ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי חדש...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

sagiroy
ביצה
ביצה

תוכי חדש...

שליחה על ידי sagiroy »

שלום לכולם..
בהרבה מזל טוב קניתי לורי בלאק קאפ בן שלושה חודשים פשוט מדהים(תמונות בהמשך).
עכשיו לשאלה שלי.
עד כה הרגילו אותו לדייסה והייתי רוצה לדעת אם כדי להמשיך לגדל אותו על דייסה או להתחיל להרגיל אותו לכופתיות ובאיזו דרך לעשות זאת.
תודה!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי חדש...

שליחה על ידי eli_lea »

תתחדש,
אתה מדבר על דייסה להאכלת גוזלים או דייסה ללורי?
sagiroy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sagiroy »

דייסה ללורי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תזונת הלורי בנויה ומבוססת על דייסה ללורים. חשוב לתת לולורים במיוחד הגדולים שביניהם דייסה כבסיס ובתוספת הרבה פירות.
ישנן כופתיות וחלק מהמגדלים משתמשים בהן להאכלת לורים. לעיתים ישנן תופעות לוואי שגורמות לשינוי צבע הנוצות ויתכן שהתהליך קשור לכבד. היתרון בכופתיות בתזונת הלורים שהלשלשת שלהם הופכת מוצקה יותר. בכל מקרה לא כל כופתיות מותאמות ללורי ויש עוברם כופתיות מיוחדות.
sagiroy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sagiroy »

אשמח לדעת איזה סוג של כופתיות כדאי לי לקנות ללורי שלי ומאיזה גיל בערך להתחיל להרגיל אותו אליהן
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כופתיות שמיועדות ללורי אינן כופתיות "רגילות" .צריך להיות מצויין על האריזה כופתיות ללורי. כופתיות ללורי מכילות פרוקטוז בכמות גדולה יותר מכופתיות רגילות. מאחר ואני עובד עם פריטי בירד ברוב המוצרים שלהם אני יכול להעיד על המזון שלהם כמזון מצויין. ישנן חברות מוכרות שגם הן משווקות כופתיות ללורי אך אין לי חוות דעת של מגדלים לגבי האיכות. אני יכול לתת חוות דעת על פריטי בירד מאחר וסיפקתי למגדלים והם היו מרוצים.לפני כשנה וחצי בערך חבר פורום אמר לי שיש שינוי בצבע הנוצות של הלורי שלו ולאחר שהפסיק לתת כופתיות צבע הנוצות חזר לצבע המקורי. מלבדו שמעתי על עוד מקרה כאשר המזון היה של חברה אחרת(ממש לא זוכר של איזו חברה)
sagiroy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sagiroy »

הלורי החליף את צבע הנוצות עם הכופתיות של חברת בירד?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כן, אבל כמו שאמרתי זה לא משהו שקורה רק בחברת פריטי בירד וזה לא נפוץ. ישנם תוכים שיש להם כנראה רגישות לכופתיות ולכן צריך לעקוב ולראות האם יש תופעות לוואי ללא קשר לחברה שמייצרת. תופעות לוואי יכולות להופיע אצל אחוז מסויים של תוכים בדיוק כמו אצלנו כאשר הגוף רגיש למזון שאחרים לא רגישים אליו. מתוך עשרות (שאני מכיר) שמשתמשים בכופתיות ללורים שמעתי על שני מקרים בלבד מחברות שונות.אני מעריך שיש עוד כאלה שלא כותבים או מפרסמים ולכן צריך לבחון כל דבר לגופו.
sagiroy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sagiroy »

אז מה אתה אומר נקח תצאנס וננסה לתת לו כופתיות ולבדוק אם יש השפעה ואם אין אני רק ירוויח או שעדיף להישאר עם הדייסה ללורי ולהתמודד עם הלשלשת המימית?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה תלוי בך, תופעות הלוואי כפי שציינתי נדירות אבל קיימות ולכן הבאתי לתשומת ליבך. לא מדובר בתופעות לוואי שמסכנות את התוכי ותמיד אפשר לחזור לדייסה. הכופתיות לא פותרות את עניין הלשלשת הנוזלי כי במקביל למתן כופתיות עדיין תזונת הלורי מבוססת על לא מעט פירות. כופתיות עוזרות אבל לא פותרות את הבעייה.
ישנם שמתמודדים עם הבעייה ע"י כך שהם נותנים לתוכי כלוב גדול ומרווח עם קולטי ליכלוך ויש גם שימגנו את הכלוב מסביב (בכלובים קטנים יותר ) עפ פרספקס שקוף או משהו דומה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”