קצת רקע לשאלות: יש לי כלוב של מטר מרובע ובו שני זוגות קוקוטיילים וזוג תוכונים..
זוג קוקוטיילים אחד מחובר לגמרי, מזדווג, מנקה אחד את השני, נכנס יחד לתא.. רואים עליהם שהם זוג..
בזוג השני אני גם רואה כימיה, מנקים אחד את השני, אבל לא יותר מזה.. לפחות לפי מה שראיתי..
יש להם שני תאים..
התוכונים צעירים, אבל אני גם רואה שהם מזדווגים, בכל מקרה, לא נראה לי שהם יתרבו בקרוב..
שאלות:
1) הזכר מהזוג המחובר יותר נכנס הרבה לתא אחד, וגם הנקבה, אבל גם הרבה פעמים אני רואה אותו נכנס לתא השני.
למה הוא נכנס לתא השני? הנקבה שלו לא נכנסת לתא השני אבל רק הוא נכנס לתא השני ויוצא.. הוא שם כמה דקות.
למה?
2) הזכר של הזוג הפחות מחובר נכנס לתא השני, הוא לא נשאר שם הרבה זמן אבל הוא נכנס.. והנקבה משום מה, לא נראה לי בכלל בעניין של להתחבר אליו.. זה נורמלי?
3) היום הזוג המחובר הזדווג, ופתאום מגיע הזכר השני ומפריע להם! הספקתי לצלם את זה, אולי אני אעלה את זה יותר מאוחר.. באמצע הזיווג של הזוג המחובר הוא פשוט הפריע להם.. זה קרה גם אתמול, הזכר כבר עלה על הנקבה, ושנייה לפני שהם התחילו עם העניינים הוא פשוט הפסיק אותם.. זה נורמלי? מה עושים אם לא?
4) הזוג תוכונים צעיר, בני בערך חצי שנה, הדונגית של הנקבה רק השתנתה, ושל הזכר עדיין ורודה.. בכל זאת ראיתי אותם כל הזמן מזדווגים ומנקים אחד את השני.. כמו זוג..
זה נורמלי? צריך לעשות משהו או מה?
5) התוכונים לא מסתכלים לתא הטלה שלהם, אלא רק מסתכלים לתאי הטלה של הקוקוטיילים.. לא ראיתי אותם נכנסים לתאים הגדולים, אבל ראיתי התעניינות (עמידה בכניסה והצצה פנימה). לא נראה לי שהם יטילו בתאים הגדולים כי הקוקוטיילים לא ייתנו להם..
אני צריך לגרום להם התעניינות בתא הקטן? מה עושים במצב כזה?
תודה לעונים,
איתי כרמי