ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
האם אפשר להרגיל/ לאלף תוכי ממסוג לורי פרא?
מנהל: מפקחים
-
yuval_lori
- ביצה

Re: האם אפשר להרגיל/ לאלף תוכי ממסוג לורי פרא?
קודם כל תודה על התשובות שירלי ...
עכשיו מה הכוונה כלוב רביה מה הגודל שלו המחיר? והאם יש לך אחד להמליץ לי עליו שמחירו 250-400 בערך ? איפה קונים אותו? אין לי מקום בבית פשוט ורק אחרי החופש הגדול אצליח להעביר אותו למרפסת שלי בבית..
עכשיו עם כרגע אחזיק אותו לבד בכלוב של A10 זה בסדר?
עוד נקודה.. קניתי לו שקית גדולה של גרעינים וזרעים והוא בקושי אוכל ממנה, וקניתי לו המון פירות וירקות ..
מה מומלץ לתת לו כל יום למלאות לו את המתקן אוכל הגרעינים וזרעים למינהם ולתת לו 2 אגסים ביום, תפוח/ תפוח וחצי, טיפה גמבה שהוא גם בקושי אוכל זה מספיק?
דרך אגב התוכי הוא פרא אך כאשר אני פותח לו את הכלוב ומחזיק לו תפוח/ אגס ביחד הוא אוכל מהיד שלי וכאשר הוא גם לא נושך אני נוהג לתת לו חטיף בריאות של תוכים ...
אשמח לתשובה
עכשיו מה הכוונה כלוב רביה מה הגודל שלו המחיר? והאם יש לך אחד להמליץ לי עליו שמחירו 250-400 בערך ? איפה קונים אותו? אין לי מקום בבית פשוט ורק אחרי החופש הגדול אצליח להעביר אותו למרפסת שלי בבית..
עכשיו עם כרגע אחזיק אותו לבד בכלוב של A10 זה בסדר?
עוד נקודה.. קניתי לו שקית גדולה של גרעינים וזרעים והוא בקושי אוכל ממנה, וקניתי לו המון פירות וירקות ..
מה מומלץ לתת לו כל יום למלאות לו את המתקן אוכל הגרעינים וזרעים למינהם ולתת לו 2 אגסים ביום, תפוח/ תפוח וחצי, טיפה גמבה שהוא גם בקושי אוכל זה מספיק?
דרך אגב התוכי הוא פרא אך כאשר אני פותח לו את הכלוב ומחזיק לו תפוח/ אגס ביחד הוא אוכל מהיד שלי וכאשר הוא גם לא נושך אני נוהג לתת לו חטיף בריאות של תוכים ...
אשמח לתשובה
כלוב רבייה הכוונה לכלוב גדול ומלבני שיספיק לשני תוכים
כלוב האכלת יד, כמו שיש לך, הוא גבוה וצר, כלוב ריבוי הוא נמוך ורחב כדי שיהיה לתוכים מקום לעוף מצד לצד.
אין כלוב מוכן שיתאים לך, צריך לקנות רשת ולבנות בעצמך
תעשה כלוב הכי גדול שאתה יכול לאפשר להם, אני ממליצה בערך בגודל גובה 1 מ', רוחב 1 מ' ואורך 2 מטר
אתה יכול לבנות מרשת קשיחה, תצטרך 5 פלטות בגודל 1X2 מ', כל פלטה בערך 100 ש"ח
או לקנות 10 מטר רשת ריבועים, שהיא עולה בערך 25 ש"ח למטר, ותצטרך גם לעשות מסגרת/מבנה מעץ שעליו תחבר את הרשת.
לדעתי הכלוב צפוף, אבל אם הוא משוחרר כל יום ובקרוב תעביר אותו לכלוב רבייה זה יספיק לבינתיים
גרעינים וזרעים זה לא אוכל ללורי. לורי ניזון בעיקר מפירות, ממזון רך ומתוק
תקנה לו: בננות, אבטיח, מנגו, דובדבנים, אגסים, תפוזים, מלון, אפרסק, אפרסמון.. כל פרי מתוק ונוזלי שיש בעונה, תקנה.
הפירות חייבים להיות בשלים. נגיד אגס, אם הוא קשה זה לא טוב לא. צריך להביא אגס רך/עסיסי.
בננות אפרסמון ומנגו הם פירות עם הרבה קלוריות וזה טוב לו, אז רצוי לתת יותר מהם.
כדאי שתקנה לו דייסה מיוחדת ללורים בתור עיקר התזונה, ובשאר היום תיתן לו פירות בעיקר, וירקות כמו ברוקולי, גזר, בטטה.
אבל דגש על הפירות.
זה מעולה שהוא אוכל מהיד שלך
תמשיך להציע לו מזון, אל תנסה ליזום מגע כי זה עלול להרחיק אותו ולגרום לו לנשוך.
כלוב האכלת יד, כמו שיש לך, הוא גבוה וצר, כלוב ריבוי הוא נמוך ורחב כדי שיהיה לתוכים מקום לעוף מצד לצד.
אין כלוב מוכן שיתאים לך, צריך לקנות רשת ולבנות בעצמך
תעשה כלוב הכי גדול שאתה יכול לאפשר להם, אני ממליצה בערך בגודל גובה 1 מ', רוחב 1 מ' ואורך 2 מטר
אתה יכול לבנות מרשת קשיחה, תצטרך 5 פלטות בגודל 1X2 מ', כל פלטה בערך 100 ש"ח
או לקנות 10 מטר רשת ריבועים, שהיא עולה בערך 25 ש"ח למטר, ותצטרך גם לעשות מסגרת/מבנה מעץ שעליו תחבר את הרשת.
לדעתי הכלוב צפוף, אבל אם הוא משוחרר כל יום ובקרוב תעביר אותו לכלוב רבייה זה יספיק לבינתיים
גרעינים וזרעים זה לא אוכל ללורי. לורי ניזון בעיקר מפירות, ממזון רך ומתוק
תקנה לו: בננות, אבטיח, מנגו, דובדבנים, אגסים, תפוזים, מלון, אפרסק, אפרסמון.. כל פרי מתוק ונוזלי שיש בעונה, תקנה.
הפירות חייבים להיות בשלים. נגיד אגס, אם הוא קשה זה לא טוב לא. צריך להביא אגס רך/עסיסי.
בננות אפרסמון ומנגו הם פירות עם הרבה קלוריות וזה טוב לו, אז רצוי לתת יותר מהם.
כדאי שתקנה לו דייסה מיוחדת ללורים בתור עיקר התזונה, ובשאר היום תיתן לו פירות בעיקר, וירקות כמו ברוקולי, גזר, בטטה.
אבל דגש על הפירות.
זה מעולה שהוא אוכל מהיד שלך
תמשיך להציע לו מזון, אל תנסה ליזום מגע כי זה עלול להרחיק אותו ולגרום לו לנשוך.-
yuval_lori
- ביצה

שירלי תודה על כל התשובות ועל הזמינות ...
יש לי בעיה זה ממש קשה לי לעשות כלוב כזה על 1 מ' גובה, 1 מ' רוחב ו2 מ' אורך בכל זאת זה רק למרפסת...
מה אוכל לעשות ? יש אולי כלוב יותר קטן שיוכל להספיק לי ?
אין לי אפשרות לבנות כלוב כל כך גדול .. מה אעשה?
דרך אגב הבאתי לו בננה, דלורית וקצת תפוח אדמה והוא לא נגע בהם כמעט היה עסוק מאד בתפוחים ובאגסים!
יש לי בעיה זה ממש קשה לי לעשות כלוב כזה על 1 מ' גובה, 1 מ' רוחב ו2 מ' אורך בכל זאת זה רק למרפסת...
מה אוכל לעשות ? יש אולי כלוב יותר קטן שיוכל להספיק לי ?
אין לי אפשרות לבנות כלוב כל כך גדול .. מה אעשה?
דרך אגב הבאתי לו בננה, דלורית וקצת תפוח אדמה והוא לא נגע בהם כמעט היה עסוק מאד בתפוחים ובאגסים!
תראה, ככל שהכלוב קטן יותר זה על חשבון התוכי..
אם הכלוב סגור ולתוכי אין יכולת לצאת (כמו תוכי מוחתם) צריך לספק כלוב גדול ככל הניתן שיאפשר מרווח תנועה
אני לא הייתי מגדלת זוג בכלוב קטן יותר ממה שהצעתי...
לגבי הפירות, כנראה הוא קיבל בעיקר תפוח ואגס ולכן הוא אוכל מהם
אבל תמשיך להציע פירות אחרים, זה מאוד חשוב.. בעיקר הפירות המתוקים
עם הזמן הוא יתרגל ויאכל מהם
הבסיס לתזונה שלו צריך להיות או דייסה ללורי, או כופתיות ללורי
אם הכלוב סגור ולתוכי אין יכולת לצאת (כמו תוכי מוחתם) צריך לספק כלוב גדול ככל הניתן שיאפשר מרווח תנועה
אני לא הייתי מגדלת זוג בכלוב קטן יותר ממה שהצעתי...
לגבי הפירות, כנראה הוא קיבל בעיקר תפוח ואגס ולכן הוא אוכל מהם
אבל תמשיך להציע פירות אחרים, זה מאוד חשוב.. בעיקר הפירות המתוקים
עם הזמן הוא יתרגל ויאכל מהם
הבסיס לתזונה שלו צריך להיות או דייסה ללורי, או כופתיות ללורי
-
yuval_lori
- ביצה

בתוכי שופס אמרו לי שזה מינימלי מאד 1.20x45x50 אבל זה מאפשר זיווג ותנועה לתוכי ...
מה את אומרת? כדי?
מה את אומרת? כדי?
זה באמת מינימלי מאוד...
כמו שכתבתי, אני לא הייתי מגדלת זוג בכלוב קטן יותר מ-2 מטר
לדעתי זה המינימום לתוכים בינוניים
כמו שכתבתי, אני לא הייתי מגדלת זוג בכלוב קטן יותר מ-2 מטר
לדעתי זה המינימום לתוכים בינוניים
-
yuval_lori
- ביצה

אוקיי, במידה ובכל זאת החליט לגדל בכלוב של 1.2x45x50 יכול להיווצר מצב שיהיה פגם או משהו בגוזלים שיוולדו?
כיצד מתפרש צפיפות בכלוב? מה נגרם כתוצאה מכך?
כיצד מתפרש צפיפות בכלוב? מה נגרם כתוצאה מכך?
לא יהיה פגם בגוזלים כל עוד ההורים מקבלים תזונה טובה והם בריאים
תדמיין שאתה סגור בכלוב שמאפשר לך לזוז 5 צעדים. ואתה לא לבד, אתה עם עוד בנאדם.
מה לדעתך זה יגרום? תסכול, שיעמום, חיכוכים עם השותף לתא, אולי השמנה/ניוון שרירים כתוצאה מחוסר פעילות..
ככל שהכלוב גדול יותר יש יותר מקום לזוז, לעוף, והתוכי לא מרגיש בצינוק...
תדמיין שאתה סגור בכלוב שמאפשר לך לזוז 5 צעדים. ואתה לא לבד, אתה עם עוד בנאדם.
מה לדעתך זה יגרום? תסכול, שיעמום, חיכוכים עם השותף לתא, אולי השמנה/ניוון שרירים כתוצאה מחוסר פעילות..
ככל שהכלוב גדול יותר יש יותר מקום לזוז, לעוף, והתוכי לא מרגיש בצינוק...
-
yuval_lori
- ביצה

קודם כל שירלי תודה גדולה על סיפוק התשובות את ממש עוזרת לי כי אני חדש בתחום...
במידה ואין לי אפשרות ואין לי מקום להכניס כלוב בגודל כזה במרפסת ואני ממש ממש התחברתי לתוכי ואני ממש ממש רוצה לגדל, עכשיו השאלה היא מה את היית עושה במקומי מוכרת אותו למרות שאת נורא אוהבת אותו והכל או מנסה להסתדר במה שיש?
במידה ואין לי אפשרות ואין לי מקום להכניס כלוב בגודל כזה במרפסת ואני ממש ממש התחברתי לתוכי ואני ממש ממש רוצה לגדל, עכשיו השאלה היא מה את היית עושה במקומי מוכרת אותו למרות שאת נורא אוהבת אותו והכל או מנסה להסתדר במה שיש?
* בבקשה לא להפנות שאלות ישירות אליי או לחבר מסוים, זה מונע מאחרים להגיב
תעשה מה שמתאים לך. בהצלחה.
תעשה מה שמתאים לך. בהצלחה.