ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג׳קו בעבודה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
maxi
ביצה
ביצה

ג׳קו בעבודה

שליחה על ידי maxi »

שלום אני מקסי ( חדש כאן).
רציתי להתייעץ איתכם, חבר שלי הביא מהבית את התוכי שלו (ג׳קו) כי לא הסתדר עם אישתו. התוכי בן 4 שנים והוא כאן נמצא בבית מלחה, זה אומר איפה שיש את כול הכילים, גם יש רעש כשעובדים וגם יש אבק.
בעבודה אנחנו צוות של 10 איש שמסתובבים, וכול אחד רוצה לגעת בו. הוא מפחד ומנסה להתרחק כמה שהוא יכול. תמיד הוא נמצא מחוץ לכלוב שלו הכי למלה שיכול להיות.
השאילה לי היא למה הוא מפחד כול כך כאשר הוא בא מבית עם ילדים ושם כולם היו נוגעים בו?
אני בדרך כלל נותן לו לאכול וגם מחליף לא מים אפילו מנקה את הכלוב, האם הוא יכול להבין שזה אני? יש סיכוי שפעם אתן לי לגעת בו? ומה צריך לעשות כדי שזה יקרה?
מקווה שמבינים אותי אני די עולה חדש ולא יודע לכתוב נכון.
אשמח לעזרה :-)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: ג׳קו בעבודה

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,
אתה כותב ברור מאוד ואני לא רואה בעייה.

לגבי הג'אקו.
ראשית מקומו של התוכי אינו במפעל ובטח לא כזה שיש בו רעש ליכלוך ואבק. תוכים רגישים מאוד לריחות וחומרים ועלולים בשלב כלשהו לחלות. מקרים כאלה קורים ואני מכיר אנשים שלא היו מוכנים לוותר על הג'אקו מאחר ולא התאפשר להם לגדל אותו בבית ןהעבירו אותו למפעל או למועדון. לדעתי מדובר באנוכיות. אם אי אפשר לתת לתוכי תנאים מתאימים בבית למה לגרום לתוכי להיות מסכן ולא להעבירו לבית שם יקבל תנאים הולמים? החבר שלך צריך לדעת שאלו לא תנאים מתאימים לגידול תוכי ובטח שלא תוכי אינטלגנטי בג'אקו.
אישית אני לא מוכר תוכים מגידולי לאנשים שמתכוונים לשים אותם במועדונים או מפעלים וכו'. תוכי צריך סביבה שקטה נקייה נעימה ונוחה.

התוכי בהחלט יודע שאתה נותן לו אוכל מים ומנקה ומזהה אותך ללא ספק. אמנם הוא הגיע מבית עם ילדים אך הוא הועבר מסביבה בטוחה ומוכרת עם תנאי מחייה סבירים למקום הומה עם הרבה אנשים לא מוכרים ולכן הוא חשדן.
השיטה הכי טובה לקרב את התוכי אליך זו השיטה בה נותנים לתוכי מרווח ולא כופים עליו מגע. אם הוא לא מרגיש נוח ועולה לראש הכלוב תכבד את רגשותיות ואל תנסה בכל זאת לגעת בו. תשתמש בצ'ופרים ובמזונות שאהובים עליו. בהתחלה תגיש לו את המזון מריוק בניסיון לקרב אותו ושיקח מהיד ולאט לאט הוא יתקרב. אל תנסה לגעת בו עד שלא תהיה בטוח שהוא מעוניין והוא מתקרב אליך מרצון.
אתה יכול להשתמש כצ'ופר במזונות כגון אגוז, שקד, גרעין וכל דבר אחר שהוא אונב ואינו נמצא בתפריט היומי שלו.
אני מקווה שהתזונה שלו לפחות טובה.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: ג׳קו בעבודה

שליחה על ידי שירלי87 »

7570 כתב:כול אחד רוצה לגעת בו. הוא מפחד ומנסה להתרחק כמה שהוא יכול
מסכן הג'אקו...

הרעש והסביבה יכולים גם לגרום לתוכי סטרס, למרוט נוצות ועוד... תוכי לא צריך להיות בסביבה כזו.
זה פשוט מאמלל ומסכן את החיים שלו - תסביר את זה לחבר שלך מהמפעל

ולגבי השאלה האחרונה שלך אני רק אוסיף,
אם אנשים באופן קבוע מתקרבים אליו ומנסים לגעת בו בניגוד לרצונו, ובקיצור- מציקים לו ומפחידים אותו,
לא משנה כמה נחמד וסבלני תהיה, יכול להיות שהוא לא יתקרב אליך בגלל הטראומה שיש לו מהאנשים האחרים במפעל
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”