ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
יעוץ לגבי תוכונים
מנהל: מפקחים
Re: יעוץ לגבי תוכונים
כמה זמן כבר יש לה את הקרחת והנפיחות הזו ?
לפני מספר ימים.
יש לציין שהיא לא נמצאת בתחתית הכלוב שזה סימן זיהוי.
יש לציין שהיא לא נמצאת בתחתית הכלוב שזה סימן זיהוי.
אני לא מציע לעשות שינויים שיכולים לגרום לה ללחץ. תנסה לדאוג שבכלוב שבו היא נמצאת יהיה חמים.
האם המקום קשה למגע כאשר אתה נוגע בעדינות?
האם המקום קשה למגע כאשר אתה נוגע בעדינות?
הייתי היום אצל הוטרינר. הוא אמר שזה לא ביצה כלואה, הוא אמר שהיא אולי אוגרת ביצים לפני הטלה.
אני משתדל כל כמה זמן להאכיל את הנקבה באבקת ביצים כמו בהוראות של eli ומקרב אליה את הגיר לתוספר סידן.
אני משתדל כל כמה זמן להאכיל את הנקבה באבקת ביצים כמו בהוראות של eli ומקרב אליה את הגיר לתוספר סידן.
היית אצל ד"ר לביא יעקב? או אצל מישהו אחר? 
תוכית לא אוגרת ביצים, אין דבר כזה..
נוצרת אצלה ביצה אחת בגוף ותוך 48 שעות היא מטילה את הביצה. לאחר מכן מתחילה ליצור ביצה חדשה
נשמע שהווטרינר הזה לא מבין בציפורים.
כדאי ללכת לווטרינר שמבין בבעלי כנף, אולי זו ביצה כלואה, אולי ביצה שנשברה והתוכן שלה גורם לנפיחות הזו
אולי זה גידול..
זה לא תקין ולא נורמלי ולדעתי גם וטרינר שלא מבין בתוכים אמור לשים לב לזה...
נראה לי שאין ברירה אלא ללכת למרכז. למיטב ידיעתי אין בצפון וטרינר של בעלי כנף.
יש הרבה שמוכנים לטפל או אומרים שהם יכולים לטפל, אבל בעצם מסתבר שאין להם חצי מושג על תוכים...
בהצלחה

תוכית לא אוגרת ביצים, אין דבר כזה..
נוצרת אצלה ביצה אחת בגוף ותוך 48 שעות היא מטילה את הביצה. לאחר מכן מתחילה ליצור ביצה חדשה
נשמע שהווטרינר הזה לא מבין בציפורים.
כדאי ללכת לווטרינר שמבין בבעלי כנף, אולי זו ביצה כלואה, אולי ביצה שנשברה והתוכן שלה גורם לנפיחות הזו
אולי זה גידול..
זה לא תקין ולא נורמלי ולדעתי גם וטרינר שלא מבין בתוכים אמור לשים לב לזה...
נראה לי שאין ברירה אלא ללכת למרכז. למיטב ידיעתי אין בצפון וטרינר של בעלי כנף.
יש הרבה שמוכנים לטפל או אומרים שהם יכולים לטפל, אבל בעצם מסתבר שאין להם חצי מושג על תוכים...
בהצלחה

אין מושג כזה "אוגרת ביצים".כשהביצה מגיעה לאיזור הביב היא בדרכה החוצה. יתכן שלא מדובר בביצה כלואה על אף שזה נראה כך אבל יתכן שמדובר בגידול או מה שנקרא "צניחת הביב".
צניחת הביב אופיינית לנקבות בוגרות. כאשר לתוכי ישנם חוסרים או כתוצאה מהטלות מרובות שרירי הבטן התחתונה אינם יכולים לכווץ חזרה את את הביב ואת האיזור של הבטן התחתונה ונוצרת נפיחות שנראית כאילו ישנה ביצה שעומדת לצאת.לרוב מקרים אלה נוצרים ממחסור בסידן ותזונה לקוייה או מהטלות חוזרות ונשנות בתדירות גבוהה בשילוב עם תזונה לקוייה.
ראשית תגביר את מתן הסידן לתוכי ובמקביל תעלה תמונה לפורום מענה וטרינרי כדי שד"ר שרביט יתן גם הוא את חוות דעתו. תכתוב שהיית אצל וטרינר בצפון ומה לדעת הוטרינר הבעייה.
אם התוכי לא אוכל מהסידן אפשר לקחת סכין ולגרד את הסידן על המזון. פשוט למצוא שיטה שהתוכי יקבל יותר סידן.
צניחת הביב אופיינית לנקבות בוגרות. כאשר לתוכי ישנם חוסרים או כתוצאה מהטלות מרובות שרירי הבטן התחתונה אינם יכולים לכווץ חזרה את את הביב ואת האיזור של הבטן התחתונה ונוצרת נפיחות שנראית כאילו ישנה ביצה שעומדת לצאת.לרוב מקרים אלה נוצרים ממחסור בסידן ותזונה לקוייה או מהטלות חוזרות ונשנות בתדירות גבוהה בשילוב עם תזונה לקוייה.
ראשית תגביר את מתן הסידן לתוכי ובמקביל תעלה תמונה לפורום מענה וטרינרי כדי שד"ר שרביט יתן גם הוא את חוות דעתו. תכתוב שהיית אצל וטרינר בצפון ומה לדעת הוטרינר הבעייה.
אם התוכי לא אוכל מהסידן אפשר לקחת סכין ולגרד את הסידן על המזון. פשוט למצוא שיטה שהתוכי יקבל יותר סידן.