ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג'אקו או אמזונה?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

אבי777
ביצה
ביצה

ג'אקו או אמזונה?

שליחה על ידי אבי777 »

שלום לכל החברים!

שאלתי- יש לי נסיון בעבר עם ג'אקו, ברצוני שוב להכניס לבית תוכי, אך אני מאד מתלבט בין שתי האפשרויות, מדובר במשפחה עם ילדים קטנים,
אשמח לעצתכם והכוונתכם.
תודה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: ג'אקו או אמזונה?

שליחה על ידי eli_lea »

הכל תלוי באופן ההחתמה שהתוכי עבר ותלוי גם בצורה בה תגדלו אותו. כל תוכי יכול באותה מידה להיות חביב או תוכי מפוחד ונשכן.
השאלה היא מה אתה מחפש בתוכי ואת זה אתה צריך לשאול את עצמך ולבחור על פי האפשרויות.
למשל רמת רעש, כושר דיבור, יופי, גודל,אופי (יכול להשתנות גם בין אותו מין ותלוי במגדלים לא מעט) וכו'.
ronnie
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ronnie »

אם רעש לא בעיה אז אמזונה ילו קראון או בלו פרונט ******.
זו רק דעתי .
בהצלחה.
אני אישית מביא ג'קו עוד שבוע, וכבר יש לי קקדו.
אז כדי שלא יהיה יותר מידי רעש אני לוקח ג'אקו.
אבל בעתיד אולי אני יביא אמזונה.

[sales][/sales]
אבי777
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אבי777 »

55 כתב:הכל תלוי באופן ההחתמה שהתוכי עבר ותלוי גם בצורה בה תגדלו אותו. כל תוכי יכול באותה מידה להיות חביב או תוכי מפוחד ונשכן.
השאלה היא מה אתה מחפש בתוכי ואת זה אתה צריך לשאול את עצמך ולבחור על פי האפשרויות.
למשל רמת רעש, כושר דיבור, יופי, גודל,אופי (יכול להשתנות גם בין אותו מין ותלוי במגדלים לא מעט) וכו'.
שלום אלי ותודה על התשובה,
מה שחשוב לי זה כושר דיבור, ורמת רעש,
האם האמזונה בעלת כושר דיבור כשל הגא'קו?
האם היא פחות אינטליגנטית מהג'אקו?
ובאופן כללי- מדוע מחיר האמזונה גבוה משל הג'אקו?
האם גם האמזונה נוטה לאהוב רק את המטפל בה?
ואם כן- ניתן לימנוע את זה?
ועוד שאלה- האם כדאי לרכוש תוכי בוגר מחונך וחברותי מאשר לרכוש גוזל ולחכות המון זמן להתפתחות...?

מאד מאד אודה אם תוכל להאיר את עיני ולעשות לי סדר בענין
שוב תודה,
אבי תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם חשוב לך כושר דיבור ורמת רעש הג'אקו עונה על שני הקריטריונים ללא ספק.
לא כל סוגי האמזונות מדברות טוב. בין הסוגים שמדברים טוב יש את האמזונה
צהוב ראש - Double Yellow-headed Amazon
ואת ה
אמזונה ילו נייפ -
. Yellow-naped Amazon
האמזונות יקרות יותר בגלל שהן אינן נפוצות במיוחד.

חלק ניכר מהאמזונות הופכות לאגרסיביות ותוקפניות כלפי בני הבית והמגדל העיקרי בהגיען לגיל ריבוי.זוהי תופעה נפוצה אצל האמזונות.
הרבה מגדלים מעידים על אופי הפכפך מצד אחד ורמת רעש גבוהה מאוד מצד שני.
גידול תוכי מצריך גישה נכונה וידע ולכן ההתמודדות יותר קשה עם תוכים מסוגים אלה לעומת סוגים אחרים.

לגבי תוכי של אדם אחד . אין חיה כזאת. זוהי סטיגמה שנוצרה ורצה ברשת כמו הרבה סטיגמות נוספות שאין להן כל שחר.
אני יכול לתת לך הרבה מאוד דוגמאות של תוכים מסוג ג'אקו שהעברתי לבתים חמים וכולם ללא יוצא מן הכלל נהנים מהתוכי ומשחקים עימו.
לא רק מבוגרים אלה גם ילדים ואפילו ילדים קטנים מאוד. אני אתן לך קישור לדוגמא אחת מיני רבות שלצערי חלק ניכר לא נמצא וכותב באתר.
הג'אקו שלנו...
קישור נוסף:
ג'אקו מול ילד בן שנתיים

אני יכול להציג הרבה מאוד דיונים על סוגי תוכים שונים שמתנהגים למגדל עיקרי בצורה אחת ולשאר בני הבית בצורה שונה. לכולם מתאים הכינוי "תוכי של אדם אחד" אבל הצמידו אותו דווקא לג'אקו.
נכון שהג'אקו הרבה יותר אינטלגנטי וכתוצאה מכך הוא עלול למיין את האנשים אליהם הוא מתחבר יותר או פחות אבל הכל תלוי בגישה נכונה. אמרתי הרבה פעמים ואחזור על כך שוב. קניית תוכי לא מתחילה ומסתיימת בתשלום על התוכי והציוד והבאתו הבייתה. בעצם מרגע הבאתו הבייתה הכל מתחיל. בידי המגדל לקבוע את אופיו של התוכי וגישה נכונה עם ליווי והדרכה צמודה יכולים לעשות את ההבדל כולו.

לגבי משיכה של בעל חיים כלשהו לאחד מבני הבית יותר משל האחרים. אנילא רואה בזה משהו חריג וזה טבעי לכל בעלי החיים וכמובן גם לנו. אפשר לראות למשל את החייה המבוייתת ביותר שהיא הכלב לדוגמא. כשכל המשפחה מגיעה הבייתה הכלב ירוץ אל אחד מבני הבית אל זה שהוא מרגיש כלפיו הכי הרבה ולאחר מכן ירוץ ויכשכש לשאר. כמו שאמרתי גם לנו כבני אדם ביננו יש לנו עדיפות גם אם איננו מראים זאת בצורה שבעל חיים מראה.

אני נגד רכישת תוכי בוגר באופן ברור ועיקבי.
תוכי בוגר עבר וספג ממגדלים קודמים שעיצבו את אופיו על פי מה שהתאים להם. תוכי בוגר לדוגמא למד לומר מילים שאצלכם בבית לא אומרים (לא מזמן היה מקרה כזה כאן באתר ברכישה של תוכי גדול) תוכי בוגר רגיל לאורח חיים מסויים שהשינוי אצלכם בבית עלול לגרום לו לקשיי הסתגלות ואף דיכאון. למשל תוכי שרגיל היה במשך כל שעות היום או רובם לשהות מחוץ לכלוב או לטייל בבית. אם אתם תצטרכו לסגור את התוכי למשך חלק מהיום התוכי עלול לחוש כלוא מסוגר ונטוש ולפתח בעיות התנהגות.
תוכי בוגר למשל יכול לעבור טראומות שונות שלא ניכרות עליו למשל פחד מילדים כתוצאה מהצקה או הכאבה. תוכי כזה לא יסתגל לילדים בבית וירתע מהם ולכם לא יהיה מובן העניין. ישנן הרבה מאוד דוגמאות וסיבות ואני לא אמנה את כולן כי אני מאמין שהעיקרון מובן.

כאשר את מביאה תוכי צעיר הבייתה מקבלת אותו נכון ויודעת כיצד לפעול מולו בכל רגע נתון. יודעת כיצד לגרום לו לחבב את כל בני הבית ללא יותא מן הכלל. יודעת כיצד להתעלם מדברים שלא מתאימים לך ושעלולים בעתיד להתפתח לבעיות התנהגות זאת כמובן בליווי הדרכה ועזרה של המוכר ממנו קנית את צליחי ללא ספק. אני יודע שזה לא מובן מאליו לקבל קו פתוח בכל שעות היום למגדל לבירורים והתייעצויות אבל כדי להצליח את זקוקה לתמיכה הזאת וחשוב לברר שבאמת המוכר מספיק מקצועי אמין וסבלני לעזור לך באופן שוטף בגידול התוכי.

ניסיתי לגעת בדברים העיקריים ואם יש שאלות אשמח לענות.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

תוכי של אדם אחד מזכיר לי אני מכיר משהו שסיפר לי שהוא קנה גאקו ( לא בדק לא למד לא חקר - כלום קנה ספונטנית )
בקיצור בשלוש חודשיים הראשונים חלק מבני הבית לא נתנו לו יחס ופחדו מימנו - טבעי אנשים שלא גידלו בעבר בעלי חיים
כאשר שהם רצו בקרבת התוכי פתאום התוכי לא רצה בקרבתם .... הוא היה מסופק מהיחס שקיבל מהבחור ומאח שלו .... וראה בהם סוג של איום .
בקיצור הכל גישה ..............
לגבי אמזונות לא נפוצות כי מעטים האנשים שמגדלים אותם לריבוי .
אבי777
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אבי777 »

שלום אלי וכל החברים הנחמדים כאן,

אני ממש מבולבל ולא יודע מה להחליט ואני אסביר,
ראיתי קקדו והוא פשוט שבה את ליבי! איזה תוכי מופלא!
אממה- הבנתי שהרעש שהוא מייצר יגרום לי לבעיות עם השכנים..תמונה האם זה נכון?
שוב- מה שחשוב לי זה כושר דיבור, רמת רעש, תוכי אינטליגנטי, וכמובן שיהיה נחמד לכל בני הבית כולל ילדים קטנים,
מה עושים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קקדו נחשב לתוכי רועש מאוד. אם אתה לא מוכן לזה אל תרכוש קקדו מאחר ודי מהר תצטרך להיפרד ממנו.
רוניתכהן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רוניתכהן »

היי. לפני האקלקטוס, גידלתי קאקדו. נקבת קאקדו. שקטה להפליא, למעט צרחה או שתיים בבוקר, ומעט צרחות בערב. אבל זה מזל גדול.
אלי צודק, ברוב המקרים הם מרעישים בגדול.
היא התחברה מאוד לכל בני הבית, ניסתה פה ושם לנשוך בהתחלה, הילדים בעלי ואני לא חששנו והיא הרגישה ביטחון והפסיקה לנשוך.
אבל .......היה קשה עד בלתי אפשרי להחזיק אותה בבית. כששמנו אותה על הכלוב, בשלוש שניות היא הייתה למטה, ואז קרעה את הספה, את
הגומיות של החלון בסלון, הנעליים ועוד ועוד. אי אפשר היה לשחק איתה כל היום, או לראות אותה סגורה בכלוב.
בנוסף לזה, מהר מאוד מצאה דרך לפתוח את הכלוב. היא קלטה את העיתונים בתחתית הכלוב, ושלפה אותם בעזרת הרגליים, עם כל הלשלשת
כמובן. פיזרה את האוכל, גזרי העיתון עם הלשלשת, בקיצור, לכלוך נוראי.
האקלקטוס, מסתובב בבית, שמתי לו סולם, הוא עולה לכלוב לבד, יורד חזרה. כייף לראות שהוא נהנה בבית, הוא רגיל לכל בני הבית ובעיקר
מסתובב בחופשיות בבית. כך גם הג'אקו של החברים שלנו. קאקדו זה מאוד מפתה, אבל קשה מאוד לגדל אותו.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אכן היה לכם מזל בנושא הרעש,ככל שהקקדו גדל ובמיוחד לקראת גיל הבגרות מתחיל הרעש הרציני .
תוכים מזנים גדולים חייבים אספקה שוטפת של חומרי לעיסה.קקדו ידוע כתוכי שיכול לפרק גם
עצים חזקים במיוחד. אין ספק שמדובר בתוכי מדהים אבל די קשה לגדלו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”