכי עלול לאכול את זה וזה עלול לגרום לחסימה במערת העיכול
לא מבינה למה משווקים חול רחצה לתוכים, דל חיידקים או לא.. למיטב ידיעתי רק ציפורים מתקלחות בחול או שאני טועה?
בכל מקרה לדעתי זה מיותר.. התוכי עלול לאכול את זה וזה עלול לגרום לחסימה במערת העיכול
חח ומהמוכרת אמרה לי שזה תוסף מזון 
זה אכיל (לפי מה שהבנתי) לציפורים נותנים את זה גם למקלחות וגם כדי לאכול
בטבע הם אוכלים אבנים קטנות/שברי צדפים כי זה עוזר להם לטחון זרעים גדולים בקיבה
אבל תוכים הם לא ציפורים , הם מפוררים את המזון לחתיכות קטנות ובולעים לכן הדבר האחרון שהם צריכים זה אבנים למאכל
גם לציפורים זה מיותר לדעתי, יש וטרינרים שטיפלו במקרים של חסימות מעיים כתוצאה מאכילת "תוסף המזון" הזה
בטבע הם אוכלים אבנים קטנות/שברי צדפים כי זה עוזר להם לטחון זרעים גדולים בקיבה
אבל תוכים הם לא ציפורים , הם מפוררים את המזון לחתיכות קטנות ובולעים לכן הדבר האחרון שהם צריכים זה אבנים למאכל
גם לציפורים זה מיותר לדעתי, יש וטרינרים שטיפלו במקרים של חסימות מעיים כתוצאה מאכילת "תוסף המזון" הזה
צודקת בהחלט שירלי. מיותר לחלוטין וההצעה שלי היא שתזדכה בחנות ותחליף במוצר אחר.
צריך לשים לב שבחנות מנסים למכור הכל מהכל ולא תמיד המוכרים יודעים או ממש מעניין אותם מה התוצאות.
בטבע ציפורים נצפו אוכלים חצץ או אבנים קטנות כדי לאפשר לזפק לטחון טוב יותר את המזון. אבל על אף שאנו מנסים לחקות את הטבע צריך גם לדעת שבטבע התנאים שונים מאשר בשבי. בשי התוכי מקבל מזון נקי ואיכותי ברוב הפעמים ואינו זקוק לתוספת על מנת לפרק את המזון או לעכלו טוב יותר. נוצר מצב בדיוק כפי ששירלי ציינה שהאבנים גורמות לסתימה במעיים ולמצב שבו ללא ניתוח התוכי מת.
אני מכיר אישית אדם שהשתמש בהמלצת המוכר בגלילי עץ דחוסים המיועדים למכרסמים כמצע לתוכי ולצערנו הגוזל מת מחנק כאשר גליל כזה נתקע לו בגרון. לא כל מה שמצוייר עליו תוכי טוב לשימוש וצריך להפעיל שיקול דעת.
צריך לשים לב שבחנות מנסים למכור הכל מהכל ולא תמיד המוכרים יודעים או ממש מעניין אותם מה התוצאות.
בטבע ציפורים נצפו אוכלים חצץ או אבנים קטנות כדי לאפשר לזפק לטחון טוב יותר את המזון. אבל על אף שאנו מנסים לחקות את הטבע צריך גם לדעת שבטבע התנאים שונים מאשר בשבי. בשי התוכי מקבל מזון נקי ואיכותי ברוב הפעמים ואינו זקוק לתוספת על מנת לפרק את המזון או לעכלו טוב יותר. נוצר מצב בדיוק כפי ששירלי ציינה שהאבנים גורמות לסתימה במעיים ולמצב שבו ללא ניתוח התוכי מת.
אני מכיר אישית אדם שהשתמש בהמלצת המוכר בגלילי עץ דחוסים המיועדים למכרסמים כמצע לתוכי ולצערנו הגוזל מת מחנק כאשר גליל כזה נתקע לו בגרון. לא כל מה שמצוייר עליו תוכי טוב לשימוש וצריך להפעיל שיקול דעת.
- matzas
- בקיעה

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: אמיר
אלי, גם אני קיבלתי המלצה להשתמש בגלילים הדחוסים הללו, ואני משתמש בהם באחד הכלובים שלי (אין בו רשת תחתונה)...
היום בערב זה הולך להיזרק,
האם יש פיתרון לרשת תחתונה?? היכן ניתן לרכוש, איזה סוג רשת? אופציה אחרת??
תודה.
היום בערב זה הולך להיזרק,
האם יש פיתרון לרשת תחתונה?? היכן ניתן לרכוש, איזה סוג רשת? אופציה אחרת??
תודה.
בברכה
אמיר
אמיר
אתה יכול לשים רשת ריבועים גמישה, תכופף אותה בצדדים וככה תהיה הפרדה מהתחתית
ככה עושים לדוגמה בקופסאות לגוזלים כדי שתהיה הפרדה מהלשלשת
מצרפת תמונה (מקווה שתבין לפי זה)
http://www.tukinfo.com/forum/download/f ... CF1893.jpg
ככה עושים לדוגמה בקופסאות לגוזלים כדי שתהיה הפרדה מהלשלשת
מצרפת תמונה (מקווה שתבין לפי זה)
http://www.tukinfo.com/forum/download/f ... CF1893.jpg
- matzas
- בקיעה

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: אמיר
אבל כשהם יעמדו על זה, זה לא יתכופף מהכובד שלהם?? בכל אופן מדובר על זוג בוגר...
בברכה
אמיר
אמיר
לא קניתי את זה רק צילמתי בחנות,
נהפכתי להיות אחד שלפני שקונה מברר עכשיו כל דבר לעומק וטוב שכך
תודה רבה
נהפכתי להיות אחד שלפני שקונה מברר עכשיו כל דבר לעומק וטוב שכך
תודה רבה

טוב שאתה מברר לפני 
אמיר, אפשר לקחת רצועה קטנה יותר של רשת, לכופף בצדדים ולשים מתחת לרשת הגדולה לחיזוק
נגיד:
בתמונה אצלי התוכים היו במשקל של בוגר אפשר לומר, והרשת לא התכופפה מהמשקל שלהם
אם מדובר ברשת גדולה יותר אז כן יש סיכוי שהיא תתכופף וחיזוק (או כמה חיזוקים, תלוי בגודל הכלוב) יפתור את העניין

אמיר, אפשר לקחת רצועה קטנה יותר של רשת, לכופף בצדדים ולשים מתחת לרשת הגדולה לחיזוק
נגיד:
בתמונה אצלי התוכים היו במשקל של בוגר אפשר לומר, והרשת לא התכופפה מהמשקל שלהם
אם מדובר ברשת גדולה יותר אז כן יש סיכוי שהיא תתכופף וחיזוק (או כמה חיזוקים, תלוי בגודל הכלוב) יפתור את העניין