ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שמעתי ציוצים :)
מנהל: מפקחים
Re: שמעתי ציוצים :)
לדעתי אם הגוזל לא בקע הוא במצוקה או שהוא מת. את יכולה להוציא את הביצה ולבדוק מה קורה?
לרחוץ ידיים היטב להניח על נייר מגבת את הביצה ואפילו לפתוח מעט מסביב לחור בעדינות. לבדוק קודם כל שהגוזל חי ומגיב.
לרחוץ ידיים היטב להניח על נייר מגבת את הביצה ואפילו לפתוח מעט מסביב לחור בעדינות. לבדוק קודם כל שהגוזל חי ומגיב.
אני לא מאמינה שזה קרה לי!!!!!!!!!!
למה זה קורה?
הגוזל מת בפנים
זה נראה כאילו הוא התייבש.. למרות שהוא כבר היה מחוץ לשקיק
אתם לא מאמינים איזה בלונדיני צהבהב עם מלא שערות
אוף!!!!!!
למה האמא לא הצילה אותו??????????

השקיק קרוע מכל הכיוונים יש רק בחלק על הפנים שלו שזה דבוק וכנראה אולי הוא לא יכל לנשום???
למה זה קורה?
הגוזל מת בפנים
זה נראה כאילו הוא התייבש.. למרות שהוא כבר היה מחוץ לשקיק
אתם לא מאמינים איזה בלונדיני צהבהב עם מלא שערות
אוף!!!!!!
למה האמא לא הצילה אותו??????????
השקיק קרוע מכל הכיוונים יש רק בחלק על הפנים שלו שזה דבוק וכנראה אולי הוא לא יכל לנשום???
אני לא מפסיקה לבכות 
אני מאוד מצטערת לשמוע...
מומלץ לדאוג לתזונה עשירה כמה שיותר, השרייה 3-4 פעמים בשבוע, כנ"ל פירות וירקות מותרים
(שמתי לב עכשיו שלא רשמת שאת נותנת פרי וירק)
זה מאוד חשוב כי רק תערובות זה לא מספיק
לא יודע אם זה קשור ספציפית לכאן, אבל תזונה עשירה בהחלט מובילה להטלות מוצלחות ובריאות גוזלים
(אני זוכרת גם בהטלה קודמת הייתה ביצה יבשה)
לדאוג למקלחות סדירות, לוודא שהתא לא חשוף לשמש ישירה..
בהצלחה בהמשך. מקווה שיבקע גוזל מהביצה שנותרה

מומלץ לדאוג לתזונה עשירה כמה שיותר, השרייה 3-4 פעמים בשבוע, כנ"ל פירות וירקות מותרים
(שמתי לב עכשיו שלא רשמת שאת נותנת פרי וירק)
זה מאוד חשוב כי רק תערובות זה לא מספיק
לא יודע אם זה קשור ספציפית לכאן, אבל תזונה עשירה בהחלט מובילה להטלות מוצלחות ובריאות גוזלים
(אני זוכרת גם בהטלה קודמת הייתה ביצה יבשה)
לדאוג למקלחות סדירות, לוודא שהתא לא חשוף לשמש ישירה..
בהצלחה בהמשך. מקווה שיבקע גוזל מהביצה שנותרה

מצער לשמוע.אני יודע שזה קשה אבל זה חלק מהגידול וזה לא בידיים שלך. דברים כאלה קורים ולעיתים לגוזל אין כוח לבקוע, לעיתים הקליפה עבה מידי ולפעמים חסר לחות וכתוצאה מכך נוצר יובש ש"לוכד" אותו ולא מאפשר לו להתנועע ולצאת.
מקווה שעם הביצה הנותרת יהיה יותר מוצלח וגם אם לא לא להתייאש.ההורים עצמם רוכשים ניסיון עם כל הטלה וכל סבב ותראי שעוד יהיו הטלות מוצלחות ובקיעות.
לגבי התזונה. כמו ששירלי ציינה התזונה הינה מרכיב חשוב בבקיעות מוצלחות. ככל שהגוזל מקבל בביצה יותר מזון איכותי ומזין הוא חזק יותר והסיכוי שלו לשרוד גדל. לכן כדאי להעשיר את המזון במיוחד לקראת עונת הרבייה ובמהלכה.
תערובת השרייה מזון ביצים ירק פרי סידן ותערובת עשירה יכולים למנוע בעיות רבות.
מאחל לך הצלחה בהמשך והמשיכי לעדכן
מקווה שעם הביצה הנותרת יהיה יותר מוצלח וגם אם לא לא להתייאש.ההורים עצמם רוכשים ניסיון עם כל הטלה וכל סבב ותראי שעוד יהיו הטלות מוצלחות ובקיעות.
לגבי התזונה. כמו ששירלי ציינה התזונה הינה מרכיב חשוב בבקיעות מוצלחות. ככל שהגוזל מקבל בביצה יותר מזון איכותי ומזין הוא חזק יותר והסיכוי שלו לשרוד גדל. לכן כדאי להעשיר את המזון במיוחד לקראת עונת הרבייה ובמהלכה.
תערובת השרייה מזון ביצים ירק פרי סידן ותערובת עשירה יכולים למנוע בעיות רבות.
מאחל לך הצלחה בהמשך והמשיכי לעדכן

היי חברים,
תודה על העזרה, והעידוד.
כן חשוב לי להוסיף שאני נותנת גם חסה, גמבה, תירס, גזר, ותפוח
אני משאירה להם בכלוב הם לא אוכלים, רק עם אני מאכילה אותם.
ולא תמיד האמא נמצאת בחוץ כדי לאכול פרי כיון שהיא דוגרת.
אבל אין בעיה עם זה כי תמיד שאני רואה את קוקי בחוץ ואני בבית אני נותנת לה פרי/ירק.
רק חשוב לי להבין למה האמא לא עזרה לו לצאת מהביצה????
חוסר ניסיון? הרי הביצה כן הייתה פוריה, וכן גדל והתפתח, וכמובן גם היה חי והשמיע ציוצים.
מקווה להטלות טובות

תודה על העזרה, והעידוד.
כן חשוב לי להוסיף שאני נותנת גם חסה, גמבה, תירס, גזר, ותפוח
אני משאירה להם בכלוב הם לא אוכלים, רק עם אני מאכילה אותם.
ולא תמיד האמא נמצאת בחוץ כדי לאכול פרי כיון שהיא דוגרת.
אבל אין בעיה עם זה כי תמיד שאני רואה את קוקי בחוץ ואני בבית אני נותנת לה פרי/ירק.
רק חשוב לי להבין למה האמא לא עזרה לו לצאת מהביצה????
חוסר ניסיון? הרי הביצה כן הייתה פוריה, וכן גדל והתפתח, וכמובן גם היה חי והשמיע ציוצים.
מקווה להטלות טובות

יש מספר סיבות למצב שנוצר אצלך ובין הסיבות העיקריות אפשר להצביע על כך שקליפת הביצה עבה מידי מה שיכול לגרום לגוזל לתשישות. סיבה נוספת זה חוסר לחות. לאחר שהגוזל בעצם פותח פתח בביצה נכנס אויר יבש ומייבש את הקרום שבו עטוף הגוזל. כאשר הביצה סגורה ישנה לחות פנימית בתוך הביצה שמאפשרת לגוזל תנועתיות אך ברגע שהביצה נפתחת יש זמן מוגבל שבו הגוזל יכול לצאת. הידבקות הקרום לגופו ופניו של הגוזל בעצם כולאים אותו במין מעטפת שנדבקת לגופו ולא מאפשרים לו תנועה שהוא זקוק לה על מנת להמשיך ולשבור את הקליפה. קרום שמתייבש על פניו של הגוזל יגרום לו לחנק. נתקלתי במקרים שהאם עוזרת לגוזל ומכרסמת את הקליפה אבל הפעולה הזאת של האם אינה פעולה שאפשר לצפות לה בכל מקרה.
לידע כללי. אני נגד התערבות מאחר ועלול להיגרם נזק לגוזל. לכן עדיף תמיד לאפשר לגוזל לבקוע בכוחות עצמו.
אם נוצר מצב שיש אפשרות לעקוב אחר התקדמות הגוזל כדאי לעשות זאת. בכל מקרה התערבות צריכה להיעשות לאחר 72 שעות מרגע בו הגוזל החל בבקיעה. כלומר מרגע שרואים סדק ראשוני (לא פתח) על גבי קליפת הביצה.
המידה ומחליטים לעזור לגוזל לבקוע צריך לעשות זאת בזהירות. להכין קיסמי אוזניים ומים פושרים. פינצטה או מלקחיים קטנים. להניח את הביצה על מגבת נקייה שלא תתגלגל.ולפתוח בזהירות את הביצה מסביב לפתח הקיים.תוך כדי אפשר להרטיב את הגוזל מסביב עם הקיסם לאחר שנטבל במים פושרים. אפשר להסיר חלק ניכר מהביצה כאשר את החלק האחורי (היכן שרגליו של הגוזל) להשאיר שלם כאשר הגוזל עדיין בתוכו. ללחלח מעט ולאפשר לגוזל לצאת בכוחות עצמו. אם לאחר שעה שעתיים הגוזל לא יצא לשחרר שוב מעט מסביב לביצה.
לידע כללי. אני נגד התערבות מאחר ועלול להיגרם נזק לגוזל. לכן עדיף תמיד לאפשר לגוזל לבקוע בכוחות עצמו.
אם נוצר מצב שיש אפשרות לעקוב אחר התקדמות הגוזל כדאי לעשות זאת. בכל מקרה התערבות צריכה להיעשות לאחר 72 שעות מרגע בו הגוזל החל בבקיעה. כלומר מרגע שרואים סדק ראשוני (לא פתח) על גבי קליפת הביצה.
המידה ומחליטים לעזור לגוזל לבקוע צריך לעשות זאת בזהירות. להכין קיסמי אוזניים ומים פושרים. פינצטה או מלקחיים קטנים. להניח את הביצה על מגבת נקייה שלא תתגלגל.ולפתוח בזהירות את הביצה מסביב לפתח הקיים.תוך כדי אפשר להרטיב את הגוזל מסביב עם הקיסם לאחר שנטבל במים פושרים. אפשר להסיר חלק ניכר מהביצה כאשר את החלק האחורי (היכן שרגליו של הגוזל) להשאיר שלם כאשר הגוזל עדיין בתוכו. ללחלח מעט ולאפשר לגוזל לצאת בכוחות עצמו. אם לאחר שעה שעתיים הגוזל לא יצא לשחרר שוב מעט מסביב לביצה.
וואי תודה על ההסבר! מפורט ומעולה...
אני מקווה שבפעם הבאה ההטלות והבקיעות יהיו יותר קלות.
ושנשמע רק ציוצים טובים!!!!
אני מקווה שבפעם הבאה ההטלות והבקיעות יהיו יותר קלות.
ושנשמע רק ציוצים טובים!!!!