ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
החתמת קוקוטייל
מנהל: מפקחים
Re: החתמת קוקוטייל
מסובך אם אין מספיק ניסיון וידע. גוזלים רגישים לטעויות ולכן צריך להקפיד מאוד לא לבצע טעויות.
כשמדובר בבעל חיים תמיד יכולות לצוץ בעיות. חלק מהבעיות לא קשורות אלינו ואין לנו שליטה עליהם אבל מגדל מנוסה יכול לאבחן את הבעייה מוקדם ויכול לפתור אותה (גם לא תמיד) לכן אי אפשר להגיד אם מה שאתה יודע מספיק או לא. אם אתה לוקח גוזל בגיל שלושה שבועות והוא בריא רוב הסיכויים שתצליח לגדל אותו .
יתכנו בעיות שקשורות למערכת החיסונית של הגוזל. יתכנו בעיות שנובעות מזיהום שקשורות גם הן למערכת החיסונית. יתכנו מחלות שמתפרצות שהועברו לגוזל מההורים אם הם נשאים. יתכנו בעיות כתוצאה מהאכלה או תזונה לא נכונה וטובה. יש הרבה גורמים שמשפיעים על התפתחות הגוזל. לא כל המחלות ולא כל הבעיות מתפרצות מיד וזה יכול לקרות בכל שלבי ההאכלה.
כדי למזער את האפשרות שהגוזל יחלה יש לשמור על סביבת האכלה סטרילית. יש לחטא את כלי האוכל והמזרקים לאחר כל האכלה. יש לנקות את המצע של הגוזל לאחר כל האכלה. לדאוג לטמפרטורה ולחות שמתאימים לגילו של הגוזל וכו'.
כדי למזער את האפשרות שהגוזל יחלה יש לשמור על סביבת האכלה סטרילית. יש לחטא את כלי האוכל והמזרקים לאחר כל האכלה. יש לנקות את המצע של הגוזל לאחר כל האכלה. לדאוג לטמפרטורה ולחות שמתאימים לגילו של הגוזל וכו'.
עם אני מוציא קונה גוזל בן 3 וחצי שבועות ההחתמה תקלקל נכון?
כי זה מה שיש למגדל והוא היחידי בסביבה שלי
כי זה מה שיש למגדל והוא היחידי בסביבה שלי

התוכי של יריו (:
שלושה וחצי שבועות זה גוזל די גדול. הוא עלול להיות די מפוחד בהתחלה. יתכן גם קושי בהאכלת הגוזל לפחות בהתחלה.
100 גרם לא יספיקו לדעתי. תקנה 1/4 קילו אם מתאפשר לך. תמיד עדיף שיהיה מעט יותר מאשר יחסר.