ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זמן ריקון זפק
מנהל: מפקחים
- matzas
- בקיעה

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: אמיר
זמן ריקון זפק
אני זקוק לנוסחה שתחשב את זמן ריקון הזקף מסיום הארוחה ועד הארוחה הבאה...
כיצד ניתן לחשב את זה??
כיצד ניתן לחשב את זה??
בברכה
אמיר
אמיר
Re: זמן ריקון זפק
אין נוסחה לזה, זה לא זמן קבוע כיוון שקודם כל זה תלוי בגיל הגוזל.
גוזל צעיר מקבל כמות קטנה ומתרוקן מהר יותר, צריך להאכילו כל שעתיים-שלוש שעות, וגוזל מבוגר יותר אוכל כל 4-5 שעות וכך הלאה.
שנית, גם אם בגיל מסוים הגוזל אמור להתרוקן תוך 3 שעות לדוגמה, אבל אם הדייסה סמיכה מדי או הגוזל הואכל יותר מדי
או מסיבה כלשהי יש האטה בזפק - הריקון יימשך יותר זמן, ואי אפשר יהיה להאכיל לאחר 3 שעות,
אז שוב, זה לא תמיד קבוע.
מה שעושים זה פשוט מאכילים לפי 10% ממשקל הגוזל, בודקים כל חצי שעה נגיד, עד שהזפק מתרוקן,
וכשהוא ריק מודדים את הזמן משעת הריקון ועד שעת ההאכלה, וככה יודעים איך לסדר את הארוחות.
אם ראינו שהוא מתרוקן תוך 4 שעות, מסדרים ארוחות לפי השעות 7:00, 11:00, 15:00, 19:00, 23:00
אם הוא מתרוקן תוך 5 שעות.. 7:00, 12:30, 18:00, 23:00 (עדיף בצהריים שיהיה מרווח של 5 וחצי שעות בין הארוחה ולא 5,
כדי שמרווח הארוחות בין הארוחה האחרונה של הלילה לבין הראשונה של הבוקר לא יהיה ארוך מדי. כלומר 8 שעות במקום 9 שעות.)
וכך הלאה.
גוזל צעיר מקבל כמות קטנה ומתרוקן מהר יותר, צריך להאכילו כל שעתיים-שלוש שעות, וגוזל מבוגר יותר אוכל כל 4-5 שעות וכך הלאה.
שנית, גם אם בגיל מסוים הגוזל אמור להתרוקן תוך 3 שעות לדוגמה, אבל אם הדייסה סמיכה מדי או הגוזל הואכל יותר מדי
או מסיבה כלשהי יש האטה בזפק - הריקון יימשך יותר זמן, ואי אפשר יהיה להאכיל לאחר 3 שעות,
אז שוב, זה לא תמיד קבוע.
מה שעושים זה פשוט מאכילים לפי 10% ממשקל הגוזל, בודקים כל חצי שעה נגיד, עד שהזפק מתרוקן,
וכשהוא ריק מודדים את הזמן משעת הריקון ועד שעת ההאכלה, וככה יודעים איך לסדר את הארוחות.
אם ראינו שהוא מתרוקן תוך 4 שעות, מסדרים ארוחות לפי השעות 7:00, 11:00, 15:00, 19:00, 23:00
אם הוא מתרוקן תוך 5 שעות.. 7:00, 12:30, 18:00, 23:00 (עדיף בצהריים שיהיה מרווח של 5 וחצי שעות בין הארוחה ולא 5,
כדי שמרווח הארוחות בין הארוחה האחרונה של הלילה לבין הראשונה של הבוקר לא יהיה ארוך מדי. כלומר 8 שעות במקום 9 שעות.)
וכך הלאה.
- matzas
- בקיעה

שירלי תודה,
הגוזלים שלי מנוצים כבר, וקשה לראות את הזפק,
אמנם כשהוא מלא רואים אותו בבירור, אבל כשהוא חצי או פחות, בקושי רואים אותו...
האם יכול להיות בעיה אם נותנים לאכול לפני ריקון הזפק, ולא נותנים 10% מלא -- גם הם לא רגילים לאכול מהמזרק ואוכלים לי פחות מ- 10%.
אז אני נותן יותר ארוחות, ולא תמיד לפי זפק... אפשרי כרגע??
הגוזלים שלי מנוצים כבר, וקשה לראות את הזפק,
אמנם כשהוא מלא רואים אותו בבירור, אבל כשהוא חצי או פחות, בקושי רואים אותו...
האם יכול להיות בעיה אם נותנים לאכול לפני ריקון הזפק, ולא נותנים 10% מלא -- גם הם לא רגילים לאכול מהמזרק ואוכלים לי פחות מ- 10%.
אז אני נותן יותר ארוחות, ולא תמיד לפי זפק... אפשרי כרגע??
בברכה
אמיר
אמיר
יכולה להיות בעיה, עדיף לא "לערבב" מזון חדש במזון ישן (להוסיף דייסה חדשה על הדייסה שנמצאת בזפק)
אולי חד פעמי לא יקרה כלום, אבל אם שוב ושוב מאכילים מזון חדש על ישן, נוצר מצב שהדייסה הישנה מחמיצה ו"מקלקלת" את המזון החדש,
ואז עלולים להיות גזים ו/או פטריות - לפחות זה מה שידוע לי
כדי לבדוק אם הזפק ריק אפשר למשש עם האגודל בעדינות ו/או להזיז עם האגודל את הנוצות ולראות את הזפק
אם מרגישים בליטה עגלגלה משמעותית עדיף לחכות חצי שעה-שעה
אם מרגישים בליטה קטנטנה או שה"חזה" של הגוזל חלק, אפשר להאכיל
אולי חד פעמי לא יקרה כלום, אבל אם שוב ושוב מאכילים מזון חדש על ישן, נוצר מצב שהדייסה הישנה מחמיצה ו"מקלקלת" את המזון החדש,
ואז עלולים להיות גזים ו/או פטריות - לפחות זה מה שידוע לי
כדי לבדוק אם הזפק ריק אפשר למשש עם האגודל בעדינות ו/או להזיז עם האגודל את הנוצות ולראות את הזפק
אם מרגישים בליטה עגלגלה משמעותית עדיף לחכות חצי שעה-שעה
אם מרגישים בליטה קטנטנה או שה"חזה" של הגוזל חלק, אפשר להאכיל
- matzas
- בקיעה

שוב תודה.
זה לא יהיה קבוע, רק ביום יומיים הראשונים, עד שהם ואני נתרגל למזרק...
אבל אני אנסה להוזיז את הנוצות ולבדוק...
זה לא יהיה קבוע, רק ביום יומיים הראשונים, עד שהם ואני נתרגל למזרק...
אבל אני אנסה להוזיז את הנוצות ולבדוק...
בברכה
אמיר
אמיר
אם הגוזלים מנוצים במקביל להאכלות תתחיל לחשוף אותם למזון מוצק.
מעולה, ככה צריך